Ασθένειες Παπαγαλάκι με σκυφτό κεφάλι και καναρίνι πολύ αδύνατο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nelly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nelly

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2023
Μηνύματα
34
Πόλη
athens
Θέλω τη γνώμη σας και τη βοήθεια σας για ένα καναρίνι 2 ετών και ένα Μπάτζι 7 μηνών.Το παπαγαλάκι κάθεται με όλο σκυφτό κεφάλι και το καναρίνι είναι πολύ πολύ πολύ πόλυ αδύνατο!!!!
 
@nelly , η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου δώσουμε είναι η λίστα των πτηνιάτρων ώστε να αποταθείς σε κάποιον ειδικευμένο να εξετάσει τα πουλιά. Καλή πτηνίατρος θεωρείται η κ. Δουκάκη
 
Νομίζω πως δεν είναι θέμα υγείας γιατί το πουλί είναι ευδιάθετο και ζωηρό κελαηδά κιόλας....Μάλλον δεν είναι επίγον αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τρώει αρκετά αλλά φαίνεται να αδυνατίζει...Μπορεί κάποιος να μου πει ένα σημάδι ότι κάποιο πουλί θέλει κτηνίατρο?
Θα πω μερικά για το καναρίνι....

Όνομα :Μαξ
Ηλικία: 2
Τρώει :πολύ(αρκετά)
Διάθεση :μας έχει τρελάνει στα τσίου

Δεν φαίνεται αρρρωστος.
 
Μάλλον δεν είναι επίγον αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τρώει αρκετά αλλά φαίνεται να αδυνατίζει.
Είναι σημάδι ότι το πουλί είναι άρρωστο
το καναρίνι είναι πολύ πολύ πολύ πόλυ αδύνατο!!!!
Χρειάζεται ειδικό γιατρό, θα βρεις από τη λίστα που επισύναψα.
Είναι επείγον, όσο δεν παίρνει...τα πουλιά έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό. Μία ασθένεια σοβαρή, δεν αργεί καθόλου να τα σκοτώσει. Αύριο θα πρέπει να το πας σε γιατρό. Μην χάνεις χρόνο.
 
Χρειάζεται γιατρό, να γίνουν εξετάσεις που θα καθορίσουν από ποια ασθένεια πάσχει. Συνήθως τέτοια συμπτώματα εμφανίζονται όταν υπάρχει πρόβλημα σε στομάχι ή έντερο.
Απευθύνσου σε γιατρό γιατί κάποιες ασθένειες είναι ύπουλες.
 
ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό!Το παπαγαλάκι,ο Αίς αυτός με το σκυφτό κεφάλι,κατά λάθος βγήκε από το κλουβί και κουτούλησε στο ψυγείο και έχει Άιματα και μια τεράστια πληγή από το μάγουλο στο φτερό , μα είναι Κυριακή και δεν υπάρχουν κτηνίατροι!Ειναι πολύ πονεμένος και κλείνει τα μάτια θα ζήσει μέχρι αύριο?Μπορω να του βάλω κάτι για να μην πονά?
 
Χριστέ μου. Μπεταντιν στην πληγή κ πάρε τηλέφωνο το κτηνιατρικό του Πειραιά ή την Δουκακη για τις πρώτες οδηγίες. Πιστεύω ότι κάποιος θα το σηκώσει. Ή ακόμα κ το κτηνιατρείο Κομοτηνής.

[automerge]1674388309[/automerge]
Αλλιώς, γκουγκλαρε για έκτακτης ανάγκης κτηνιατρικά κέντρα. Εγώ βρήκα αυτό που αναφέρει κ εξωτικά ζώα. Δεν τα ξέρω όμως για να έχω άποψη. Αλλά λόγω του επείγοντος.... Μακάρι να μιλήσεις με Δουκακη.
https://hospetal.gr/?gclid=CjwKCAiA...qQGH_FSJVl2-MfQ4wGdEQde4-B89NHxoCgpMQAvD_BwE#
 
Τελευταία επεξεργασία:
@nelly για διευκολυνση.
επικοινωνησες με καποιον?
Επικοινωνίαhospetal
Λ. Συγγρού 226
176 72, Καλλιθέα
Τηλ: 210 7000 226
E-mail: [email protected]

Αν και εξωτικα ζωα μαλλον εννοουν τα ιγκουανα φιδια αραχνες κλπ..προσωπικη μου εκτιμηση αλλα ας γινει καποια επικοινωνια με οπουδηποτε..
 
@nelly Καλημέρα, τι έγινε με την πληγή; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά. Όταν μπορέσεις ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν πρόλαβα να κάνω κάτι μα είναι καλύτερα η πληγή μα εμφανίστηκε και μια άλλη στο μετωπο και είδα ξεραμένο αίμα στο κλουβί του.Παντως είναι καλύτερα.
[automerge]1674481766[/automerge]
Ευχαριστώ για την βοήθεια!
 
@nelly πιστεύω ότι πρέπει να το εξετάσει πτηνιατρος. Του ότι σου φαίνεται καλύτερα η πληγή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα είναι καλά. Κ βλέπεις κ άλλη πληγή. Πήγαινε το στον πτηνιατρο να ελέγξει κ τις φτερούγες κ ότι χρειάζεται. Περαστικά του.
 
@nelly μας ρωτάς εδω και μέρες αν έχουν κάτι τα πτηνά σου και τι συμβαίνει, πιστεύω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα πας σε κάποιο ειδικό να τα εξετάσει διότι ίσως το ότι ζουν ακόμα είναι συγκυριακό. Μπορεί να μην έχουν κάτι αλλά αυτό δε το γνωρίζουμε και απο εδώ δε μπορούμε να σου πούμε κάτι με σιγουριά
 
@nelly Σίγουρα χρειάζεται γιατρό. Το οτι εμφανίζονται κι άλλες πληγές είναι πολύ ανησυχητικό. Κάθε αιμορραγία στοιχίζει πολύ στον οργανισμό του. Πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία. Εύχομαι να γίνει καλά.
 
@nelly καλημερα.Οταν βγηκε κατα λαθος πηγε και επεσε στο ψυγειο και οι πληγες θεωρεις οτι ειναι απο την προσκρουση ή ενδιαμεσα πηγε κοντα στα lovebirds που εχεις ? ειτε πανω στο κλουβι τους ειτε κοντα τους αν ηταν και αυτα ελευθερα?
η πληγη πως δημιουργηθηκε στο σημειο που λες απο μια προσκρουση σε επιπεδη επιφανεια? δευτερογενως επεσε ζαλισμενο πανω σε κατι αλλο και πληγωθηκε?
ευχαριστω
 
Οχι καμια σχεση με τα lovebirds.Δεν πηγε κοντα τους.Αλλα επεσε κατω απο το ψυγειο,στο κενο που υπαρχει.Και ναι ηταν ζαλισμενος.
 
Back
Top