Γενικά Πεθανε η καναρα πανω στα αυγα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kaisaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γράφτηκα στην παρέα αυτή με σκοπό να μάθω.
Όλοι εδώ έχουμε έναν διπλό ρόλο και του "συμβουλάτορα" και του "συμβουλευομένου".
Όποιος βρίσκεται ενώπιον ενός προβλήματος, έχει ανάγκη από την ψυχραιμία, την ευθυκρισία και την λογική ανάλυση των δεδομένων από τους υπόλοιπους, καθότι ο ίδιος βρίσκεται υπό την επιρροή του θέματός του.
Η Ελλάδα είναι μικρός τόπος και η Σαντορίνη μικρότερος. Ο φίλος μας ο Κώστας, λογικά γνωρίζει το ηθικό προφίλ του φίλου του κτηνιάτρου και εκτροφέα. Δεν έχει ανάγκη από τις δικές μας ντετεκτιβίστικες αναζητήσεις για να το μάθει.
Ήθελε κάποια στοιχεία περί του πόσο αντέχουν τ' αυγά, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Τι είχε και τι έχασε ο Κώστας; Ένα θηλυκό καναρίνι. Αυγά είχε, νεοσσούς δεν είχε. Μπορεί να μάθει αν ήταν γόνιμα τα αυγά και βγήκαν νεοσσοί; Όχι.
Να τον φορτώνουμε νευροψυχολογικά εναντίον του μέχρι πρότινος φίλου του, δεν το βρίσκω σωστό, αφού δεν ξέρουμε τίποτα.
Να αναφερθεί το όνομά του και να διαπομπευθεί δεν το βρίσκω ηθικό είναι και κολάσιμο.
Και σας ρωτάω εγώ παιδιά, γίνεται αυτός ο γιατρο-εκτροφέας να είναι ικανός να κάνει ολόκληρο σκηνικό για ένα -δυο -τρια καναρίνια που ίσως σκάσουν από τ' αυγά και ο Κώστας και η Σαντορίνη όλη να μην ξέρει τι άτομο είναι;
Προσωπικά δεν θα απαντήσω πλέον επί του θέματος γιατί δεν βλέπω αντικείμενο.
 
Να αναφερθεί το όνομά του και να διαπομπευθεί δεν το βρίσκω ηθικό είναι και κολάσιμο.
.. Τότε να μην γράφουμε και την γνώμη μας,τα καλά αλλά και τα στραβάκαι των υπολοίπων γιατρών που υπάρχουν στη λίστα του φόρουμ,Μαρία!
αν αυτό θέλετε.. Καλώς!

Τι είχε και τι έχασε ο Κώστας; Ένα θηλυκό καναρίνι.
.. Αυτό,Μαρία, δεν έπρεπε να το γράψεις!☹
 
To ευχαριστο είναι οτι εχεις τεσσερα μικρα δώδεκα ημερών που πάνε όλα πολύ καλα. Περιμενουμε νέα (με φωτο) απο όλη την οικογένεια.
 
Κώστα, @kaisaras σε ποια περιοχή μένεις;

Α δεν πάμε καλά... Δηλαδή εμείς είμαστε σίγουροι πως ο γιατρός είναι δόλιος και ενώ σε άλλο θέμα "χτίζουμε γέφυρες καλοσύνης", εδώ διψάμε για αίμα, θέλουμε διευθύνσεις και ονόματα να διαπομπεύσουμε μια υπόληψη επειδή νομίζουμε.

@maria p που βλέπεις να διψάω για αίμα; Είδες κάπου να γράφω ότι ο γιατρός είχε δόλο; Τώρα αν δεν κάνει να ρωτήσω σε ποια περιοχή μένει ο φίλος @kaisaras ζητώ συγνώμη. Γέφυρες καλοσύνης προσωπικά δεν έχω χτίσει με κανέναν στο forum.

Πριν πάρουμε το πληκτρολόγιο στα χέρια μας καλώ είναι να σκεφτόμαστε τι θέλουμε να γράψουμε.
 
@maria p που βλέπεις να διψάω για αίμα; Είδες κάπου να γράφω ότι ο γιατρός είχε δόλο; Τώρα αν δεν κάνει να ρωτήσω σε ποια περιοχή μένει ο φίλος @kaisaras ζητώ συγνώμη. Γέφυρες καλοσύνης προσωπικά δεν έχω χτίσει με κανέναν στο forum.

Πριν πάρουμε το πληκτρολόγιο στα χέρια μας καλώ είναι να σκεφτόμαστε τι θέλουμε να γράψουμε.
Ήμουν σαφής, δεν σε αφορούσε προσωπικά, ούτε εσένα ούτε κάποιον άλλον.
Δεν απευθυνόταν η απάντησή μου σε κάποιον ειδικά.
Αφορούσε την συλλογική λογική που διαμορφώνεται, όταν θεωρούμε όλοι μαζί ως δεδομένα πράγματα που δεν είναι.
Και είναι και το μόνο που με αφορά, να προβάλω έναν λόγο ηθικό και λογικό και όχι απαραίτητα πάντα αρεστό. Αν είναι και πειστικός είναι το ιδανικό μου.
Ούτε εγώ έχω γέφυρες με κανέναν και δεν μ' ενδιαφέρει να αποκτήσω, ούτε προφίλ χτίζω, ούτε για δήμαρχος πάω.
Το τελικό σου ισχύει για όλους μας.
 
Εμενα μου περασε απο το μυαλο οτι ΑΝ βγηκαν δεν ειπε κατι. Αυτο δεν σημαινει οτι ισχύει. Δεν γνωριζουμε αν ηταν γονιμα, αν ηταν ζωντανα μεχρι την στιγμη που τα πηρε στον γιατρό, τι ανθρωπος ειναι ο γιατρός, αν βγηκαν κτλ.

ολη αυτη η συζητηση γινεται επειδη εχει τις αμφιβολιες του για τον γιατρο. Αν θελει να αναφερει το ονομα του και αν τον γνωριζει καποιος να πει την γνωμη του για να μπει στα θετικα ή στα αρνητικα του για να βγει ενα συμπερασμα τοτε ας το κανει. Αν δεν θελει παλι καλος. Δεν βαζουμε ταμπέλες σε κανενα.. Ειδικα σε καποιον που δεν γνωριζουμε.

Τωρα στο θεμα μας. Υπολογισε απο την μερα που καθισε η θηλυκια 13-14 μερες. Δωσε περιθώριο ακομη λιγες μερε για τα επομενα αυγα που εκανε και αν δεν βγουν παμε για αλλα. Ειχα ενα θηλυκο που εκανε 3 γονιμα αυγα. Κατι επαθε σηκωθηκε την 12η μερα δεν καθισε για μια ωρα. Ισως και περισσότερο. Τα μεταφερα σε μια αλλη που ειχε ασπορα. Βγηκε ενα μικρο. Τωρα δωσε σημασια στον αρσενικο σου.
 
Ήμουν σαφής, δεν σε αφορούσε προσωπικά, ούτε εσένα ούτε κάποιον άλλον.

Προσωπικά δεν θα το αναλύσω άλλο. Είσαι στην ομάδα διαχείρισης του PB και μπορείς να θέτεις όρους στις συζητήσεις.
 
Είσαι στην ομάδα διαχείρισης του PB και μπορείς να θέτεις όρους στις συζητήσεις.
Όχι Κώστα μου, κάνεις λάθος, είναι χρόνος που δεν είμαι στην ομάδα συντονισμού και δεν έθετα και πριν, πολύ περισσότερο τώρα, κανέναν όρο.
Με αδικείς αν νομίζεις ότι θα ήμουν τόσο ταπεινή να χρησιμοποιώ κάποια "εξουσία" ως "επιχείρημα" στις συνομιλίες μου.
Προσπαθώ να είμαι εντάξει άνθρωπος δεν χειραγωγώ τους άλλους.
 
Κώστα συγνώμη που παρεμβαινω αλλα η Μαρια δεν έγραψε πουθενά κάτι για σένα. Δεν εννοώ μονο κάτι προσωπικό αλλα και για την ερώτηση που έκανες που μένει ο φίλος με το περιστατικο. Η Μαρια διαφωνούσε με το να δοθούν στοιχεια για τον γιατρό εξαιτίας της αντιμετώπισης του για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και γω είμαι αυτής της γνώμης(της Μαριας).
 
Και γω είμαι αυτής της γνώμης
Δημήτρη. Έχεις την καλοσύνη, σε παρακαλώ πολύ, να μου εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να γράφουμε τα ''θετικά'' κάποιων γιατρών στην οποιαδήποτε συζήτησή μας, ενώ τα ''αρνητικά'' όχι;
αν θέλεις απάντησε μου και σε π. Μ .. Αρκετά χαλάσαμε το θέμα του Κώστα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: theodr
Ας μείνουμε στην βοήθεια που ο φίλος ζήτησε.
Αν κάποιος κρίνει πως πρέπει να ανοίξουμε νέο θέμα συζήτησης ας το κάνει και ακολουθούμε.
 
Μπορείτε οι μοντς να το χωρίσετε, γιατί ν' ανοίξουμε άλλο;
 
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα σε αυτό που με ρωτάς. Ουτε έγραψα για τυχόν αρνητικά η'θετικα στοιχεια που να μην δοθούν. Η
διαφωνία ηταν μονο για προσωπικά στοιχεια(όνομα). Και με βαση των οποίων γενικών και αοριστων στοιχειων έχουν δοθεί.
Το να μην δοθούν στοιχεια για τον γιατρό, που είχα γράψει, εννουσα των προσωπικών στοιχειων Αλλα το θεώρησααυτονόητο μια και που εκεί υπήρχε απο την μεριά σου αλλη γνώμη. Το να το έκρινε απο μόνος του ο Κώστας που άνοιξε το θέμα είναι άλλο.
 
Φυσικά να αναφερθούν και αρνητικά όταν είναι συγκεκριμένα και χειροπιαστά. Π.χ. είναι ακριβός, δεν εξέτασε το πουλί, δεν μου εξήγησε αναλυτικά, δεν μου συνέστησε εξετάσεις, δίσταζε να πιάσει το πουλί, δεν καταλάβαινε το φύλο του. Τέτοια πράγματα και πάλι αφού είμαστε βέβαιοι.
Όχι αν έκανε την χειρουργική τομή σε σωστή κατεύθυνση ή αν είναι κλέφτης αυγών καναρινιών εν προκειμένω.
Νομίζω πρέπει να σεβόμαστε την επιστημοσύνη του καθενός, όπως να απαιτούμε και στο δικό μας επάγγελμα.
Και τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι στην ασχολία μας, συμμάχους έχουμε τους κτηνιάτρους και τους πετσοπάδες, είτε μας αρέσει είτε όχι.
 
Η Μαρία έχει κάποιο δίκιο εν μέρη. Δεν είναι φρόνιμο να αρχίζουμε κραξίματα κατά γιατρών.Αν θέλει αυτός που δεν έμεινε ευχαριστημένος να το πει ποιός είναι ας το πει μόνος του. Δεν είναι ωραίο να διαπομπεύουμε κάποιον.
Από την άλλην όμως έχει δίκιο ο Δημήτρης ότι δεν πρέπει να λέμε μόνο τα θετικά για κάποιον.Απλά από τη στιγμή που δεν ανέφερε το όνομα ο φίλος που άνοιξε το post καλύτερα να μην πιέζουμε εμείς καταστάσεις.
Ένα μικρό παράδειγμα πως θα μπορούσε να γίνει και για κακό κάποια διαπόμπευση χωρίς να αναφέρομαι στον άνθρωπο που άνοιξε το post και πως το να μην πούμε τα αρνητικά είναι επίσης κακό:
Μπαίνω εγώ στο forum ως απλός χρήστης και είμαι κτηνίατρος στο επάγγελμα. Πλάθω μια ιστορία στο forum για κάποιον κτηνίατρο και τον κατηγορώ για να τον δυσφημίσω ή αντιθέτως διαφημίζω τον εαυτό μου με ψέματα. Γιαυτό καλό θα είναι να προσέχουμε και να υπάρχουνε και συναντήσεις των μελών ώστε νσ γνωριζόμαστε και να μην μένουμε κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη.
Τα αρνητικά για κάποιον γιατρό καλό θα είναι να λέγοντε γιατί παλιότερα υπήρχε για παράδειγμα κτηνίατρος για σκύλους γάτες ο οποίος τις περισσότερες φορές από μαρτυρίες και όχι από προσωπική εμπειρία η λύση που πρότεινε ήτανε η ευθανασία για διάφορους λόγους που δεν θέλω να αναφέρω. Οπότε καλό θα ήταν κάποιοι νσ μην την πατήσουνε σε κάποιον αποδεδειγμένα κομπογιανίτη.
Είναι περίπλοκο το θέμα και δεν λύνετε μέσα από ένα θέμα στο forum. Και το λέω γιατί είναι σοβαρό το θέμα και λυπηρό που άνοιξε ο φίλος για το ότι του πέθανε η κανάρα στα αυγά και πήγε αλλού για αλλού. Όταν τα διάβασα είπα να μην πάρω θέση και μακρυγωρίσουμε αλλά ξαναβγήκε το θέμα στο προσκύνιο με την Αλίκη που ρώτησε για αυγά τί απέγιναν τελικά πολύ εύστοχα :).
Πάντως δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε ούτε να τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά ιδιαιτέρως εμείς που είμαστε πάνω από τα 30 😛. Μπορούμε να τα λύσουμε μέσα από το διάλογο.
 
Back
Top