Ασθένειες Θηλυκό περιστέρι δεν μπορεί να σταθεί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sissikyr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Υπάρχει και είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα μετα το φαγητό παιρνάνε μια βολτούλα στα χαλίκια. Μετά μπορείς να επισκεφτείς το γνωστό Γερμανικό S/M , να πάρεις αναβράζων ασβέστι σε ταμπλέτες και την περίοδο της γέννας να βάζεις μια δύο φορές την εβδομάδα, στο νερό από μισή ταμπλέτα. Πρόσεχε θέλει μέτρο μην περάσεις στα άκρα και δεν εκκολάπτονται τα μικρά.
 
Να 'στε όλοι καλά για τις συμβουλές!
Όντως έχω ακούσει ότι στην Γερμανία και στο Βέλγιο ασχολούνται πάρα πολύ με την εκτροφή περιστεριών και κατασκευάζουν πολλά φάρμακα γι' αυτά. Σίγουρα θα είναι καλή βιταμίνη!
 
Καλησπέρα Σίσσυ. Αφού έγινε καλά το περιστέρι σου, δεν έχω να σου πω κάτι για την αρρώστια για να σε βοηθήσω.
Θα σου πω κάποια πράγματα για να τα έχεις υπόψη σου.
Κατά αρχάς ξεκινάς με ''γκολ από τα αποδυτήρια''.
Η μια θηλυκιά είχε κατά πάσα πιθανότητα όπως λες ψευδοπανώλη, η άλλη καταρροή, αυτή που μιλάμε την βρήκες εξαντλημένη στο μπαλκόνι σου.
Και αυτή ήταν άρρωστη αφού δεν είχε κουράγιο να βρει το κουμάσι της.
Ότι αρρώστιες είχαν οι θηλυκές κατά πάσα πιθανότητα πέρασαν στον αρσενικό, αλλά επειδή τα αρσενικά έχουν κατά βάση δυνατό ανοσοποιιτικό άντεξε.
Κάθε φορά που ένα θηλυκό περιστέρι γεννάει αυγά το ανοσοποιιτικό του πέφτει. (Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα παιδιά που ασχολούνται και με καναρίνια, παπαγαλάκια κλπ.). Αυτές οι ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες για τα θηλυκά, για να κολλήσουν κάποια αρρώστια.
Σκέψου η περιστέρα να κάνει όλο τον χρόνο αυγά.
Είπες ότι μια περιστέρα έσπασε το πόδι της, από μικρό ύψος.
Έλλειψη ασβεστίου, από της πολλές γέννες κατά πάσα πιθανότητα, χωρίς να τους δίνεις ασβέστιο.
Χρειάζεται να τους έχεις σε καθημερινή βάση, σε ξεχωριστή ταίστρα, ιχνοστοιχεία μαζί με πετραδάκια και κοχύλια.
Μπορείς να τους φτιάχνεις πυκνά συχνά τσάι με βότανα. Αν μπορείς να βρεις ρίγανη,θυμάρι βασιλικό, δεντρολίβανο είναι αρκετά. Οι ποσότητες τώρα, βάλε περισσότερο ρίγανη, ας πούμε 2-1-1-1 και ανακάτεψέτα.
Θα βάλεις το νερό να βράσει, μόλις πάρει βράση ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας σε 1 λίτρο νερό ή μια κουταλιά του γλυκού σε ποσότητα νερού για μια κούπα, το κατεβάζεις από την φωτιά και το αφήνεις 15 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος.
Στα 15 λεπτά σουρώνεις αφήνεις να κρυώσει, βάζεις λίγο μέλι και τους το δίνεις.
Μπορείς να τους βάζεις μηλόξυδο στο νερό, κρατάει το PH του νερού και του στομάχου χαμηλά και δεν αφήνει να αναπτυχθούν ''κακά'' βακτήρια, ενώ αντίθετα βοηθάει τα ''καλά'' Δοσολογία 10 ml στο lt.
Προσπάθησε να βρεις απαστερίωτο, αφιλτράριστο μηλόξυδο. Το αφιλτράριστο θα το καταλάβεις γιατί θα είναι θολό και θα έχει κατακάθια, το απαστερίωτο πρέπει να το γράφει.
Με προσοχή μόνο κατά την ωοτοκία γιατί τραβάει ασβέστιο από τον οργανισμό του πουλιού.
Μπορείς να τους δίνεις προβιοτικά, για να βοηθήσεις τα καλά βακτήρια του οργανισμού, στην ''πάλη'' με τα κακά.
Ultra-levure-50-mg-20947_102_1397665449.jpg

Ένα ακόμα λάθος που κάνεις, λες ότι τα βάζεις στο μπάνιο, μέγα λάθος, τα πουλιά υποφέρουν από την υγρασία, ιδιαίτερα το αναπνευστικό τους.
Και αν έχουν και κάποια αρρώστια επιδεινώνεται.
Αν είναι υγιεί καλύτερα στο μπαλκόνι με κρύο, παρά στο μπάνιο με ζέστη και υγρασία.
Τα άρρωστα σε ξηρό μέρος με κάποια θερμοκρασία, αν έχουν διάρροια ηλεκτρολύτες πρώτα από όλα και μετά ψάχνουμε τι έχουν.
Η εφημερίδα δεν φταίει αρκεί να μην κρατάει υγρασία και όλο το κλουβί να μην έχει υγρασία.
https://www.facebook.com/basilhs.tsertsenes.7
Ότι χρειαστείς από περιστέρια και όχι μόνο, μπορείς να πας από εκεί και να σου εξηγήσει πολλά πράγματα γιατί είναι και ο ίδιος περιστεράς.
Υ. Γ. Αν μπορείς να τους φτιάξεις μια μόνιμη μικρή φωλιά στο μπαλκόνι, προστατευμένη από τον αέρα αλλά να την βλέπει ο ήλιος όσο πιο πολλή γίνεται θα είναι το καλύτερο, για να δεις και συ περιστεράκια.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Θα μου φανούν πολύ χρήσιμες οι δοσολογίες των βοτάνων! Είπατε αυτό το τσάι να τους το δίνω συχνά... Δηλαδή; 2 εβδομάδες τον μήνα (με κενό μιας εβδομάδας) ας πούμε ή δεν πειράζει;

Επίσης μου έκανε εντύπωση αυτό με τα προβιοτικά. Αυτό ξέρω ότι το παίρνουν οι άνθρωποι όταν πίνουν αντιβίωση. Μπορούν να το πιουν και τα πουλιά; Και ποια είναι η δοσολογία, μήπως ξέρετε; Αλλιώς θα πάω μια μέρα σ' αυτό το μαγαζί που λέτε και θα ρωτήσω κάποια πράγματα.

Επίσης κάτι που δεν καταλάβατε (εγώ φταίω, μάλλον δεν το εξήγησα καλά, πάνω στην φούρια μου να γράψω όλο το ιστορικό)... Ο αρσενικός που έχω ζευγαρώσει με αυτό το θηλυκό είχε ζευγαρώσει πρωτύτερα με μια μόνο θηλυκιά (αυτή που ανέφερα ότι πήγα στην Κτηνιατρική και διαγνώστηκε με εντερίτιδα). Και πριν από αυτή, δεν τον είχα (τους απέκτησα και τους δύο μέσα σε διάστημα 6 μηνών περίπου). Όλες οι άλλες (με ψευδοπανώλη, ρινική καταρροή, έλλειψη ασβεστίου και σπασμένο πόδι) ζευγάρωσαν με τον παππού (που τότε δεν ήταν παππούς). Εκείνος (ο παππούς), όπως λέτε, είναι πιθανό να κολλούσε τις γυναίκες του και να διαιωνιζόταν το πρόβλημα. Εντάξει ως εδώ. Τώρα δεν τον έχω ζευγαρωμένο.
Αλλά έχω την εξής απορία. Υπάρχει περίπτωση ο τωρινός αρσενικός να επηρεάστηκε από τον παππού και να επηρεάζει κι αυτός με την σειρά του τις γυναίκες του; Στην κτηνιατρική μόνο εντερίτιδα του βρήκαν (όπως ανέφερα);

Όσο για την υγρασία στο μπάνιο τώρα που το σκέφτομαι μάλλον έχετε δίκιο. Φοβάμαι όμως να τους αφήσω στο μπαλκόνι. Είναι η παρέα μου και δεν θέλω να μου φύγουν... Ίσως τους βγάζω στο πρόχειρο δωμάτιο.
 
Σίσση, όλα θα μπορούσαν να ειναι πιθανά, για τον παππού που λες. Το θέμα ειναι οτι χωρίς εξετάσεις είμαστε στο επίπεδο της εικασίας, το οποίο ειναι πολύ ευρύ.
Θα σου έλεγα να περιμένεις τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όταν τα λάβεις αυτά και την αντιμετώπιση, και αν προκειται για λοιμώδη παράγοντα να ρωτήσεις το γιατρό για :
Πιθανή θεραπεία σε όλα τα πουλιά
Αλλαγή όλων των σκευών και υλικών με τα οποία έρχονται σε επαφή
Αποτελεσματικό καθαρισμό του χώρου. Για το τελευταίο μάλιστα περίμενε, και μην βάλεις τα πουλιά σε βοηθητικό δωμάτιο απο τώρα, διότι σε μια ανάλογη περίπτωση θα το μολύνουν και αυτό.
Για τα προβιοτικά οι γιατροί λένε να τα παίρνουμε για όσο διάστημα λαμβάνουμε αντιβίωση. Οι ψαγμένοι όμως φαρμακοποιοί ισχυρίζονται οτι η αντιβίωση συχνα θανατώνει και τα προβιοτικά. Οπότε εσυ τα δίνεις κανονικά και συνεχίζεις για λίγες ημερες μετά απο την ολοκλήρωση της θεραπείας.
Κοκκίδια: συνήθως οι κύστες ανοίγουν κατά το μεσημέρι. Δεν ειμαι σιγουρος οτι το θέτω σωστά, αλλά ίσως ο Μάκης θα μπορουσε να μας το πει καλύτερα. Επομένως ενα πουλι θα ήταν δυνατό να μην εμφανίσει κοκκίδια σε εξέταση κοπράνων νωρίς το πρωί, αλλά τα κοκκίδιά του να ειναι εμφανή στις κουτσουλιές το μεσημέρι. @mgerom , σε παρακαλώ διόρθωσε αν δεν το λέω σωστά. Το ερώτημα ειναι τι κουτσουλιές εξέτασε ο γιατρός; Πρωινές;
Τέλος, ας μας πεις τι χώροι υπάρχουν στο σπίτι ή στο μπαλκόνι, μηπως και οι περιςτεράδες της παρέας έχουν να σου προτείνουν κάποια κατάλληλη κατασκευή απλή για τη διαβίωσης τους.
 
Καλησπέρα! Τ' αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μάλλον αύριο, μου είπε ο γιατρός. Την είχα πάει γύρω στις 12:30... Άρα βλέποντας και κάνοντας. Ας ελπίσουμε ότι είναι καθαρή από μικροοργανισμούς. Πάντως, ευτυχώς, έχει πολύ μεγάλη βελτίωση! Ουσιαστικά, έγινε περδίκι και δεν κάθεται στιγμή κάτω!
Μέσα στο σπίτι έχω μόνο το πρόχειρο δωμάτιο (μόνο εκεί θα μπορούσα να τους βγάζω). Συνήθως εκεί βάζω (τώρα τον χειμώνα) τις ευαίσθητες γλάστρες μου. Και τα 3 μπαλκόνια μου βλέπουν στον δρόμο και κάθομαι στον 7ο όροφο. Απέναντι έχουμε μια οικοδομή που κάθεται συνήθως σμήνος περιστεριών (καμιά ντουζίνα θα πρέπει να 'ναι). Ίσως έρχονται από κάποιο περιστερώνα πιο πέρα, στην γειτονιά. Ξέρω, πάντως σίγουρα, ότι εδώ κοντά υπάρχουν τουλάχιστον 2 ενεργοί περιστερώνες. Γι' αυτό και φοβάμαι να τ' αφήσω ελεύθερα έξω...
Μια λύση που σκεφτόμουν, αν δεν γίνεται αλλιώς και πρέπει να τα βγάζω στο μπαλκόνι, να κάνω μια κατασκευή με κάτι νάιλον που βάζουν για να προστατεύουν από τον αέρα (γύρω στο ένα ενάμισι τετραγωνικό, σε κάποιο σημείο στο μπαλκόνι). Έτσι δεν θα μπορούν να "ξελογιαστούν" από τους πειρασμούς του έξω κόσμου!
 
Sissy τα πουλιά που έχεις δεν είναι, ιδιαίτερα στο δικό σου αστικό περιβάλλον, να τα εμπιστευτείς. Σίγουρα αργά ή γρήγορα θα "ξελογιαστούν " ή θα " λαθευτούν " στον δρόμο της επιστροφής. Το καλύτερο είναι να κάνεις μία κατασκευή πρόχειρη, όπως είπες στο μπαλκόνι σου. Κράτησε τα πουλάκια σου κλειστά ή τέλος πάντων όπως τα διαχειρίζεσαι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Διαφορετικά δώστα σε εκείνα τα παιδιά που είναι εκεί κοντά, πάρε ένα - δύο ζευγαράκια ταχυδρόμους να σου γεννήσουν, κράτα τα πιτσούνια και άστους γονείς να γυρίσουν στο σπίτι τους. Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα ευχαριστιέσαι τα πουλάκια σου και όλα θα είναι τζέτ . Εάν παίζει και ταράτσα, τέλεια.
 
εχει σημασια αν το μειγμα που λετε ριγανη/θυμαρι/βασιλικ/δενδρολ. Ειναι ξερο η φρεσκο;
 
εχει σημασια αν το μειγμα που λετε ριγανη/θυμαρι/βασιλικ/δενδρολ. Ειναι ξερο η φρεσκο;
Φρέσκα έχουν μεγαλύτερη απόδοση σε πτητικές ενώσεις αλλά και ξηρά αποδίδουν, ειδικά αν θερμαίνονται πχ από το κλώσσημα του πουλιού.
 
Φρέσκα έχουν μεγαλύτερη απόδοση σε πτητικές ενώσεις αλλά και ξηρά αποδίδουν, ειδικά αν θερμαίνονται πχ από το κλώσσημα του πουλιού.
''ειδικά αν θερμαίνονται πχ από το κλώσσημα του πουλιού''
δε καταλαβα αυτη την φραση σου ειναι σαν να λες οτι βαζεις το θυμαρι για κλωσσημα!lol
 
''ειδικά αν θερμαίνονται πχ από το κλώσσημα του πουλιού''
δε καταλαβα αυτη την φραση σου ειναι σαν να λες οτι βαζεις το θυμαρι για κλωσσημα!lol
Ναι αυτό εννοούσα, σαν υλικό για το στρώσιμο της φωλιάς :)
Φυσικά και απαραιτήτως, πρέπει να το δίνουμε και στο δοχείο ως διατροφή.
Δύο ανεξάρτητες χρήσεις και οι δύο συνιστώμενες και ευεργετικές, όχι μόνο για το θυμάρι, για όλα τα αρωματικά βότανα.
 
Δεν θα είναι αποκλειστικά από αυτά, τα συνήθη υλικά σου, μπόλικες πευκοβελόνες και κάποια αρωματικά.
Βάλε τώρα δικές σου γλάστρες. Το ένα έχει γύρω στο 1 ευρώ. Αν τα βάλεις σε ανατολικό σημείο, σε λίγους μήνες θα έχεις τεράστια παραγωγή, θα περισσεύει και για το σπίτι :)
 
Ή αν έχεις κάποιον που να διαθέτει αυτά τα φυτά...
... Κόβεις λίγα κλωνάρια δεντρολίβανο με ξυλώδη βλαστό και τα μπήγεις σε χώμα...
... Ομοίως για ρίγανη ή ζητάς να σου βάλουν καταβολάδες...
... Ομοίως για δυόσμο, αρμπαρόριζα...
, σπόροι για βασιλικό...
. Για το Θυμάρι... Αν βρεθείς σε βουνό ξέχωσε δυο, τρία μικρά...
 
πω ρε αλλο ρωτησα και εμαθα τοσα πραματα για την αγροτικη παραγωγη τους. Πηγη γνωσεων ειστε.

παντως ριγανη μαζευω απο βουνο δεν ακουσα να λεει κανεις απαγορευεται
ασε που καποιες θειες ξεριζωνουν και χορτα για βρασιμο(δε νομιζω να καταληξουν σε κανα τμημα χεχεχεχε)
 
Back
Top