Ασθένειες Περνάει πτερόρροια το red winged parrot μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lina

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2016
Μηνύματα
526
Πόλη
Ιωάννινα
Γειά σας φίλοι μου ο ody μου εδώ κ λίγες μέρες χάνει κάποια φτερακια μικρά κ μεγάλα όχι όμως πούπουλα να είναι πτεροροια λέτε; 2_3 μέρες είχα κόσμο το βράδυ αλλά τα σκεπαζα αυτά κ δεν έβλεπαν περισσότερο φως από συνήθως. Είναι λογικό να περνάει πτεροροια μόνο αυτός ενώ η Λίνα όχι. Ο ody είναι 3 χρόνων. Να φταίει κάτι άλλο; από όρεξη έχουμε κανονικά για να πω ότι είναι άρρωστος
 
Άλλο "κύκλο" αλλαγής φτερών θα έχει λογικά ο Oddy απο την Λίνα γιατί μπορεί να γεννήθηκαν άλλη εποχή το κάθε ένα :)
Από την στιγμή που δεν έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά του και έχει ενέργεια κλπ, τότε μην αγχώνεσαι.
Να τον βάζεις το πρωί να κάνει μπάνιο που βοηθάει στην φαγούρα και όλα καλά :)
 
Τι εννοείς Ηλέκτρα; :)
Ότι αν κάποιο από τα δύο έχει γεννηθεί εκτός εποχής (δηλαδή την εποχή που πρέπει να ζευγαρώνει κανονικά το είδος), τότε αλλάζει και η εποχή που περνάνε πτερόροια.
 
Ότι αν κάποιο από τα δύο έχει γεννηθεί εκτός εποχής (δηλαδή την εποχή που πρέπει να ζευγαρώνει κανονικά το είδος), τότε αλλάζει και η εποχή που περνάνε πτερόροια.
Η πρώτη ίσως, για τις επόμενες διαφωνώ. Το σώμα τους προσαρμόζεται με τις περιβαλλοντικές συνθήκες θερμότητας και φωτοπεριόδου, δεν πηγαίνουν με "χρονοδιακόπτη" ανάλογα με το πότε γεννήθηκαν. :) Για να δούμε ξεκάθαρα τις αλλαγές στις περιόδους χρειάζεται να παρατηρήσουμε (όσοι έχουμε) πουλιά που ζουν έξω. Τα πράγματα εκεί είναι πιο ξεκάθαρα.
 
Το σώμα τους προσαρμόζεται με τις περιβαλλοντικές συνθήκες θερμότητας και φωτοπεριόδου, δεν πηγαίνουν με "χρονοδιακόπτη" ανάλογα με το πότε γεννήθηκαν.
Αυτό που λες Ανέστη ισχύει κατά πολύ! Εντελώς άσχετο είδος αλλά οι κότες μου, άλλες έχουν γεννηθεί άνοιξη άλλες φθινόπωρο και άλλες χειμώνα. Στο τέλος όμως πάντα θα περάσουν όλες μαζί πτεροροια το καλοκαίρι!
 
Τι να πω ρε παιδιά. Η συμπεριφορά του δεν άλλαξε καθόλου τρώει πίνει παίζει όπως πάντα. Τώρα είναι 3 ετών και κάτι. Μηπως επειδή μέχρι τα 2 ήταν Κρήτη και εδώ Γιάννενα; Μέσα όμως τα έχω δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Σκέφτομαι να τους κάνω κ φάρμακο για ψείρα αν κ δεν έχω δει ποτέ κάτι στο κλουβί τους γιατί δεν κάθονται να τα ψάξω. Τι λέτε;
 
Back
Top