Ασθένειες Πιθανόν ακάρεα της τραχείας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User22314
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
U

User22314

Guest
Έχω ένα αρσενικό καναρίνι ενός έτους.Οταν το πιάνω για καθαριότητα της κλουβας ακούω στην αναπνοή συριγμό σσσσσσ.Κελαηδαει κανονικά είναι ζωηρός τρώει πίνει κανονικα.Ο ένας petshop μου έβαλε μια σταγόνα pulmosan ειπε ακάρεα και είπε ν το ξαναπάω σε ένα μήνα αλλά δε βρήκα χρόνο.Ειπα ν πάρω κα δεύτερη γνώμη κ μου είπε ο δευτερος
όλα καλά.Εχω το acaricine της tafarm ν του βάλω?βοηθήστε με.ευχαριστω
 
Πρώτα πρώτα είναι φυσικό να ακούγεται η αναπνοή του όταν φοβάται, κι οι άνθρωποι όταν φοβούνται κάνουν δύσπνοια ή αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς τους και ακούγεται η αναπνοή τους.
Θεωρώ ότι με δεδομένο μόνο αυτό που περιγράφεις πιο πάνω, ήταν μάλλον εσφαλμένη η εκτίμηση που σου έκαναν στο πετσοπ. Πιστεύω μάλιστα ότι οι υπάλληλοι ή οι κάτοχοι ενός καταστήματος ζώων δεν είναι καθόλου κατάλληλοι στην πλειοψηφία τους για να κάνουν διαγνώσεις, πόσο μάλλον για να δίνουν φάρμακα. Για αυτές τις δουλειές υπάρχουν κτηνίατροι και στη συγκεκριμένη περίπτωση πτηνίατροι, δλδ κτηνίατροι με εμπειρία τουλάχιστον αν όχι εξειδικευμένες γνώσεις, σε πτηνά. Έτσι λοιπόν, αν τύχει και κάποια άλλη φορά να αναρωτηθείς για κάτι σχετικό με ασθένεια πουλιού, καλύτερα να απευθυνθείς σε κτηνίατρο.
Το δεύτερο που έχω να σου πω είναι ότι εφόσον δέχθηκες να ξεκινήσεις μια θεραπεία, καλό θα ήταν να έβρισκες τον χρόνο ή κάποιον άλλον να βοηθήσει ώστε η θεραπεία να συνεχιστεί. Είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να κάνει, αλλά φυσικά, αυτό που σου λέω, το θεωρώ χωρίς φυσικά να μπορώ να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες ή ακόμα, τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Πιστεύω ότι ευτυχώς που δεν βρέθηκε ο χρόνος, μια και δεν έχεις διάγνωση. Όμως αν άλλη φορά ξεκινήσεις την όποια θεραπεία στο pet που ανέλαβες, καλό θα είναι να πιεστείς και να ανταποκριθείς όπως οφείλεις.
Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι χρειάζεται να πιάσεις το πουλί για να καθαρίσεις την κλούβα. Δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική, όπως ας πούμε να το απομονώνεις σε κάποιο τμήμα της κλούβας και να την καθαρίζεις τμηματικά; Γενικά δεν είθισται να πιάνουμε τα καναρίνια, διότι είναι "άγρια" και φοβούνται σε σημείο που μπορεί να πάθουν καρδιακή προσβολή και να πεθάνουν. Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις την κλούβα; Το να αλλάξεις το υπόστρωμα ή να καθαρίσεις τη σχάρα ενός κλουβιού είναι πολύ απλή διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσεις το καναρίνι. Καλό θα ήταν να μας έβαζες μια φωτό του κλουβιού ή αν δεν μπορείς να μας το περιγράψεις δίνοντας και τις διαστάσεις του.
Τέλος, προκειμένου να δεις αν το πουλάκι πράγματι έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα στις ανάσες του, πήγαινε ήσυχα το βράδυ που θα κοιμάται κοντά του και άκουσε αν κάνει κάποιον ήχο και μας λες.
Φάρμακα επί του παρόντος μην δώσεις, ούτε καν για προληπτικούς λόγους, γιατί μάλλον ούτε απαραίτητα είναι, εκτός του ότι όταν είναι αχρείαστα το κόστος στην υγεία του πουλιού μπορεί να γίνει υπέρογκο.
 
Κελαηδαει κανονικά είναι ζωηρός τρώει πίνει κανονικα
Αν υπήρχαν ακάρεα στην τραχεία δεν θα κελαηδούσε.
Θα είχε έντονη φαγούρα και πτερρορια, θα έτριβε συνεχώς το ράμφος του στις πατηθρες, και θα άκουγες τον χαρακτηριστικό ήχο του σπασίματος των σπόρων.
Για θέματα υγείας καλύτερα να παίρνεις συμβουλές και γνώμες από γιατρούς και όχι από ιδιοκτήτες pet shop.


Thread 'Ακάρεα της τραχείας' https://community.petbirds.gr/threads/Ακάρεα-της-τραχείας.1800/
 
Back
Top