Φροντίδα Πατήθρες: ίσιες καβίλιες ή με ραβδώσεις;

Παιδες πολυ κατατοπιστηκες οι απαντησεις σας. Οποτε παραμενω στις λειες κανβιλιες. Εχω και εγω απο 2 ζευγαρια πατηθρες και τις βαζω εναλλάξ ανα εβδομαδα.
 
Εχω και εγω απο 2 ζευγαρια πατηθρες και τις βαζω εναλλάξ ανα εβδομαδα.
Γιατί αφήνεις να περάσουν τόσες μέρες για την αλλαγή; Το κάνετε κι'άλλοι αυτό;
 
Κάθε πότε να τις αλλάζει Εύα μου; Συχνότερα το βρίσκω κάπως υπερβολικό.😎
Εμένα μου φαίνονται πολλές Μαρία μου... Εγώ πάντως την αλλαγή την κάνω περίπου κάθε τρείς ημέρες... 😀
 
Εμένα μου φαίνονται πολλές Μαρία μου... Εγώ πάντως την αλλαγή την κάνω περίπου κάθε τρείς ημέρες... 😀
Όχι είναι υπερβολή και τέτοιες φροντίδες γίνονται απαγορευτικές σε άτομα με οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Μην σου πω ότι τον χειμώνα, ενδέχεται το σχολαστικά πλυμένο ξύλο να μην έχει στεγνώσει εντελώς σε τρεις μέρες, κάτι που είναι πολύ πιο επιβλαβές από το να μείνουν οι ίδιες πατήθρες με τοπική καθαριότητα όπου και αν προκύψει.
 
Πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να πάθει κάτι το πουλάκι αν δεν έρχεται σε απολύτως καμία επαφή με ''ακαθαρσίες'' (λόγω του ότι δε θα μπορέσει να χτίσει καλό ανοσοποιητικό σύστημα).

Προφανώς και δεν πρέπει να ζούνε μέσα στη βρωμιά αλλά και ένα πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον είναι εξίσου επικίνδυνο. Όλα θέλουν μέτρο...
 
Γιατί αφήνεις να περάσουν τόσες μέρες για την αλλαγή; Το κάνετε κι'άλλοι αυτό;
Εγώ προσωπικά καθαρίσω τις χαμηλές πατήθρες της κλούβας κάθε πρωί με ζεστό νερό, ένα σφουγγάρι και μετά σκούπισμα. Όσο για τις πατήθρες στα άλλα κλουβιά, τις καθαρίσω κάθε 2η γενική που κάνω στα κλουβιά. :)
 
συγγνώμη που ξεθάβω αυτό το θέμα αλλά επειδή σκέφτομαι να πάω να πάρω καβίλιες, εκτός από καλό πλύσιμο πρέπει να κάτι άλλο πριν τις τοποθετήσω;
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη για τίποτα.
Οι παλιές συζητήσεις περιέχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Προσωπικά τοποθετώ 2 των 10mm και 1 των 12m (2 με ραβδώσεις και 1 ίσια) σε κλουβί των 40cm.
Να φτιάξεις 2 σετ για να μπορείς να τις αλλάζεις όταν καθαρίζεις τις παλιές.
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο πριν τις τοποθετήσεις, στο καθάρισμα χρησιμοποίησε νερό και απορρυπαντικό πιάτων και καλό ξέπλυμα και στέγνωμα.
 
Back
Top