Ασθένειες Παπαγαλάκι που δεν τρώει και πίνει. Είναι άρρωστο;

ΝΙΟΒΗ

PB New Member
Εγγραφή
11 Ιαν 2014
Μηνύματα
47
γεια σασ παιδια. Με λενε νιοβη. Και χθεσ αγορασα ενα παπαγαλακι. Απο αυτα τα μικρα με τα πολλα χρωματα.έχω ομωσ καποιεσ ανησυχιεσ. Οταν το αγορασα εδειχνε ζωηρο και γεματο υγεια. Απο τη στιγμη που το φερα σπιτι μεχρι και σημερα δηλαδη στρογγυλα μια μερα δεν το εχω δει να τρωει η να πινει νερο. Για ενα μικρο διαστημα ηταν στο πατωμα αν και τωρα ειναι πανω στο κλαδακι του. Δεν πολυ μιλαει. Και παρατηρω πωσ για ενα διαστημα εχει νυσταγμενα ματια και καποιεσ φορεσ γερνει το κεφαλι του μπροστα. Ξερω πωσ ειναι τρομαγμενο και πωσ ειχε μαθει να ειναι και με αλλα παπαγαλακια. Αλλα ανησθχω μηπωσ δεν ειναι θεμα προσαρμογεισ αλλα ειναι αρρωστο.
 
ασπρομαυρεσ και σφιχτεσ. Επισησ θελω να αναφερω πωσ το ειχα στο μπαλκονι σημερα που η θερμοκρασια ηταν καλη γιατι εκεινοσ απο οπου το πηρα τα ειχε συνεχια εξω και οταν το βαλα στη τζαμαρια του σπιτιου μου δεν ανεβαινε στα κλαδακια. Απο οταν το εβγαλα εξω και του εδωσα χωρο αρχισε να ζωντανευει. Αοτου νυχτωσε οπου πιθανον το πουλι θα κοιμοταν το εβαλα σπιτι γιατι εκανε ψυχρα και εμεισ εδω εχουμε φωσ. Οποτε δεν ξερω αν εκει οφειλεται το νυσταγμα. Αλλα δε μαρεσει που γερνειτ ο κεφαλι μπροστα, μετα βεβαια το ξανα σηκωνει.
 
αφου ειναι ασπρομαυρες και σφιχτες το πουλακι ειναι καλα, πιθανον ειναι θεμα προσαρμογης, το πουλακι εμαθε στο κρυο και μεσα στο σπιτι εχετε ζεστη γιαυτο ειναι βαριεστημενο, μην ανισυχεις θα προσαρμοστει σιγα σιγα
 
θα ειναι λαθοσ δηλαδη αν το βγαζω στο μπαλκονι και το βαζω μεσα στο σπιτι το βραδυ;η απλα ειναι μεχρι να συνηθισει το οτι ειναι μαζι μου και αντιδρα; Γιατι και εκεινοσ ο κυριωσ το ειχε εξω και τα βραδυα που εκλεινε το μαγαζι το εβαζε μεσα

επισησ μπορω να του βαζω μουσικη η δεν κανει; Γιατι ακουσα πωσ δεν κανει να ειναι κοντα σε θορυβωδησ συσκευεσ
 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ

Αυτο ειναι μεγάλο λαθος που κανουν πολλοί... Τα πουλακια ειναι ευαίσθητοι οργανισμοι που ακομα και 2 βαθμοι διαφορα μπορει να εχουν επιπτβση στην υγεια τους.. Μιας και ειναι παπαγαλακι και εχει αναγκη απο ανθρωπινη επαφη εγω θα σου προτεινα να το εχεις μονιμα μεσα σε ενα ησυχο μερος να του μιλας ωστε να σε συνηθισει και να ξυπναι και να κοιμαται με το φως του ηλιου.. Δλδ το βραδυ που θα δυει ο ηλιος να ειναι σε δωματιο σκωτεινο ωστε να κοιμαται ωσες ωρες του ειναι απαραιτητες..

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ;ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Μπορεις να του βαζεις μουσικη! Στα πουλακια αρεσει πολυ η μουσικη! Ειδικα η κλασικη... Δε χρειαζεται να το εχεις στη διαπασον... Αν του βαλεις δε και βιντεακι με αλλα παπαγαλακια θα δεις πως θα αντριδρα και θα τιτιβιζει... Ολα ομως σιγα σιγα.. Πρωτα πρεπι να συνηθισει στο νεο του περιβαλλον!

Καλως ηρθες στο φορουμ μας και να χαιρεσαι το παπαγαλακι σου! Ανεβασε και καμια φωτο να το καμαρωσουμε!
 
Γεια σου Νιόβη, καλώς ήρθες και να σου ζήσει το παπαγαλάκι σου. Τι είναι Budgie ή Lovebird; Αν δεν ξέρεις την διαφορά, έχει μακριά ουρά και είναι λεπτόκορμο ή κοντή με σχετικά στιβαρό ράμφος και δυνατό σώμα; Βάλε όταν μπορέσεις και μία φωτογραφία.
Η τακτική που ακολουθούν τα μαγαζιά να τα έχουν έξω όλη μέρα και το βράδυ μέσα είναι λάθος. Αυτοί το κάνουν για να εκθέσουν το εμπόρευμα. Εφόσον θα ζει μέσα, τώρα τον χειμώνα, θα το βγάζεις για λίγη ώρα, όταν έχει ήλιο και βρίσκεσαι στο σπίτι για να το βάλεις μέσα να δεις ότι πέφτει ο ήλιος ή πιάνει αέρας κτλ.
Η μεταφορά στο σπίτι δικαιολογεί μια αναστάτωση άσε που στην κλούβα με τα πολλά πουλιά, μερικά έχουν αποκτήσει ταίρι και αποκόπτονται όταν τα αγοράζουμε.
Τα πουλιά ιδανικά πρέπει να κοιμούνται με την δύση του ηλίου και να ξυπνούν με την ανατολή. Αν υπάρχει δωμάτιο χωρίς φασαρία αυτές τις ώρες είναι το καλύτερο. Διαφορετικά διαλέγουμε ένα ήσυχο σημείο χωρίς έντονο φως και διανυκτερεύει εκεί.
Κοντά σε ηχείο που παίζει δυνατή μουσική δεν είναι φυσικά καλό. Ο οικιακός θόρυβος δεν τα βλάπτει αντίθετα τα κάνει να νοιώθουν ευχάριστα.
Το βασικό είναι καθημερινή παρατήρηση και σωστή φροντίδα.
Ξεκίνησε με διάβασμα από εδώ Αρθρα για τη Φροντίδα - Διαμονή Πουλιών
και ό,τι θέλεις ρώτησε άφοβα :)
 
Καλησπερα! Νιοβη.

Το Budgie σου οπωσδηποτε χρειαζεται τον χρονο του για να προσαρμοστει στο νεο του περιβαλλον.

Ωποτε' τα μεσα-εξω (αλλαγες θερμοκρασιων) το να το βγαζεις απο το κλουβι του σε τοσο συντρομο χρονικο διαστημα.. Το να το εχεις σε φωτεινο δωματιο τετοια ωρα.. ειναι ολα λαθος.

Πρεπει να το αφησεις σε ενα σημειο μεσα στο σπιτι.. επανω σε ενα επιπλο. το κλουβι του θα πρεπει να ειναι στο υφος του θωρακος σου.. Οχι χαμηλοτερα αλλα επισης ουτε και ψηλοτερα απο το κεφαλι σου.

Ακομα ειναι πολυ νωρις για να συνειδητοποιησει που βρισκεται. Θα χρειαστει χρονος (40 ημερες) για να συνηθισει το νεο του περιβαλλον. αυτην την στιγμη το παπαγαλακι σου βρισκεται σε μια κατασταση επιφυλακης.. Το να φαει και το να πιει ειναι το λιγοτερο που το ενδιαφερει.

Τα πτηνα πρεπει να ξυπνανε και να κοιμουνται.. με την ανατολη και την δυση του ηλιου. Δεν πρεπει να τα κραταμε εμεις ξυπνια με φωτα και φασαρια. τους δημιουργουμε στρες και με τον καιρο θα παρουσιασουν προβληματα συμπεριφορας και υγειας.

Οταν νιωσει και την παραμικρη ασφαλεια στο νεο του περιβαλλον, τοτε θα φαει και θα πιει.

Υπομονη.. Το κλουβι του σε ενα σταθερο σημειο. Οχι πολλα πολλα και αργες κινησεις, οταν εισαι κοντα του.. μεχρι να συνηθισει το νεο του περιβαλλον και ολα θα πανε καλα.

Να το χαιρεσαι!
 
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανταποκρισή σας. Οι συμβουλές σας είναι πολύ χρήσιμες. Ένα θα ήθελα να μου διευκρινήσετε λίγο καλύτερα γιατί οι απόψεις είναι διαφορετικές. Να το αφήσω έξω και να φροντίσω να έχει κάποιο κάλυμμα ή να το αφήσω σπίτι προσπαθώντας να του δώσω ένα όσο το δυνατόν πιο ήσυχο μέρος. Γιατί όπως καταλαβαίνετε αν μείνει σπίτι μέσα δεν ξέρω κατά πόσο θα κοιμάται σωστά μιας και εμείς θα κάνουμε φασαρία και σίγουρα θα έχουμε και φώτα.Ίσως στο δωματιό του να αποφεύγονται αυτά αλλα σίγουρα μια ενόχληση θα την έχει το πουλάκι. Επίσης όντως πρέπει να είχε κάποιο ταίρι.Αλλά δε γινόταν να το αγοράσω... Παρόλα αυτά μήπως να προγραμμάτιζα να το αγοράσω; Και μια τελευταία ερώτηση. Διάβασα πωσ μπορούν να φάνε αυγο βραστο, μακαρόνια και καμιά φορα και βραστο κοτόπουλο.Ισχύει;δεν είναι love bird. Είναι από αυτά τα μικρά με τα δίαφορα χρώμματα.σαν αυτα
ena.JPG
 
Αγοραστή τροφή θα παίρνεις μόνο καλή μάρκα ποικιλίας σπόρων συσκευασμένη.
Μπαστούνια και βιταμίνες και διάφορα άλλα είναι πεταμένα λεφτά.
Θα φτιάχνεις μόνη σου μια αυγοτροφή από κουάκερ , αυγό, ρίγανη και με τον καιρό θα μάθεις πιο εκλεπτισμένες συνταγές.
Θα δίνεις καθημερινά εναλλάξ χόρτα, φρούτα και λαχανικά.
Θα έχεις πάντα στο κλουβί σουπιοκόκαλο που θα βρεις είτε σε ψαράδικο, θα το βράσεις, θα το στεγνώσεις στον ήλιο και θα το κρεμάσεις ή θα το αγοράσεις από το πετ σοπ όχι όμως καρδούλες κτλ το σουπιοκόκαλο.
Μην χαλάς χρήματα σε λιχουδιές των πετ σοπ, Καλύτερα να τα δώσεις για σωστές πατήθρες. Παιχνίδια επίσης θα φτιάχνεις μόνη σου με απλά υλικά όπως καλαμάκια νερού και χαρτόνια.
Για την διατροφή κατ' αρχήν δες εδώ Τα μπατζι μου δεν τρωνε αυγο ουτε μηλο
Μέσα στο σπίτι να το έχεις δεν αντέχουν τα μπάτζι έξω κι αν βγάλουν κάποιες χρονιές θα πεθάνουν νωρίτερα από το αναμενόμενο γιατί κουράζονται να αντέξουν το κρύο.
Αν είσαι σίγουρη ότι ήταν ταίρι του και μπορείς, να το πάρεις.
Κάνε μια περιήγηση στο φόρουμ και ό,τι χρειαστείς τα ξαναλέμε.
 
το ειδα να φιλιεται με ενα αλλο την ωρα που το αγοραζα.υπεθεσα πωσ ειναι ταιρι. Ο λογος που το σκεφτομαι να το παρω ειμαι ο οικονομικοσ γιατι θα χρειαστω μεγαλυτερο κλουβι. Αν ειναι απαραιτητο να το παρω θα το φροντισω. Αν δεν ειναι απαραιτητο ομωσ μπορω να το αποφυγω ή το πουλακι μου θα ειναι δυσαρεστημενο; Επισησ το σουπιοκοκαλο ειναι αυτο που ξυνουν τη μυτη τους; Προσ το παρον του εχω παρει μια καρδουλα και μια μπαρα. Οταν καταναλωθουν θα ακουσω τισ συμβουλες σου. Ευχαριστώ
 
τα Budgies φιλιούνται και τα ίδια φύλα μεταξύ τους. Αν βλέπαμε το κλουβάκι σου ή αν μας έδινες διαστάσεις, θα μπορούσαμε να πούμε αν γίνεται να φιλοξενήσει δύο πουλάκια. Γενικά καλό είναι να έχει οποιαδήποτε παρέα αλλά το οικονομικό είναι ένα σοβαρό θέμα για όλους μας.
 
το κλουβι ειναι 29,6 επι 22,2 επι 36,5. χωραει δευτερο παπαγαλακι; Εμενα μου φαινεται μικρο
 
είναι η αλήθεια είναι μικρό αν ήταν 40άρι τουλάχιστον, οριακά τα χωρούσε. Κανονικά 2 παπαγαλάκια θέλουν 50 εκ. μήκος με 55 - 60 ύψος. Αν είναι παλιό το κλουβάκι που έχεις και σκοπεύεις να το αντικαταστήσεις ίσως προσωρινά θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις με μια καλή διάταξη στις πατήθρες και βγάζοντας κάποιες ώρες τα πουλάκια στο δωμάτιο να γυμνάζονται. Αν το πήρες τώρα καινούργιο και δεν σκοπεύεις να το αλλάξεις, μην πάρεις δεύτερο πουλάκι.
 
Θελω να πιστευω πως ο μικρος σου φιλος θα εχει ξεκινησει να τρωει αν μπωρεις να τον βγαλεις και να τον ταισεις με κρεμα θα ηταν μια καλη ευκαιρια να ερθετε και ποιο κοντα δωστου ενδιαφερον αγαπη και ασχολησου μαζι του αυτα που θα σου δωσει εκεινος θα ειναι πολυ περισσοτερα πρωτα απολα ειναι ομως να χαλαρωσεις και εσυ.
 
το παπαγαλακι 2 μέρες τώρα δεν έχει φάει ουτε εχει πιει. μου ειπανε πως εχει παθει καταθλιψη λογω αποκοπησ απο το ταιρι του.σημερα θα παω να παρω το ταιρι του. Θα τα βαλω για αρχη σε κοντινα ξεχωριστα κλουβια. Και αν δω να τα πηγαινουν καλα θα τα βαλω σε ενα μεγαλο. Ελπιζω αυτη να ειναι η καλυτερη λυση

τι ειδους κρέμα;δυστυχως δε γνωριζω πολλα και οι πληροφοριες ειναι παρα πολλες και δεν μπορω να τις παρακολουθησω όλες. Για αυτο αν δεν ειναι κουραστηκο θα ρωταω καποια πραγματα για να αποκτησω εμπειρια οσοσ το δυνατον συντομοτερα.
 
Καλημέρα! Όταν το διάλεξες στο κατάστημα ήταν ζωηρό; Επίσης μήπως τρώει όταν δεν το βλέπεις; Στον πάτο του κλουβιού ή στις πάνω στιβάδες της τροφής, δεν έχεις παρατηρήσει καθόλου τσόφλια; Οι κουτσουλιές πως είναι; Πρέπει να είναι σφιχτές, κάπως στρογγυλές με πράσινο και άσπρο χρώμα. Αν μπορείς να πάρεις και το άλλο και το θυμάσαι ποιο είναι πάρ' το. Κρέμα είναι η exact αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μικρό, αν θέλεις βάλε μας μια φωτογραφία να το δούμε. Δεν κουράζεις κανένα, να ρωτάς όποτε το χρειάζεσαι άφοβα. Ενημέρωνέ μας :)
 
Νιοβη μην ξαναπεις οτι κουραζεις εδω ειμαστε μια μεγαλη παρεα με μια μεγαλη αγαπη τα ζωακια μας. Οσο για να ταιστη με κρεμα το λεω μηπως ειναι μικρο ακομα ή εχει καποιο προβλημα για να παρει τα πανω του. Κανε μας μια ενημερωση σε αυτα που ρωταει η Μαρια. Θα περημενουμε νεα σου 😉
 
Back
Top