Διατροφή Πηγές ασβεστίου για καναρίνια

Γεια σας.. Εγω δηλαδή που έχω στα καναρινακια μου καρδούλα είναι λάθος;

Γεια σας.. Εγω δηλαδή που έχω στα καναρινακια μου καρδούλα είναι λάθος;
Είναι όχι ακριβώς λάθος, αλλά κάπως αχρείαστη η καρδούλα. Κανονικά θα πρέπει να έχεις κόκκαλο σουπιάς μόνιμα μέσα στο κλουβί, το οποίο είναι πηγή ασβεστίου και κάποιων μεταλλικών στοιχείων σε μικροποσότητες και ιωδίου, που είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους. Πάρε λοιπόν κόκκαλο σουπιάς και απέσυρε την καρδούλα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αν πάω στο ψαράδικο πόση ώρα πρέπει να το βρασω;
Περίπου για δέκα λεπτά, αφού βράσεις πρώτα το νερό. Στη συνέχεια το αφήνεις στον ήλιο να στεγνώσει για μια μέρα και έπειτα το προσφέρεις.

Eva Vrs Δυστυχώς στο χωριό που είμαι.. Εχει εναν κτηνίατρο που έχει τα πολύ βασικά ας πούμε το σουπιοκοκαλο είναι πολυτέλεια.. Και πρεπει να κατέβω στην πόλη για να πάρω

Τα minerals είναι το ίδιο με το grit?
Συγγενικά αλλα όχι αδέλφια. Τα minerals είναι ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα. Το grit είναι τριμμένα όστρακα, πέτρα, κεραμίδι, κάρβουνο. Αν υπάρχει το grit το πρώτο περισσεύει, σε νορμάλ εποχές. Τa minerals όμως δεν μπορεί να συμπληρώσει την έλλειψη του grit. Αν βάλεις GRIT στα πουλάκια θα δείς οτι το τρώνε καθημερινά (ιδιαίτερα το κάρβουνο τελειώνει αμέσως)Η τελευταία φωτό είναιgrit.

images.jpgs-l300.jpggrit.jpg

Σουπιοκόκκαλα υπάρχουν δεκάδες δωρεάν και "φρέσκα" στους ψαράδες τις λαικής που έχουν σουπιές.
Δεν υπάρχει λόγος να δώσετε έστω και αυτό το 1-1,5Ε για να πάρετε απο petshop κάτι που δεν ξέρετε ούτε πόσο καιρό είναι εκεί ούτε απο που έχει περάσει

Εγώ δίνω χρόνια τώρα και αυτά που βρίσκω στη θάλασσα μετά απο ένα καλό ξέπλυμα και στέγνωμα στον ήλιο, δεν έχω μπει στη διαδικασία να τα βράσω

Back