Φροντίδα Παπαγάλοι στα κλουβιά ή εκτός;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης theo40gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

theo40gr

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
708
Πόλη
Πειραιάς
βρε παιδια.. Εγω πιστευω πως αν ειναι ναχεις ενα μεγαλο παπαγαλο και να τον εχεις μπουζουριασμενο στο κλουβι.. Δε λεει
εμενα ο δικος μου την πιο πολυ ωρα ειναι εξω.. Και δεν υπαρχει καλιτερο απο το ναρχετε ενω εισαι ξαπλωμενος να κουρνιαζει στην αγκαλια σου και να σου στελνει φιλια..
 
Συμφωνω μαζι σου. Κι ο δικος μου την πιο πολυ ωρα ειναι εξω. Βεβαια το κλουβι ειναι απαραιτητο πιστευω να υπαρχει διοτι οταν λειπω θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι θα τον βρω σωο και αβλαβη οταν γυρισω και αυτον και τα πραγματα μου αλλα αυτον πρωτα απ'ολα. :)
Αν δεις σε τι κλουβια βεβαια βαζουν παπαγαλους σαν τους δικους μας στο εξωτερικο θα παθεις πλακα αν δεν εχεις δει. Χωρας κι εσυ μεσα χωρις υπερβολη... :D
 
συμφωνω βρε φιλαρακο.. Μακαρι ναχαμε τη δυνατοτητα να τους εχουμε ενα ολοκληρο
δωματιο για κλουβι...χαλαλι τους... Και γω πηγα και εσκασα ενα καρο λεφτα
και τουχω παρει ενα μεγαλο.. Και παρ ολα αυτα ωρες στεναχωριεμαι.. Αν του αξιζει
ναναι φυλακισμενος οταν δεν μπορω να τοχω εξω, αλλα το δυς εξαμαρτανειν..
απο το πολυ εξω εχασα τη στελα μου(την προηγουμενη πσπαγαλινα μου)...
 
γιαυτο λεμε οτι η μονη λυση ειναι να κοψεις τα φτερα ωθησης!
γιατι θανε πολυ κριμα να χασεις και 2ο πουλι ετσι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
ρε γμτ... Ο παπαγαλος μου εχει μαθει να πεταει και ειναι ευτυχισμενος...
του σφυραω και ερχεται στη πλατη μου... Ξερω πως πεζει σφοδρα το ενδεχομενο να τον χασω και αυτον (ειδικα το καλοκαιρι) αλλα..
να τον κανω αναπηρο κοβοντας του τα φτερα; Και αν παθει κανα ψυχολογικο; Για σκεψου να μας εκαναν εμας κατι και να μη μπορουσαμε να περπατησουμε;
αληθεια ρε παιδια ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ τοσο πολυ μ αυτο το θεμα
δε ξερω τι να κανω.. Μαλλον θα τον αφησω ετσι... Και αν την πουλεψει και αυτος δε θα ξαναπαρω παπαγαλο...
 
Αυτο που λες δεν ειναι καθολου σωστο φιλε μου. Σκεψου τα ψυχολογικα που θα παθει αν χτυπα ξυλο χαθει και μεινει μονος του. Αν δεν τον βρουνε ανθρωποι και τον φανε αλλα ζωα, αν πεθανει απο την πεινα γιατι δεν ξερει να τρεφεται μονος του. Που και ανθρωποι να τον βρουνε δεν θα ειναι η οικογενεια του. Δεν μπορω να καταλαβω το συλογισμο σου. Δεν θα παθει τιποτα αν του κοψεις τα φτερα. Ο δικος μου που τον πηρα με προβλημα που μαδιοτανε και παρολα αυτα του κοψαμε τα φτερα για να βγαινει εξω με ασφαλεια και παλι σταματησε να μαδιεται. Και παλι θα πεταει αν τα κοψεις αλλα δεν θα μπορει να παρει υψος και να φευγει πανω απο 10 μετρα σε μηκος. Εξαρταται ποσα θα κοψεις. Σου εδωσα και λινκ και αν θελεις ψαξε λιγο και παρειγγειλε harness. Λυσεις εχεις αν παρολα αυτα προτιμας το ρισκο να τον βγαζεις εξω ελευθερο και να τον χασεις, τι να πω... Δικος σου ειναι... Παρολο που δεν συμφωνω καθολου.
 
Μπορείς να τον δέσεις το πόδι με σπάνκο (ελαφρά)

ΟΧΙ!

Τι ελαφρα και σφιχτα; Αυτο ειναι το προβλημα; Αν πεταξει και εχει δεμενο ποδι μπορει να παθει εξαρθρωση δηλ να του βγει το ποδι η να το σπασει. Που ζουμε στο μεσαιωνα και πανω σε πλοια με κανονια;
 
ρε γμτ.. Τον πηρα με το κλουβι και ξεκινησα να παω σε μια γιατρο στο πειραια.. Να του κοψει τα φτερα... Οποτε στο ραδιο ακουω το ασμα.. Ειμαι αετος χωρις φτερα... Και φρικαρισα και γυρισα πισω.. Τλος παντων θα δω τι θα κανω
 
Αν τον αγαπας και θελεις το καλο του.. Θα πρεπει να αφησεις κατα μερος τους οποιους συναισθηματικους και ηθικους ενδοιασμους... (του κ**ου).. Και θα κανεις αυτο που ειναι καλυτερο για το πουλι.Αν τωρα ξαφνικά ανακαλυπτεις παραμετρους και αλλα διαφορα απο την ενασχοληση σου με το συγκεκριμενο ειδος.. Που δεν ειχες υπολογισει, δεν φταιει αυτο αλλα εσυ που δεν εψαξες το θεμα ενδελεχως. Συγνωμη για το αποτομο υφος αλλα δεν μπορω να διαβαζω για σπαγγους και αλλα τετοια πρωτογονα.
Κανεις απο εδω μεσα που δινει τις συμβουλες του δεν θελει το κακο και την δυστυχια-πονο κανενος πουλιου.Αντιθετως...
 
Τεο 40 μου φαίνεται πως ψάχνεις για δικαιολογίες. Ολοι εδώ προσπαθούν να σου δώσουν συμβουλές για να κάνουν την ζωή του φίλου σου και την δική σου πιό όμορφη και χωρίς βάσανα. Αν διαπιστώνεις οτι από αυτή την συμβίωση δεν ειναι ευτυχισμένα και τα δύο μέρη της σχέσης, ισως πρέπει να ξανασκεφτείς με σοβαρότητα την υπευθυνότητα που ανέλαβες απέναντι σε αυτο το πλάσμα. Αν νιώθεις οτι δεν μπορείς να τα φερεις εις πέρας προσφέρνοντας του ενα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, φρόντισε να τον υιοθετήσουν κάποιοι που να αγαπούν τα πουλιά και μπορουν να ανταποκριθούν με επιτυχια στις ανάγκες του.:)
 
το να προβληματιζεσαι για κατι που δεν εισαι σιγουρος δεν ειναι νομιζω
ελλειψη σοβαροτητας..
 
Πιστευω πως δεν χρειαζεται να "αγριευει" κανενας μας.Βασικα τεο λογικη τη βρισκω την απορια σου.Απο την αλλη κ τα παιδια εδω την γνωμη τους εκφραζουν κ σου λενε οτι θεωρουν σωστοτερο για τον παπαγαλο σου. Παντως κεγω ειμαι της αποψης να κοψεις τα φτερα για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου. Κ εφοσον λες οτι θα πηγαινες κ σε γιατρο μια χαρα! Θεωρω σημαντικη κ την γνωμη του Φοιβου στη πρωτη σελιδα που λεει οτι θα του τα κοψουν τοσο ωστε ναμην χανει "τη γη κατω αποτα ποδια του", αλλα ωστε να πεταει μεν αλλα ναμην πηγαινει ψηλα. Αυτο για εμενα ειαναι διαβεβαιωση κ εαν τελικα τον πας στον κτηνιατρο, καλο θα ηταν να το τονισεις..
 
Φίλε Τεο, σε καμία περίπτωση δεν σε μαλώνω και πολύ πρισσότερο δεν σε κατηγορώ για το παραμικρό. Καλά κάνεις που ενδιαφέρεσαι και ρωτάς για το πουλάκι που φροντίζεις. Το να λές όμως οτι ενα τραγουδι του τύπου: είμαι αητός χωρίς φτερά, σε εκανε να αλλάξεις γνώμη για το πιό είναι το συμφέρον του πουλιού, αυτό με προβληματίζει και εκεί "κολλάει'' η λέξη σοβαρότητα.🙄

Εν παση περιπτώση εσύ είσαι ο κάτοχος αυτού του πλάσματος και εχεις την ευθύνη του.. Πράξε τα δέοντα και εύχομαι ολόψυχα να σου ζήσει με υγεία και μακροζωία. Να τον αγαπάς και να τον φροντίζεις με όλη σου την αγάπη όπως αξίζει να αγαπιώνται ολα τα ζωντανά πλάσματα σε αυτό τον πλανήτη.
 
Καμιά φορά τα τραγούδια μας προβληματίζουν, μας συγκινούν αλλά και μας ξυπνάνε. Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξεις το καλό του φίλου σου; Ακού κανένα άλλο τραγουδάκι ποιό τονωτικό και πήγαινε τον φιλαράκο σου στο κτηνίατρο. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/ για μία εξτρα πληροφόριση.

Φιλικά
 
Back
Top