Φροντίδα Πεταγμα στο σπιτι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dmm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dmm

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
49
Πόλη
Αθήνα
παντου διαβαζω εως τωρα οτι, οι περισσοτεροι αφηνουν τα παπαγαλακια τους ελευθερα να πεταξουν μεσα στο σπιτι.

εγω:
1) εχω γατο. Αλλα ενταξει, εαν ειναι να πεταξουν,τον κλεινω σε δωματιο και ανοιγω το κλουβι
2)με φοβουνται ακομα τα παπαγαλακια-1 παπαγαλακι πλεον, αρσενικο
3)τι θα γινει με.. Τις κουτσουλιες;😱

να παρω ενα μεγαλο κλουβι-1 μετρο μηκος δηλαδη-και να μην τα βγαζω ποτε;
 
Αν ο γάτος είναι εκτός δωματίου και είσαι πολύ προσεκτική και δεν περάσει μέσα χωρίς να το αντιληφθείς τότε όλα καλά! Το πουλάκι σου είναι λογικό να είναι ακόμη φοβισμένο! Μία σωστή σχέση χτίζεται πάνω στα γερά θεμέλια της εμπιστοσύνης... και αυτήν πρέπει να βάλεις ως βάση στη σχέση σας... Να πας κοντά του να του μιλάς ήρεμα να του δείχνεις οτι το αγαπάς και να αποφεύγεις τις απότομες κινήσεις! Μη βιάζεσαι δε πρόκειται να σε αγαπήσει με το καλημέρα! Αντιθέτως να του δώσεις χρόνο να αποφασίσει αυτό πότε θα αισθανθεί ασφαλές κοντά σου. Και κάποια στιγμή αν δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα θα νιώσει ασφάλεια. Αυτό που πρέπει όμως να θυμάσαι είναι οτι δεν πρέπει να το πιέζεις. Εγώ κατάφερα να προσεγγίσω τα δικά μου αφού συνήθισαν την παρουσία μου! Χρησιμοποίησα ένα κομμάτι πορτοκάλι! Αρχικά το κοίταζαν από μακρυά αλλά τελικά καθώς πλησίαζα με αργές κινήσεις το χέρι μου ο αρσενικός μου έσκυψε δειλά και δοκίμασε το φρούτο! Μετά ακολούθησε και η άλλη και σιγά σιγά έμαθαν να ανεβαίνουν στο χέρι μου και να τρώνε! Τώρα πλέον δίνουμε και φιλάκια!
Οι κουτσουλιές είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις όταν τα έχεις έξω μια λύση είναι να αποκτήσουν το δικό τους χώρο στο δωμάτιο όπου θα υπάρχει άφθονη δραστηριότητα και παιχνίδι! Έτσι θα κάθονται κυρίως σε ένα μέρος και δε θα χρειάζεται να καθαρίζεις παντού! Εγώ κάτω από το δεντράκι τους έχω βάλει ένα κομμάτι διαφανές πλαστικό που πλένεται και στεγνώνει εύκολα. Να έχεις υπόψιν σου οτι σίγουρα θα θελήσουν να εξερευνήσουν και το υπόλοιπο δωμάτιο και ίσως αυτό να εγκυμονεί κινδύνους! Διάβασε τα πόστ για τους παπαγάλους και θα μάθεις ποιοι μπορεί να είναι αυτοί!
 
συμφωνω απολυτα με την Εφη. Να προσθεσω επισης οτι αν τελικα το βγαλεις εξω το πουλακι να κλεισεις τα παραθυρα και τις κουρτινες γιατι μπορει να χτυπησει. επισης παρε τα αντικειμενα που μπορει να ειναι επικινδυνα για το πουλακι σου οπως τα αιχμηρα. Οι παπαγαλοι αρεσκονται στο να τσιμπολογουν διαφορα αντικειμενα τα οποια αυτα ομως μπορει να ειναι επιβλαβη για την υγεια τους ή ακομα και για την ιδια τους την ζωη.
ελπιζω να σου ελυσα τις αποριες σου. αν εχεις αλλες αποριες πες μας αν μπορουμε να σε βοηθησουμε!
 
εχω δθο παπαγαλακια που τα πηρα τωρα τα χρηστουγεννα. Τι να κάνω;
 
εχω δθο παπαγαλακια που τα πηρα τωρα τα χρηστουγεννα. Τι να κάνω;

τι εννοεις τι να κανεις; Σε σχεση με τι; Με την διατροφη, με τον χωρο διαμονης; διευκρινισε μας τι θελεις να πεις για να σε βοηθησουμε.
 
παιδια εχω παπαγαλακια και δεν ξερω τι να κανω για να ζευγαρωσουν. Τουσ εχω βαλει μια φωλια κουτι μονο.
 
ειχα καποτα και άλλα αλλά η θυκηκια μου σκοτωσε το αρσενικο.
 
θα ηθελα να με βοηθησετε σε ολα.
1)αναπαραγωγη
2)διατροφη
3)χωρο διαμονης
με ολα.
 
σου συνιστω να διαβασεις σχετικα post που υπαρχουν εδω μεσα (εννοω αν δεν το εχεις κανει ηδη )και αν τυχον εχεις ακομα αποριες τις συζηταμε...
 
Back
Top