Ασθένειες Πεσμένο καναρινάκι 12 ετών

louizakon

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2024
Μηνύματα
18
Παιδιά καλημέρα. Θα ήθελα τις γνώσεις σας και τη βοήθεια σας με ένα καναρινάκι που έχω. Τον Ρίνη. Λοιπόν ο Ρίνης ειναι 12 χρονών. Το τελευταίο διάστημα και κυρίως απο τη στιγμή που μου έφεραν μια θηλυκιά (την έβγαλα Αγλαία) και την έβαλα για αναπαραγωγή με το άλλο καναρίνι που είχα , τον Σωτηράκη, άρχισε να μου πέφτει. Ήταν μεζεμένος κλπ. Δεν συζητώ για κελάιδημα . Τον πήρα σε μία πτηνιατρο και μου είπε να του δωσω aviomicin για 5 μερες. Δεν ήξερε να μου πει τί εχει αλλα μου ειπε πως ειναι γενικη αντιβιωση αυτη. Μετα εδειξε σημεια βελτιωσης και λιγο κελαιδημα. Μετά απο λιγο καιρο ομως πάλι τα ίδια. Τον πήρα και τον έβαλα μονο του σε άλλο δωμάτιο. Βέβαια πάλι άκουγε τα άλλα. Άρχισε να χανει φτερακια γυρω απο τα ματακια του. Έβγαλα φωτο και τα έστειλα σε ένα κυριο εκτροφέα αδερφό μιας γνωστής μου που απο οτι μου είπε εχει πολλες γνωσεις ο άνθρωπος. Μόλις είδε τις φωτό μου είπε να του δίνω flagyl + aviomicin για 10 μέρες. Του έδωσα και πράγματι το καναρινάκι μου άρχισε να καλυτερεύει. Σε κάποια φάση μετά τον πήρα και σε εναν άλλο πτηνιατρο να τον δει και μου είπε πως φαινεται καλά το πουλάκι. Επειδη ηθελα να διακοψω την αναπαραγωγη στα άλλα ( βγαλαμε 5 πουλάκια :) ) Πήρα τον αρσενικο και τον έβαλα στο δωμάτιο με τον Ρίνη. Ομώς ο Ρινης νομίζω του κακοφανηκε παρότι είχα βάλει διαχωριστικό να μη βλεπει το ένα το άλλο. Ειναι και στη διαδικασία της πτερόροιας. Χάνει πουπουλάκια. Τον βλεπω μαζεμενο σαν να μην έχει πολυ κουράγιο. Τρωει πινει αλλα μπανακι που του άρεσε δεν κάνει. Σπάνια πια. Του πήρα και του βαζω βιταμίνες για την πτερόροια και πήρα πάλι τον άλλο τον καναρινι και έτσι τον αφησα μονο του στο δωματιο να ειναι ήσυχος . Φρούτα και λαχανικά φοβαμαι να του βάζω λογο φαρμακων που χρησιμοποιουν. Ακόμα και τα ντόπια όλα φαρμακωμένα είναι. Του βάζω ομως μια βιταμίνη που είναι απο φρουτα , αβγοτροφή και σποράκια μείγμα . και λίγο αβγουλάκι που και που. Είχα δει και κάτι ακάρεα στα ποδαράκια του και του έβαλα επιθόλ καναδυο φορές. Δεν θελω να τον πιάνω συχνα να μη στρεσάρεται. Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Υπάρχει κάτι που να βοηθάει τα μεγάλα σε ηλικία καναρινάκια; Είπαμε ειναι 12 χρονων. Ξέρω πως είναι μεγάλος . Ευχαριστώ για την υπομονή σας .
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να επικοινωνήσεις με το Εργαστήριο της Κομοτηνής, να συζητήσεις μαζί τους και να τους στείλεις δείγματα εξετάσεων. Βέβαια εξήγησέ τους το ιστορικό του (συμπτώματα αλλά και τα φάρμακα που του έδωσες και πότε) ώστε να ξέρουν να σου προσδιορίσουν σε ποια χρονική στιγμή θα ήταν σωστό να πάρεις δείγματα π.χ. κοπράνων και να τους τα στείλεις.
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (fb: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - Χρύσα Δραμπιδου - Κατσαουνης Γεώργιος). Τηλέφωνα επικοινωνίας :6933301535
 
@ianos Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το θέμα είναι πως εγώ είμαι Κέρκυρα. Θα με εξυπηρετήσουν από απόσταση; Το να πάω εκεί είναι δύσκολο !
 
@louizakon το συγκεκριμένο εργαστήριο δουλεύει από απόσταση, τους στέλνεις τις κουτσουλιές ή ο,τι άλλο σου ζητήσουν και το εξετάζουν
 
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλα. Επικοινώνησα με την κτηνίατρο στη Κομοτηνή και έστειλα δείγμα για εξετάσεις. Βρήκε κάποια τριχομοναδα και ένα μικρόβιο και ξεκινήσαμε θεραπεία. Εύχομαι να πάει καλά ο Ρίνης μου.
 
Back
Top