Ασθένειες Περιστέρι θηλυκό - Ορνίθωση - Χλωροτετρακυκλίνη

Dimitris23051986

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2009
Μηνύματα
55
Πόλη
Αθήνα
Είχα βρει ένα περιστέρι στο Σύνταγμα - μικρό σε ηλικία - το οποίο είχε τσίμπλες. Του τις έβγαλα και εδώ και τρεις εβδομάδες έχει πάθει ορνίθωση: φουσκώματα στα πόδια (πολύ πρησμένα), το ένα μάτι έχει κλείσει με φουσκάλα και αυτό επεκτείνεται σε όλο το κεφαλάκι της (το άλλο μάτι είναι ανοιχτό), ανορεξία, και κολλάνε οι σπόροι στο εσωτερικό του στόματός της. Ο γιατρός μου έγραψε ornithomycine, αλλά δεν βρήκα και της δίνω chlorotetrakycline (7,5 γρ/100 ml). Εκτός αυτού παίρνει Aviomycine και podagrine. Τι λέτε;

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Η χλωροτετρακυκλίνη βοηθάει; Ξέρετε κανένα άλλο φάρμακο ή κάποιον καλό κτηνίατρο; Ξέρω 2-3 αλλά θα ήθελα κι άλλη γνώμη. Ευχαριστώ πολύ.
 
Αφου του δίνεις http://www.chevita.com/en/products/chlortetracyclin.php
γιατί του δίνεις και άλλα φάρμακα και επιβαρύνεις τον οργανισμό του.?
Ήδη η Chlortetracyclin είναι ''περίεργο''φάρμακο, αν ρίξεις λίγο παραπάνω ή πιεί το περιστέρι λίγο παραπάνω τώρα το καλοκαίρι λόγο ζέστη,το φάρμακο από φάρμακο γίνεται δηλητήριο.
Θα ταίζεις το περιστέρι μια φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί.
Το νερό θα το έχεις αφαιρέσει από το βράδυ,θα του προσφέρεις το πρωί το φαγητό και μετά από λίγο αφού φάει θα του δώσεις στο νερό το φάρμακο (φτιάχνουμε κάθε μέρα φρέσκο διάλυμα).
Για την υπόλοιπη ημέρα θα έχει φρέσκο νερό (χωρίς το φάρμακο).

Υ. Γ. Επειδή λες ότι τα πόδια του είναι πρησμένα (η ορνίθωση δεν έχει τέτοια συμπτώματα), πιο πολύ μου κάνει για σαλμονέλα.
Αν θες γιατρό θα πας Λ.Αθηνών 99 Κορυδαλλός
Τηλ.210-4949440-41
 
Ο γιατρός είχε πει ορνίθωση. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το ένα του μάτι τελείως κλεισμένο γύρω του έχουν βγει μεγάλες φουσκάλες (σκληρές), με απώλεια του τριχώματος.
 
Το έψαξα στο ίντερνετ και απ' ότι φαίνεται έχει σαλμωνέλλα. Την Παρασκευή θα την πάω στο γιατρό. Υπάρχει εμβόλιο απ' ότι λένε. Θα μπορεί να το κάνει ενώ έχει την αρρώστια; Στο μάτι μάλλον έχει επεφυκίτιδα. ☹
 

Σχετικά θέματα

Back
Top