Διατροφή Πιστεύετε ότι αυτή η τροφή έχει μόνο 2% καναβούρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

STIB

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
157
Πόλη
Ιωάννινα
Ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας. Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη τροφή έχει μόνο 2% καναβούρι?IMG_20230616_000417.webp
 
Καλημέρα. Κανονικά για να το βρεις αυτό, θα πρέπει σε μια μη χρησιμοποιημένη συσκευασία να κάνεις τα ακόλουθα:
  1. όπως ανοίγεις τη συσκευασία να πάρεις 3 διαφορετικές στήλες του μείγματος (η κάθε στήλη να ληφθεί από πάνω έως κάτω, δλδ να περιλαμβάνει όλο το ύψος της συσκευασίας. Τέτοια λήψη μπορεί να γίνει χώνοντας ένα κουτί ανάποδα στο μείγμα αρκεί το κουτί να έχει ελάχιστο ύψος όσο κι αυτό της συσκευασίας σου.
  2. να ζυγίσεις το κάθε δείγμα
  3. να αφαιρέσεις το κανναβούρι από το κάθε δείγμα και να ζυγίσεις πάλι τους εναπομείναντες σπόρους
  4. να κάνεις τις πράξεις και να βγάλεις τον μέσο όρο των εξαγόμενων ποσοστών.
Δλδ, έστω ότι στο βήμα 2 έβγαλες β γραμμάρια, και στο βήμα 3 γ γραμμάρια. Τότε η % w/w (βάρος προς βάρος) σύσταση σε κανναβούρι θα εξάγεται από τον τύπο: % σύσταση = (β-γ)*100/β
Τη διαδικασία αυτή, ειδικά της δειγματοληψίας στη γράφω διότι η περιεκτικότητα του κανναβουριού μπορεί να αλλάζει κατά το ύψος της συσκευασίας διότι το κανναβούρι συγκριτικά με άλλους σπόρους μπορεί να είναι ελαφρύτερο (ή βαρύτερο.), οπότε αντίστοιχα η συγκέντρωσή του θα είναι αυξημένη (ή μειωμένη) όσο πιο κοντά φτάνει κανείς στην επιφάνεια της συσκευασίας.
 
Όπως είπε ο @ianos θα κάνεις την μέθοδο των τριών. Με συγχωρείς, γράφω ακριβώς το ίδιο με λίγη παραπάνω περιγραφή.
Αφαιρείς αυτό που βρήκες στο βήμα 2 (βάρος όλων των σπόρων σε γραμμάρια) με αυτό που βρήκες στο βήμα 3 (βάρος σπόρων χωρίς καναβούρι σε γραμμάρια) κ έτσι βρίσκεις πόσο ζυγίζει το καναβούρι. Κ μετά κάνεις την μέθοδο των τριών κ λες,
Στο βάρος όλων των σπόρων αντιστοιχεί το τόσο βάρος καναβούρι (το αποτέλεσμα της αφαίρεσης πριν), στα 100 γρ πόσο; Κ το αποτέλεσμα είναι το βάρος του καναβουριού * 100/βάρος όλων των σπόρων.
Γιατί όμως απορείς, πιστεύεις ότι η σύσταση στην συσκευασία δεν είναι σωστή; Από την εικόνα στην φωτογραφία φαίνεται πλούσιο σε καναβούρι αλλά μπορεί να φταίει το δείγμα που φωτογράφισες.
 
@MARY58 Καλημέρα. Με το μάτι, φαίνεται παραπάνω καναβούρι, δεν ξέρω αν είναι το 2% που λέει.
[automerge]1686893977[/automerge]
@iano@ianos Καλημέρα. Εμπειρικά, έτσι πως την βλέπεις, τι βλέπεις για 2% καναβούρι?
 
@STIB καλημερα.
Την τροφη αυτη την χρησιμοποιεις οπως εχεις αναφερει σε αλλα μυνηματα μαλλον αρκετο καιρο στην εκτροφη σου(malinois αν θυμαμαι καλα) . παρατηρησες αλλαγη απο την προηγουμενη συσκευασια? θα μπορουσε να ειναι οντως αλλαγη στην συσταση . το 2% το αναφερει η συσκευασια 'η το ειδες οπως και εγω απο google search?
Ευχαριστω
 
@iano@ianos Καλημέρα. Εμπειρικά, έτσι πως την βλέπεις, τι βλέπεις για 2% καναβούρι?
Όπως ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου το τι φαίνεται με το πόσο υπάρχει μπορεί και να μην έχουν σχέση, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που φαίνεται είναι από κάποιο στρώμα τροφής το οποίο έχεις πάρει φωτογραφία...δεν είναι καθόλου ενδεικτικό, ειδικά αν το βάρος του κάθε σπόρου (ανά μονάδα επιφάνειάς του και όγκου, ακόμα και σχήματος σπόρου) διαφέρει, το οποίο συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο λόγος που σου είπα να κάνεις τη μετατροπή όχι ζυγίζοντας τα κανναβούρια που θα αφαιρέσεις αλλά το υπόλοιπο που θα μείνει, είναι διότι το κανναβούρι είναι μικρό σαν ποσοστό και ζυγίζοντάς το πιθανά θα έχεις μεγαλύτερο συστηματικό σφάλμα στη μέτρησή σου.
Για να σου δώσω να καταλάβεις...αν έχεις να βρεις την % w/w μείγματος κόκκων άνθρακα και ρινισμάτων σιδήρου, ακόμα και 50% να είναι ο άνθρακας, θα φαίνεται με το μάτι απίστευτα πολύ περισσότερος από το πραγματικό του ποσοστό.
Οπότε, με το μάτι δεν γίνεται δουλειά.
 
@STIB η 53 οπως ξερεις βγαινει μονο σε 20 κιλο σακι. η φωτο ειναι απο το σακι που ανοιξες? Το λεω γιατι παιζει να βλεπεις μια στρωση οπως σωστα σου αναφερουν τα παιδια. Επισης ο φιλος σου ο εκτροφεας που σου εδωσε φετος καποια πουλια την χρησιμοποιει την 53. Εκεινος παρατηρησε το ιδιο με σενα στα δικα του σακια?
 
και η φωτο που δινει η εταιρεια που μαλλον διαφερει λιγο απο αυτο που εχεις ανεβασει
 

Συνημμένα

  • DeliNature_53 - Kanarie Extra_2.webp
    DeliNature_53 - Kanarie Extra_2.webp
    171,8 KB · Προβολές: 16
Back
Top