Φροντίδα Μερικές ερωτήσεις για lovebirds και γενικά για παπαγαλάκια

Εδω θα διαβασεις πολλες γνωμες περι του ωραριου των πουλιων.
"Νομος" ειναι μονο ενας και ειναι αυτος της φυσης,οσο πιο κοντα εισαι σε αυτο τοσο το καλυτερο για την υγεια του πτηνου σου.
Τα "εγω το κανω ετσι,εγω το κανω αλλιως και δεν εχει παθει τιποτε" ειναι κουβεντα να γινεται!

Τα "εγω το κανω ετσι,εγω το κανω αλλιως και δεν εχει παθει τιποτε" ειναι κουβεντα να γινεται!
Δεν είναι έτσι ακριβώς, όσον αφορά τη διαχείριση του προγράμματος των παπαγάλων. Έχει αποδειχθεί με το χρόνο ότι οι παπαγάλοι μπορούν να προσαρμοστούν στο ανθρώπινο πρόγραμμα, αρκεί να λαμβάνουν επαρκή χρόνο ύπνου το βράδυ, έστω και σε σταθερή βάση. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και τα πουλιά τους ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική. Αν είχα παπαγάλο, θα φρόντιζα να ακολουθεί απαρέγκλιτα το φυσικό ωράριο. Γενικά, δεν θα είχα καμία απαίτηση από το πουλί, όπως να κάνει τούμπες, να μιλάει και άλλα τέτοια. Καταλαβαίνω όμως ότι σχεδόν όλοι όσοι αγοράζουν ένα παπαγάλο, το κάνουν κατά βάθος επειδή θέλουν ένα σκυλάκι με φτερά ή τέλος πάντων μια πιο στενή επαφή απ' ό,τι θα μπορούσαν να έχουν με τις σπίζες. Έτσι με τα χρόνια, παραδοσιακά θα έλεγα, η τήρηση του φυσικού προγράμματος στους παπαγάλους έχει χαθεί ακόμη και ως εναλλακτική προσέγγιση.

Πρόκειται τελικά για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, για τις οποίες θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες περί σωστού ή λάθους. Έχει αποδειχθεί πάντως εκ των πραγμάτων, ότι οι παπαγάλοι μπορούν να προσαρμοστούν και στις δύο χωρίς δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία τους.

@Stavros

Δεν θα διαφωνήσω σε αυτο Σταυρο, αυτο που θέλω να τονισω ειναι θα πρεπει να συμβαδιζουμε με την φυση το δυνατον σε μεγαλυτερο βαθμο.

Το ορθο θεωρω ειναι απο την στιγμη που αποφασιζουμε να εχουμε στην κατοχή μας ενα ζωο, να γινονται αμοιβαίες υποχωρήσεις και οχι μονοπλευρες εις βαρος του ζωου επειδη ακριβως εχει αυτη την προσαρμοστικοτητα.
Γιατι πολλες φορες αυτη η προσαρμοστικοτητα των ζωων εντεινει τον ωχαδερφισμο των ανθρωπων και φτανουν να εχουν απο κακη ποιοτητα ζωης μεχρι και βασανισμό.
Να μην ξεχναμε οτι στην ουσια ζουν σε μικρες ή μεγαλες φυλακες.

θα πρεπει να συμβαδιζουμε με την φυση το δυνατον σε μεγαλυτερο βαθμο.
Συμφωνώ με αυτό,
Απλώς μετά τίθεται το θέμα του "ποιας φύσης θα ακολουθήσεις". Στην νότια Αφρική από όπου προέρχονται τα πουλιά αυτά η νύχτα διαρκεί όντως 12 με 14 ώρες. Στην Ελλάδα μόλις 10 πλέον...

@CloverB, Νομίζω ανεβάζει τροφή στο στόμα του. Πολλές φορές το κάνουν για να ταισουν στο στόμα το ταίρι τους. Είναι και ένδειξη τρυφερότητας λένε. Βέβαια αν δεν έχει ταίρι ίσως "τα βγάλει" σε κάποιο αγαπημένο παιχνίδι ή ίσως και να μην τα βγάλει καν...

Η άλλη μαντεψια μου θα ήταν φτέρνισμα αλλά θα έπρεπε να έχει ήχο...

Καλημέρα σας, εδώ και τρεις μέρες έχω το παπαγαλάκι μου είναι στο δωμάτιο έχω παρατηρήσει ότι μέχρι να ανοίξω το παντζούρι(10 η ωρα) είναι αρκετά ήσυχο και δεν κάνει καθόλου θόρυβο..ειναι καλο αυτο; ή μηπως πρεπει να κοιμαμαι με το παντζουρι ανοιχτο για να συνηθιζει το φως της ημερας;
[automerge]1595748813[/automerge]
επισης παρατηρησα οτι κανει αυτο..ξερει κανεις να μου πει αν μαδιεται ή χορευει;

View attachment 74421
@CloverB... Κάτι δεν μου αρέσει σε αυτή την κίνηση του πουλιού... Είχα κι έχω ένα λοβακι που το έκανε.. Εύχομαι να είναι απλη σύμπτωση... Δεν το λέω για να σε τρομάξω προς Θεού δεν θέλω να παρεξηγηθώ από κανέναν εδώ μέσα... Αλλά θυμάστε οι περισσότεροι τι πέρασε ο Ομορφουλης μου! Αν δεις ότι συνεχίζει να το κάνει κάνε του εξετάσεις σε πτηνιατρο...

Καλημέρα σας συνήθως τέτοιες ώρες ξυπνάω το ανοίγω το παντζούρι λαι με το που το ανοίξω αρχίζει τα δικά της.. ειδικά τις τελευταίες μέρες που είμαι δίπλα της ολη μερα φτερουγίζει χωρίς να πετάει και κουνάει την ουρίτσα της το κάνει αρκετές φορές στην ημερα και αυτο οταν ειμαι μαζι της, οταν λειπω απο το σπιτι επικρατει ησυχια😂

@Φοίβος το αγόρασα πριν 1.5 μήνα από pet shop μου είπαν ότι είναι 10 μηνών και θηλυκό δεν ξέρω κατά πόσο εγκυρο ειναι αυτο που μου ειπαν αλλά δεν ήταν ήμερο το πουλάκι...

καλησπερα σας, το λοβακι μου φαινεται να μη του αρεσει το κεχρι, ουτε θελει να βγει εξω απο το κλουβι της, και απο φρουτα μονο το μηλο της αρεσει απο οσα εχω δοκιμασει (συκο ροδακινο σταφυλλι καροτο) εχετε να μου προτεινετε καποια λυση?

Back