Γενικά Ποια πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι η τιμή των καρδερίνων εκτροφής;

Η συζήτηση αυτή έχει μεγάλη αξία, όχι για να σχολιάσουμε αν ένα είδος πουλιού πουλιέται ακριβά ή φθηνά.
Ακριβά πουλιώνται και οι macaw και δεν το συζητάμε, τόσο κάνουν. Αν μπορείς αγοράζεις, αν όχι, δεν.
Εν προκειμένω, η καρδερίνα είναι ένα πολύ αγαπητό πουλί και πολύ ταλαιπωρημένο στην χώρα μας και αλλού από τους πουλοπιάστες που το αιχμαλωτίζουν ανά εκατοντάδες-χιλιάδες, με αποτέλεσμα τα περισσότερα αιχμάλωτα να βρίσκουν άμεσο ή σύντομο θάνατο.
Κάθε φίλος της φύσης, έχει συμφέρον να αναπτυχθεί η εκτροφή της καρδερίνας, να γίνει κοινό κτήμα η γνώση της εκτροφής της και να πέσουν οι τιμές αγοράς των εκτροφικών πουλιών σε πλαίσια προσιτά για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους, ώστε να μετριαστεί, σταματήσει η αιχμαλώτιση των άγριων ατόμων από την φύση.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, επικροτούμε και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των φίλων ή και αγνώστων εκτροφέων και ελπίζουμε σύντομα να διαπιστώσουμε πως έγινε ένα βήμα μπροστά στην υπόθεση αυτή.
Φυσικά επισημαίνω πως χρησιμότεροι όλων είναι όσοι μοιράζονται την γνώση τους και δεν κρατούν "μυστικά επιτυχίας", αποτρέποντας νεότερους από την ενασχόληση αυτή.
Η ανάπτυξη της αγοράς θα επιφέρει πτώση των τιμών, ελπίζουμε σύντομα και ελπίζουμε τόσο ώστε το ρίσκο ενός άγριου πιασμένου να μην φαντάζει τόσο δελεαστικό.

Πάντως το να θέλουμε κατω απο 70 ευρώ την τιμή της καρδερίνας οταν στα περισσότερα πετ τα αρσενικα κοινα καναρίνια ξεκινανε απο 35 μου φαίνεται προσωπικά παράλογο.

Πάντως το να θέλουμε κατω απο 70 ευρώ την τιμή της καρδερίνας οταν στα περισσότερα πετ τα αρσενικα κοινα καναρίνια ξεκινανε απο 35 μου φαίνεται προσωπικά παράλογο.
Μάλλον έχεις δίκιο, γιατί η αγορά προφανώς είναι σε αυτήν τη φάση στα 70 ευρώ. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ο αντίλογος, ότι δηλαδή οι καρδερίνες είναι πιο ευαίσθητες, πεθαίνουν εύκολα, οπότε και τα 70 χάνονται, εκτός του ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι εκτροφείς δίνουν τουλάχιστον για βραχέα χρονικά διαστήματα προληπτικά αντιβιώσεις, λόγω ευαλωτότητας του είδους, το οποίο επίσης δεν είναι ευοίωνος προδιαθεσικός παράγοντας για τη σταθεροποίηση της εκτροφής του είδους. (Δεν σχολιάζω αν πράττουν σωστά ή όχι, αλλά αναφέρομαι στη συνέπεια που έχει αυτή η προφανώς αναγκαία πρακτική).

35 ευρώ κοινό καναρίνι είναι υπερτιμημένο ούτως ή άλλως όπως και timbardo με 80 ευρώ.
Βέβαια στα ίδια πετ βρίσκεις και καρδερίνες σε τιμές κοινού καναρινιού.

Πριν 10 μέρες φίλος έψαχνε θηλυκό κοινό, σε συνοικιακό πετ δεν είχε διαθέσιμα.
Υπήρχαν βέβαια καρδερίνες διαθέσιμες με 10 οι αρσενικές και 5 οι θηλυκές.
Την επόμενη μέρα Κυριακή βρεθήκαμε Σχιστό και βρήκε θηλυκό άχατη στα 15 ευρω κλειστό δαχτυλίδι του 16.
Οι καρδερίνες ξεκινάνε από 7 ευρώ οι αρσενικές και 3 οι θηλυκές.

Μπακαλίστικα λοιπον κάποιος έχει την επιλογή να αποκτήσει με 200+ ευρώ ένα σωστό(θεωρητικά) ζευγάρι από εκτροφέα ή με τα ίδια χρηματα να αποκτήσει 20 ζευγάρια από Σχιστό που στατιστικά να το βάλεις κάτω στα 20 ζευγάρια κάποιο θα του βγει.
Του χρόνου θα είναι ο ίδιος που θα πουλάει καρδερίνες "εκτροφης".

Τώρα το πόσοι θα πρωταξουν την ηθική του πράγματος σε σχέση με την τσέπη είναι στον άνθρωπο...

Το σίγουρο είναι πως όσο πωλείται 200+ το ζευγάρι θα υπάρχει Σχιστό και όσο υπάρχει Σχιστό κάποιοι θα πωλούν 200+το ζευγαρι.

Βεβαια αν πάρεις 20 ζευγάρια απο το σχιστο θέλεις και 20 κλούβες του μέτρου τουλάχιστον και ένα σωρο τροφη χωρις να αναλογιστούμε τις απώλειες στα συγκεκριμένα πουλιά και τις απειρες απωλειες σε περιπτωση που πιάσουν κάποια ζευγάρια.

Ας τα βάλουμε κάτω,200 ευρώ ένα ζευγάρι εκτροφής 40 μια κινέζικη 90αρα και 2 κουταλάκια τροφής τη μερα που πρέπει να είναι περίπου 8-10 γρμ η κουταλια αρα 20 γρμ τη μερα περίπου 600γρμ τροφη το μήνα αν υποθέσουμε οτι παίρνουμε ακριβή τροφή τοτε στα 3-4 το μήνα για τροφή.

Αυτο στο σύνολο είναι 280 ευρώ για 8 μηνες διατροφη με τα παρελκόμενα και πάς στα 300 με φωλίες νηματα κλπ.

Για 20 ζευγάρια θέλουμε 800 ευρώ για κλούβες και 80 ευρώ το μήνα τροφή συν τα παρελκόμενα συν ένα σωρό απώλειες και στην τελική δεν θα πάρεις όσα πουλιά θα πάρεις απο ένα ζευγάρι εκτροφής...

Αυτό που πληρώνεις στα πουλιά εκτροφής είναι αποδεδειγμένα λιγότερες πιθανότητες για κοκκίδια, οτι τα πουλιά θα ερθουν κανονικά σε φάση αναπαραγωγής την άνοιξη, οτι θα τα ευχαριστιέσαι πάντα χωρις να χρειάζεται να τρώς πούπουλα οταν πηγαίνεις ν αλλάξεις τροφή εντάξει ίσως να έχουν χειρότερες φωνές όντως αλλα και αυτό μπορεί κανείς να το φτιάξει αν θέλει και ενδιαφέρεται.

Πραγματικά δεν ξέρω πως απολαμβάνει ο κόσμος τα πιασμένα...

το παραδειγμα μου ειναι maxed out για να φανουν οι διαφορες Φιλιππε

διαφορες υπαρχουν παντου ακομα και στην τιμη της τροφης μιας και κυκλοφορει μειγμα με 1.50-1.80 το κιλο

Περα ομως απο τις εκτροφικες αναγκες του καθενα,υπαρχουν και εκεινοι που απλα θελουν μια καρδερινα να λεει η για να βγαλουν καρδερινοκαναρα.
Υπαρχει καποιος να δωσει 180 (που ζηταει ο εκτροφεας στο παραπανω θεμα) απλα για να ακουει την καρδερινα η για αναπαραγωγη με καναρα;

Έκπληκτη διαπιστώνω πως η πτυχή "παρανομία" του θέματος, ουδώλως μας απασχολεί. Αντίθετα κάνουμε "μάρκετινγκ" στο Σχιστό και αναλύουμε περίτεχνα γιατί μας συμφέρει να ψωνίζουμε από εκεί, μέχρι και καναρίνια.
Δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη μέλους μας, εν μέσω τόσων εκτροφέων να επισκέπτεται το Σχιστό για να βρει θηλυκό καναρίνι, τίγκα στο ακάρι και το κοκκίδιο.

Κι εγω εκλπηκτος ειμαι οταν καποιος δεν αντιλαμβανεται τι διαβαζει, μιας και προσωπικα δεν αναζητησα κανενα πτηνο στο Σχιστο.

Κατα δευτερο πουλια με κλειστο δακτυλιδι ειναι,κατα κανονα,εκτροφηςοπου κι αν πωλουνται.

Τριτον οσο παρανομη ειναι η πωληση πτηνων εκτροφης στο Σχιστο και στο καθε Σχιστο,τοσο παρανομη ειναι η πωληση πτηνων απο εκτροφεις (εντος η εκτος Petbirds) χωρις την εκδοση παραστατικων.

Και τελος το Σχιστο και το παζαρι ειναι εκει σε βαθος χρονου, πριν καν υπαρξει το Petbirds... Καθε σκεψη περι marketing και διαφημισης ειναι τουλαχιστον αστεια... Εκτος κι αν μερικοι αρεσκονται να στρουθοκαμηλιζουν...

Όταν τελειώσει η επεξεργασία του αρχικού μηνύματος ενημερώστε μας
-
Κι εγω εκλπηκτος ειμαι οταν καποιος δεν αντιλαμβανεται τι διαβαζει, μιας και προσωπικα δεν αναζητησα κανενα πτηνο στο Σχιστο.
Κατα δευτερο πουλια με κλειστο δακτυλιδι ειναι, κατα κανονα ειναι εκτροφης, οπου κι αν πωλουνται.
Τριτον οσο παρανομη ειναι η πωληση πτηνων εκτροφης στο Σχιστο και στο καθε Σχιστο,τοσο παρανομη ειναι η πωληση πτηνων εκτροφεων εντος η εκτος Petbirds χωρις την εκδοση παραστατικων.

-
Η μεγάλη παρανομία στο Σχιστό δεν αφορά πιθανές φορολογικές παραβάσεις, που δεν γνωρίζω αν και αυτές συντελούνται. Η μεγάλη παρανομία είναι η πώληση άγριων πιασμένων ιθαγενών πουλιών.
Προφανώς αυτό δεν θεωρείται από όλους μας και τόσο... Παρανομία και δεν εστιάζουμε σ' αυτό.
Επίσης αγοραπωλησίες που συντελούνται μέσω των μικρών αγγελιών του Petbirds, γίνονται με ευθύνη των πωλητών-αγοραστών και ούτε εμπλεκόμαστε, ούτε πολύ περισσότερο έχουμε δικαιοδοσία να ελέγχουμε τα δύο μέρη.

δεν γνωριζω και δεν γνωριζει κανεις μας αγρια πιασμενα ιθαγενη καναρινια, τετοια εφευρεση δεν εχει υπαρξει ακομα...

και στην Ομονοια πωλουνται ναρκωτικα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολοι οι μικροπωλητες και τα μαγαζια περιξ της Ομονοιας πωλουν ναρκωτικα

η επεξεργασια του μνμ εχει τελειωσει πριν 11 λεπτα, το αναγραφει κατω δεξια

Όποιος πιστεύει πως ο αγοραστής καθορίζει την τιμή στην εκτροφή καρδερίνας ας μου επιτραπεί η έκφραση... αλλά απέχει φεγγάρια από την πραγματικότητα. Ίσως σε άλλα είδη να υπάρχει άλλη λογική... αλλά εδώ για καρδερίνα μιλάμε...
Υπάρχουν πουλιά σε περιορισμένους αριθμούς και σε όσους εκτροφείς καρδερίνας γνωρίζω ή έχω συνομιλήσει δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα διάθεσης...
Κοντολογίς, προτιμά ο εκτροφέας να το κρατήσει ή ακόμη και να το χαρίσει σε όποιον αυτός κρίνει "ικανό" παρά να το βάλει σε παζάρι... χάνοντας ή στην καλύτερη μειώνοντας τον εκτροφικό του κόπο και την μεγάλη προσπάθειά του.
Γιατί για τα παιδιά αυτά δεν είναι σε προτεραιότητα η πώληση ή η τιμή... αλλά η θέληση, η διάθεση και η ικανότητα του υποψήφιου εκτροφέα τους...
Αν ο αγοραστής θέλει να αγοράσει καρδερίνες με 5 .. 10 ή 20 ευρώ θα το κάνει ακόμη και αν οι καρδερίνες εκτροφής του χαριστούν... έτσι έμαθε... και έτσι θα συνεχίσει.
Παιδεία χρειάζεται και σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις απουσιάζει...
Το σίγουρο είναι πως όσο πωλείται 200+ το ζευγάρι θα υπάρχει Σχιστό
Αντώνη διαβάζω εκτρέφεις ιθαγενή... εσύ σε τι τιμή θα διέθετες μια καρδερίνα δικής σου εκτροφής;
η επεξεργασια του μνμ εχει τελειωσει πριν
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απολογείσαι για κάτι που επιτρέπεται

Γιαννη εγω ειμαι αυτο που λεμε wanna be εκτροφεας μιας και περιμενω τα νεα πουλακια να ερθουν κατοπιν επαφων που εχω κανει αποκλειστικα με μελη του Petbirds.

H διψα μου αν θελεις, με εκανε να το βαλω λιιιγο πιο νωρις στο προφιλ μου :)

Τωρα χωρις να θελω να παραθεσω ονοματα, οι τιμες που εγω εχω δει ειναι λιγο πανω-λιγο κατω απο τα 50 ευρω το καθε πουλακι
Εχει υπαρξει και μελος που μου ειπε πως το κανει απο χομπυ και τα πουλια τα χαριζει και δεν τα πουλαει και πραγματικα ειναι προς τιμην του οχι για το οικονομικο του πραγματος αλλα για την νοοτροπια και το πως βλεπει τις καρδερινες (νομιζω ξερεις που αναφερομαι).
Εμενα και τα παιδια που τα δινουν στην τιμη που προανεφερα και ο ανθρωπος που το βλεπει καθαρα ως χομπυ μου βγαζουν υγεια και δεν θα μπορουσα να μην τους εμπιστευτω.

Απο την πρωτη στιγμη που ηρθα σε επαφη μαζι τους ειδα φωτο, ειδα βιντεο απο την εκτροφη τους μου εδωσαν πληροφοριες και συμβουλες κτλ.

Η αγορα ειναι ελευθερη και ρυθμιζει τις τιμες μονη της και φυσικα ο καθενας κοστολογει οτι θελει, αλλα αν θελουμε αυτο το κλειστο club εκτροφης καρδερινας να ανοιξει (και θα ειναι προς οφελος ολων) νομιζω οτι τιμες 150+ ανα πουλι ειναι παραλογες.

Επειδη ειμαι της λογικης που αναφερεις πιο πανω Γιαννη, οταν με το καλο βγαλω κι εγω πουλια στο μυαλο μου εχω ενα πλανο ανταλλαγων αντι πωλησεων.

Ανταλλαγης πουλιων μεταξυ μελων εδω στο Petbirds αλλα και ιδεων, πρακτικων για την προωθηση της εκτροφης του ειδους.
Δεν ξερω αν αυτο ακουγεται ρομαντικο αλλα ετσι το σκεφτομαι

το παραδειγμα μου ειναι maxed out για να φανουν οι διαφορες Φιλιππε

Υπαρχει καποιος να δωσει 180 (που ζηταει ο εκτροφεας στο παραπανω θεμα) απλα για να ακουει την καρδερινα η για αναπαραγωγη με καναρα;

Δεν απάντησα προσωπικά σ αυτό που έγραψες αλλα γενικά τη γνώμη μου στο θέμα χρησιμοποιώντας τα 20 ζευγάρια σαν παράδειγμα! :D

Τα λεφτα που ζητάει ο εν λόγω εκτροφέας είναι maxed out οπως και τα μυαλα του 😉

Αληθεια γιατι να θελει καποιος να αγοραση θηλυκη καρδερινα εκτροφης, σωστης;
και μαλιστα φτηνα.
Εστιάζεις στο "θηλυκή"; Εννοείς να αγοράσει μεν αρσενική αλλά όχι θηλυκή; Και να ζευγαρώσει με τι; Με άγρια; Με κανάρα;
Αν η ερώτηση είναι άγρια vs εκτροφής, η απάντηση είναι συγκεκριμένη: (αν υποθέσουμε πως δεν έχεις οικολογικές ευαισθησίες).
Πρώτον είναι παράνομο και αγοράζεις εκτροφής, για τον ίδιο λόγο που δεν αγοράζεις κανένα κλεμμένο προϊόν εν γνώσει σου.
Κατόπιν τα άγρια έχουν εξαιρετικά μικρό ποσοστό επιβίωσης στην αιχμαλωσία και συχνότατα απαιτούνται μεγάλες δαπάνες για φάρμακα, που ισοσκελίζουν το υποτιθέμενο όφελος της αγοράς απόκτησης, ενώ τις περισσότερες φορές χάνεται και το πουλί.
Αντίθετα οι εκτροφής είναι πιο εγκλιματισμένες, λιγότερο στρεσσαρισμένες από την κλουβίσια ζωή, άρα και με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και επιτυχίας στην εκτροφή τους.

Εστιάζεις στο "θηλυκή"; Εννοείς να αγοράσει μεν αρσενική αλλά όχι θηλυκή; Και να ζευγαρώσει με τι; Με άγρια; Με κανάρα;
Εννοω θηλυκη απο σωστη εκτροφη, οχι απο παραμανα.

Εννοω θηλυκη απο σωστη εκτροφη, οχι απο παραμανα.
Δεν ξέρω αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο μυαλό σου.
Όποιος θέλει να οργανώσει μια σωστή εκτροφή καρδερίνας, πρέπει να αποκτήσει ζευγάρια εκτροφής, από επίσης κλουβίσιους γονείς.
Τα πουλιά πέρα από τις καταγραφές των ενστίκτων στο dna τους ανά τους αιώνες, εκπαιδεύονται και από τους γονείς τους και μέσω του αναμνηστικού παραδείγματος του δικού τους μεγαλώματος.
Δεν νομίζω πως έχουμε να ανησυχούμε για κάτι περισσότερο απ' ό,τι σε κάθε εκτροφή κάθε άλλου πτηνού.
Αν έχεις να μας πεις κάτι λόγω της εμπειρίας σου, ανυπομονούμε να το μάθουμε :)

Θα με βοηθούσες αν μου εξηγούσες που αλλάζει αυτό και τι συνέπειες έχει στην τιμή τους.
Καποιος που αναζητα ενα θηλυκο απο σωστη "κλουβισια" εκτροφη το θελει για αμμεσα και σιγουρα σχετικα αποτελεσματα αναπαραγωγης, χωρις μεγαλο κοπο και ρισκο, αυτο εχει ενα κοστος αν δεν διαφωνειται.Βεβαια και δωρεαν αν ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

Όποιος θέλει να οργανώσει μια σωστή εκτροφή καρδερίνας, πρέπει να αποκτήσει ζευγάρια εκτροφής, από επίσης κλουβίσιους γονείς.
:)
Δεν διαφωνουμαι, να προσθεσω οτι πρεπει και να εκτιμηση τον κοπο του αλλου.

να προσθεσω οτι πρεπει και να εκτιμηση τον κοπο του αλλου.
Αυτό εννοείται πάντα, αν διαβάσεις όλο το θέμα, αυτή είναι η άποψή μου. Ο κόπος έχει κόστος και αναπόφευκτα προστίθεται στην τιμή.

Back