Φροντίδα Περιστέρι που δε πετάει

υπάρχει περίπτωση να είναι μικρό και να μη ξέρει καν να πετάει? Πώς σας φαίνεται στις φωτογραφίες?
Αυτή τη σκέψη έκανα και ο ίδιος, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ καθόλου να αξιολογήσω την ηλικία του. Ίσως ο @gianniskilkis να είναι σε θέση να το κάνει.
Τελικά το έκανες μπάνιο; Με νερό; Είδες βελτίωση στο πτέρωμα όταν στέγνωσε;
 
Εγώ από περιστέρια δεν ξέρω αλλά ξέρω από δεκαοχτουρες και όταν είναι πιο μικρές εκτός από το ότι είναι μικρόσωμες δεν έχουν πολύ ολοκληρωμένα πούπουλα και το ράμφος τους δείχνει πιο μεγάλο στο μήκος ( σαν παραμορφωμένο) τώρα το περιστέρι στην κατάσταση που είναι δεν μπορώ να καταλάβω,σαν μέγεθος φαίνεται κανονικό το ράμφος ίσως να είναι πιο μακρύ ( ουσιαστικά το μήκος ίδιο παραμένει απλά βγαίνουν πούπουλα ή γίνεται κάτι με τα ρουθούνια δεν ξέρω ακριβώς και στο τελικό στάδιο το ράμφος δείχνει πιο κοντό)
 
Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους αναφέρω τον @gianniskilkis , διότι κι εγώ έκανα τις ίδιες παρατηρήσεις, όμως τα περιστέρια ανάλογα με το είδος ή τις επιμειξίες τους έχουν άλλο μέγεθος σχήμα κλπ ράμφους και διαφορετική μορφή στις διάφορες φάσεις ζωής τους.
 
Παιδιά αν βλέπω καλά το περιστεράκι είναι νεαρό. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε τα φτερά ούτε η ουρά ακόμα. Γι αυτό δεν πετάει. Έτσι βλέπω. Ας με διορθώσουν η υπόλοιποι άμα λέω λάθος. Και μια υπενθύμιση οι νεοσσοι της δεκαοκτουρας είναι γκρίζοι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Το πουλάκι φαίνεται μικρό και υποψιάζομαι ότι αυτός είναι και ο λόγος για το ¨χάλι¨ του . Εάν το έκανες μπάνιο άστο να συνέλθει . Ευκολάκι αφού τρώει και πίνει , όλα καλά. Δεν χρειάζεται καθημερινά απλά μερικά μπάνια σε τακτά διαστήματα . Να γνωρίζεις ότι σε αυτή την ηλικία ( όσο ή τόσο να είναι έτοιμο ) τα περιστέρια καθημερινά μεγαλώνουν αρκετά . Άστο και κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον θα πάει την βόλτα του . Εκείνο που πρέπει να σκέφτεσαι και δεν βλέπω να το αναφέρεις πουθενά είναι πως υπάρχει περίπτωση άμεσης σύνδεσης μαζί σου και στον χώρο σου και δεν θα το ξεφορτωθείς εύκολα . Εάν δεν θέλεις κάτι τέτοιο .
[automerge]1662915929[/automerge]
Μένια αυτά συμβαίνουν στους ταχυδρόμους που μεγαλώνει ο χαλινός . Αυτό δεν θα αλλάξει πολύ . Η ουρά του είναι μεγάλη και προφανώς το πουλί είναι περίπου δύο μηνών . Τέλος πάντων όμως από τις φωτογραφίες όπως σωστά ειπώθηκε δεν βγάζεις σωστά συμπεράσματα. Υπάρχει περίπτωση ακόμα να είναι ικανό να πετάξει όμως από το ¨ πάθημά ¨ του να έχει εξαντληθεί . Ο χρόνος θα ισιώσει τα πάντα . Θα αναφέρω τέλος , όχι για να πω κάτι απλά , ότι το μικρούλι ήταν τυχερό που συνάντησε κάποιον να το αγαπήσει και να το φροντίσει . Καλή συνέχεια .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top