Ασθένειες Πληγή στο εσωτερικό του ποδιού του monk

@Φοίβος γι αυτό το έκοψα κάτω και το άνοιξα τριγυρω για να μη φτανει να ξυνει το ποδι του γιατί πριν το έφτανε με σκέτο κολάρο. Τώρα προσπαθει να τραβήξει του στήθους του. Αλλά αυτό είναι σίγουρα από το άγχος
 
Ειναι σίγουρα συνδεόμενο με το μάδημα του ποδιού. Η αιτία δεν εχει εξακριβωθεί ακομη από οτι καταλαβαινω. Θελει εξέταση απο γιατρό. Αυτο που έφτιαξες δεν ειναι ιδιο με αυτο που σου έδειξα στον Μάνγκο. Ειναι δυο κομμάτια αυτο που φοράει ο Μάνγκο και τα υπόλοιπα πουλια στο καταφύγιο.
 
Με προβληματιζει γιατί μυριζε λίγο το στόμα του και είχα διαβάσει ότι αυτό είναι από την αντιβίωση αλλά σήμερα μυρίζει ποο έντονα, δεν είναι από την πληγη παντως η μυρωδιά και δεν είναι άσχημη,
Να το πεις στον γιατρό, μην ξεχάσεις.
 
Ειναι σίγουρα συνδεόμενο με το μάδημα του ποδιού. Η αιτία δεν εχει εξακριβωθεί ακομη από οτι καταλαβαινω.
6 μέρες δεν πειραζε τα φτερά του τα υπολοιπα, μόνο προσπαθουσε να ξυσει την πληγη. Αυτό το ξεκίνησε χτες που τον βρήκα και πηγε να πνιγει με το κολάρο το πρωι. Του το βγαλα και έκατσε όλη τη μέρα μαζί του για να τον ελέγχω και άρχισε να βγάζει πουπουλα από διάφορες μεριές. Και επειδή δεν τον αφηνα, ανεβηκε στο κουρτινόξυλο και κατέβηκε με αίματα. Τότε αναγκαστικά να κάνω ένα κολάρο και έβαζε το κεφαλι του μεσα και τράβαγε όσα έφτανε από τα μπροστινά..
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πειτε από που να το παραγγειλω θα με σώσετε.
[automerge]1656914806[/automerge]
@Stavros της το πα στο τηλ , δεν κατάλαβε και μου πε ότι μπορει να μυρίζει το νερό και να μην το πινει και όταν έκανα τη διευκρίνιση , την άκουσα λες και είναι φυσιολογικό.
Θα ρωτησω την ώρα που θα μιλήσουμε με το γιατρό που θα μου δωσει παραπανω σημασία...
 
Βρηκα αυτα τα οποία ειναι για να μπουν πανω απο το ζιβάγκο που του έφτιαξες που πρέπει να ειναι εφαρμοστό στο λαιμο του. Να μπορεί να καταπίνει και να μην τον σφίγγει αλλα να μην μπορεί να βαλει το ραμφος του απο πισω. https://www.fruugo.gr/4pcs-neck-pro...SJ3j-DtLbE6OhEUHC_aLH6oFOnAnoD0BoCphMQAvD_BwE
 
@Φοίβος τα χω δει αυτά αλλά έρχονται από Κίνα. Μόλις γυρισα απο το γιατρό μιλήσαμε και με τη κ. Δουκακη.
Άτοπο έλκος είπε ο γιατρός ότι έχει, δεν είναι κόκκαλο αυτό.
Μου πε να βγάλω το κολάρο γιατι του δημιουργεί στρες και ξεμαδιεται περισσότερο, να σταματήσω τοπικά να βαζω πανω κάτι και μου εδωσε augmentin και meloxidyl. Μου πε ότι μυρίζει είναι φυσιολογικό.
 
@MARY58 όχι είπε τίποτα. Θα του ξαναβαλω λίγο fucicort να μαι σίγουρη.
Τώρα είναι ήσυχος πολυ πριν 5 λεπτά τσίμπησε λίγο από το Μίλετ, δεν είχε φάει καθόλου από το πρωι. Ξεμαδησε το πετο και σταμάτησε εκεί.
 
Βρήκα τώρα στην ktiniatrikos.gr small και παρηγγειλα 10 κομμάτια. Παρηγγειλα και antistress.. Δε μπορω να τον αφήσω να ξεμαδισει.. Άδειασε όλο το πετο τόση ωρα
[automerge]1656932915[/automerge]
Να τα χάλια μας
 

Συνημμένα

  • IMG_20220704_140712.webp
    IMG_20220704_140712.webp
    48 KB · Προβολές: 27
Τελευταία επεξεργασία:
Άτοπο έλκος είπε ο γιατρός
Μάλλον άτονο θα ήθελε να πει.
Είναι ο ιατρικός, επιστημονικός, όρος για την ανοιχτή πληγή.
Το έλκος (= πληγή) είναι απλά ένα άνοιγμα στο δέρμα. Η άμεση αιτία είναι συνήθως ένας μικρός τραυματισμός στη γάμπα ή το πόδι, η οποία προκαλεί σχίσιμο στο δέρμα. Όμως, αν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα, όπως είναι πχ η ανεπαρκής οξυγόνωση του δέρματος, η περιοχή του σχισίματος στο δέρμα δεν επουλώνεται και μπορεί ακόμη και να αυξηθεί σε μέγεθος. Έτσι δημιουργείται ένα χρόνιο ή άτονο έλκος.
Κάποια άτονα έλκη κνημών παράγουν υγρά, ειδικά αν συνυπάρχει οίδημα του μέλους. Τα υγρά αυτά μπορεί να είναι δύσοσμα. Τέτοιο υγρό περιβάλλον ευνοεί την πρόκληση λοίμωξης του δέρματος και του υποδορίου λίπους από βακτήρια, οπότε χρειάζεται – μεταξύ άλλων – θεραπευτική αγωγή με αντιβιοτικά.
Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην το πειράζει, εάν συνεχίζει να το κάνει δεν πρόκειται να κλείσει πληγή.
Πιστεύω ότι το κατάλληλο κολάρο, σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή θα βοηθήσουν σημαντικά.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
 
@Vada αν όχι αυριο, μεθαυριο θα έχω το κολάρο.Και το antistress. Αγωγή ξεκίνησα σήμερα.
Για την ώρα δεν το χει πειραξει το ποδι, είναι σε ίαση, έχει κανει κρουστά τριγυρω και την τρυπουλα στο κέντρο.
Ξεμαδισε το πετο και μετά τον έβγαλα, έκατσε στον ώμο μου και απλα περιποιηθηκε τα υπόλοιπα.. Τώρα ήρθα σπίτι, τον έβαλα στο μεγάλο κλουβί και ηρεμησε λίγο. Πήγε και ήπιε και νερό και έφαγε λιγάκι που στο μικρό της μεταφοράς από τον πρωί δεν έφαγε.
Ελπίζω όλα να πανε καλα και να μη χρειαστεί να τον φέρω Αθήνα....
Απλά πρεπει να δω, όταν ξεκινάνε το μάδημα, πως γίνεται η χρήση του κολάρου. Πόσο το αφήνεις και τα λοιπά. Δεν έχω βρει κάποιο τέτοιο άρθρο.
Ευχαριστώ πολυ!
 
@Nikolina
Το κολάρο θα βγει όταν κλείσει η πληγή.
Παράλληλα θα βοηθήσει και στο να σταματήσει το μάδημα απλά γιατί δεν θα μπορεί να το κάνει φορώντας το κολάρο.
Αυτή τη στιγμή πάντως είναι πολύ στρεσαρισμένος γι'αυτό το κάνει.
Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες μαζί του και να του δίνεις παιχνίδια να δαγκώνει για να ξεχνιέται.
 
@Vada θα τον παρω με το μεγάλο το κλουβί μαζί μου στη δουλειά μετά. Αν και είναι ταλαιπωρο το δυσμοιρο. 3 μέρες τώρα κοιμάται όρθιος. Η ζέστη, με την πληγη, με τα φάρμακα και το άβολο κολαρο τον έχουν ρίξει τελείως.
Θα σας κρατάω ενήμερους!
Ευχαριστώ όλους όσους με βοηθάτε.
Πραγματικά οποιαδήποτε απάντηση είναι για μένα μεγαλη βοήθεια , να μην παρει την κατηφόρα και να γίνουμε καλά συντομα,!
 
@Nikolina το άμοιρο. Πόσο ταλαιπωρημένο. Σε πονάει η ψυχή σου. Με το κολάρο θα πάρει τα πάνω του γιατί αναγκαστικα δεν θα μπορεί να μαδιεται ή να ξανανοιγει την πληγή. Ολόψυχα περαστικά του.
 
Μια γρήγορη ενημέρωση για καλό!
Τώρα που γυρισα απο τη δουλειά φώναζε σαν παλαβος! Βγήκε από το κλουβί, πεταξε , έκανε τη βόλτα του και επί μια ώρα που τον είχα έξω μόνο για 3 λεπτακια χαλάρωσε με αυτή την υπνηλία που έχει 3_4 μέρες τώρα συνεχόμενα! Είχα να ακουσω τις φωνουλες του μέρες!
Δεν ξέρω αν μπορει να αντέδρασε στο φάρμακο τόσο άμεσα, δεν ξέρω αν ξεκουράστηκε και κοιμήθηκε που του βγαλα το κολάρο, αλλά είναι τελείως διαφορετικός!
Βέβαια το λαιμακι του το έχει αδειάσει, αλλά αυριο λογικά θα έρθει το αντιστρες!
Την πληγουλα παρ ολα αυτα, δεν την πειραξε!
Ελπίζω να επανέλθω με ακόμα καλυτερα νέα!
 
Back
Top