Ασθένειες Πληγή στο εσωτερικό του ποδιού του monk

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα σας! Μόλις εντόπισα μια πληγουλα στο εσωτερικό από το ποδαρακι του Χορχιτο. Δεν μπορώ να το βγάλω φωτογραφία καθαρή γιατί είμαι μονη μου σπίτι και είναι δυσκολο.
Λείπει γυρω γυρω λίγο τριχωμα και στη μέση είναι στρογγυλό με αίματακι, αλλά φαίνεται στεγνό το αίμα.
Τον πηρα χαμπάρι γιατί εκεί που καθαριζόταν ως συνήθως, ενώ σηκώνει μπροστά το ποδι και καθαρίζετε από κάτω, μετά το τιναζε προς τα πισω και γι αυτό τον έψαξα.
Μπορεί να έχει συμβεί αυτό από την πτερορροια; να του βάλω λίγο betadine;
 

Συνημμένα

  • IMG_20220627_155513.webp
    IMG_20220627_155513.webp
    22 KB · Προβολές: 55
  • IMG_20220627_155500.webp
    IMG_20220627_155500.webp
    17 KB · Προβολές: 55
Κάνε ένα έλεγχο για αιχμηρά σημεία στο κλουβί, μοιάζει με τραυματισμό.
Μπορεί να έχει συμβεί αυτό από την πτερορροια;
Σίγουρα όχι.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το μόνο που άλλαξα τους τελευταίους μήνες, είναι ένα καινουριο παιχνιδι που του έβαλα πριν 3 μέρες, το οποίο βέβαια το φοβάται και δεν το χει πλησιασει. Σίγουρα κιόλας γιατί είναι μια καρυδα με τρυπες και έχει χαρτάκια μέσα, αλλά δεν έχει πειραξει κανένα.
Εκτός και αν κάποια στιγμή που έλειπα χτυπήθηκε γιατί το φοβήθηκε 🤨
παντως όσες ώρες είμαι σπίτι και τον παρατηρω, απλά δεν πηγαινει από εκείνη τη μεριά του κλουβιου. Έχει την πληγουλα και γυρω γυρω λείπει λίγο τριχωμα.
[automerge]1656343339[/automerge]
@Φοίβος χτες πρωτη μερα παρατηρησα λίγο κόκκινο μπροστά στο πετο του, ελαχιστο, και τον έψαξα στο σημείο αλλά δε βρήκα τίποτα και θεώρησα ότι μπορεί να ήταν από την πιπερια την κοκκινη που έτρωγε.
Σήμερα που το εντόπισα, ήταν κόκκινο, αλλά δε φαινόταν να βγάζει αίμα εκείνη την ώρα.
Με τι να το καθαρίζω;
 
Με τι να το καθαρίζω;

Θα προτεινα φυσιολογικό ορό ή αραιωμένο μπεταντίν ταμποναριστά με βαμβάκι , η αλοιφή μένει εκεί κι αν το πειράζει ο ίδιος υπάρχει περίπτωση να την καταπιεί.
 
Με τι να το καθαρίζω;
Με οξυζενέ (θα κοιτάξεις βέβαια να αφρίζει το οξυζενέ, αλλιώς είναι ληγμένο και δεν κάνει δουλειά). Απλά το στάζεις στην πληγή και στον πέριξ χώρο. Έπειτα μπορείς να βάζεις αραιωμένο μπενταντιν ταμποναριστά.
 
Καλημερα σας! Σήμερα ξυπνησα και τον είδα το είχε ξυσει και είχε λίγο αίμα στο ραμφος του. Η πληγουλα βέβαια φαινόταν ξερή, αλλά τον άρπαξα και τον πηρα αμέσως στον κτηνιατρο μου. Δεν είναι πτηνιατρος αλλά είναι πολυ καλός γιατρός με εμπειρία 30 χρονών.
Μου είπε ότι φαινεται σαν να έχει χτυπήσει κάπου και όχι σαν δερματικο και μου προτινε να του βάζω πανω fucidin γιατί το betadin μου πε θα τον φαγουριζει και θα τον ενοχλεί.
 
Το παιχνιδι ειναι αυτο και μέσα στις τρυπες έχει χαρτάκια για να τα τραβηξουν και να παιξουν και δεν έχει βγάλει κανένα. Όποτε δε θεωρώ ότι είναι κάτι από αυτά. Ουτε έχει αιχμηρα σημεία . Αλλά επειδή πεταει μέσα στο σπίτι γενικά, δεν ξέρω που μπορεί να χτυπησε...
 

Συνημμένα

  • IMG_20220628_122512.webp
    IMG_20220628_122512.webp
    34 KB · Προβολές: 20
Περαστικά του. Μπράβο σου που τον έτρεξες. Να κοιτάς να απορρωφιεται η αλοιφή για τους ίδιους λόγους με την αλοιφή Betadine, που επεσήμανε πολύ σωστά ο @Φοίβος, να μην την καταπιεί εάν δεν απορροφηθεί. Συγνώμη, εγώ στην είχα προτείνει, δεν πήγε το μυαλό μου. Καλύτερα στο Betadine όταν δίνουμε ναναι αραιωμένο παρά αλοιφή.
 
Πάντως παρ ολο που η πληγη είναι όντως ξέραμενη, λείπουν αρκετά πουπουλα τριγυρω... Πρέπει να αγχωθώ; προφανως τον ενοχλεί και τα τραβάει αλλά είναι καθαρό το δέρμα σε εκείνα τα σημεία,
 

Συνημμένα

  • IMG_20220629_172419.webp
    IMG_20220629_172419.webp
    74,2 KB · Προβολές: 34
Το τσιμπάει συνεχεια τώρα και έβγαλε ένα κομμάτι κρέας από τη μέση.
Θα μπορουσα τηλεφωνικά να μιλήσω με κάποιον πτηνιατρο και να του στείλω φωτογραφίες και να τον πληρωσω μέσω λογαριασμου; πολυ έχω αγχωθεί. Η να του παρω ενα κολλαρο για να μην το πειραζει, αλλά φοβάμαι μην αγριεψει μετά,
 
@HxC έστειλα μόλις mail εκεί που είναι η κυρία patricia grey, αν μπορώ με κατάθεση χρημάτων να μιλήσω τηλεφωνικά.
Δεν ξέρω τώρα ποτε θα μου απαντήσουν και τι θα μου πουν , αλλά το πειραζει συνέχεια.
Τώρα προσπαθω να τον απασχολώ με παιχνιδια και μιλετ για να μην το τσιμπάει... ☹️
 
Το ψάξα τώρα, γράφει για επείγοντα. Δεν ξέρω αν πρεπει να παρω τέτοια ώραη να περιμενω το πρωι να καλεσω. Το πειραζει ο βλάκας και το μάτωσε, του βγαλα και το παιχνιδι μέσα από το κλουβί, μην παει και τον τρόμαζε αυτό και μαδιεται... Σκέφτομαι να του βάλω μια γαζουλα πανω να μη μπορει να το πειραξει , αλλά δεν κάνω τίποτα αν δεν μου πουν. Μόνο betadine θα του βάλω τώρα, μη μολυνθεί που το ξυσε.
 
@HxC ντρεπόμουν αλλά πηρα. Μίλησα με ένα κυριο Γιώργο, εξυπηρετικοτατο.
Μου πε betadine αραιωμενο, μετά από πανω fucicort η fucidin για 5 μέρες.
Ταυτόχρονα aviomycine στο νερό για 5 μερες μην παθει καμια σηψαιμία.
Και μετά για 3 μερες βιταμίνες.
Και το βασικό να του φτιάξω ενα αυτοσχέδιο κολλαρο για να μη μάθει να τραβάει γιατί και ζημιά κάνει τώρα και μπορεί να του μείνει.
Αυτό που δε σκέφτηκα να τον ρωτήσω και ντρέπομαι να ξαναπαρω. Το κολλαρο του το αφήνω και το βράδυ; πως θα κοιμηθεί; κι αν του το βγάλω παλι δε μπορεί που θα βρει ευκαιρία να το ξυσει;
 
Εδώ και μιαμιση ώρα, 3 άτομα παλευουμε με το θηρίο...
Του φτιάξαμε ένα πλαστικο σκληρό σαν τις φωτογραφίες, το κλείσαμε με συρραπτικό και ο διάολος το έστριβε, έβγαλε το συρραπτικό και στο τέλος από το πλαστικο θα κόβε το λαιμό του από τη λυσσα.
Μετά είδα την εναλλακτική εδώ στο φόρουμ από μπομπαρι, το δοκίμασα αλλα διαλύθηκε, δε με βόλεψε. Κατέληξα σε χαρτί απο ποτηρι καφε, που το στόμιο μπηκε στο λαιμό του για να μη τον γδέρνει , με μονωτική ταινία γυρω γυρω.
Έχει απλά μπόλικη να κουνιέται, βέβαια έχει παθει σοκ το πουλι.. Πολυ στεναχωριεμαι που τον βλέπω ετσι αλλά δεν είχα επιλογή.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220630_002655.webp
    IMG_20220630_002655.webp
    49,2 KB · Προβολές: 42
Back
Top