Ασθένειες Πληγή στο εσωτερικό του ποδιού του monk

Διαβάζοντας το θέμα, θυμήθηκα μια συζήτηση που είχα πριν 2 μήνες με έναν ερασιτέχνη εκτροφέα του εξωτερικού σχετικά με τη συμπεριφορά και τη ψυχολογία των παπαγάλων. ο άνθρωπος έχει πολύχρονη εμπειρία εκτροφής, και συζητήσαμε αρκετά και για τη μέθοδο ανατροφής των νεοσσών. Υποστήριζε πως το πρώτο 20ημερο είναι άκρως σημαντικό για τη μετέπειτα συμπεριφορά του παπαγάλου και πως ακόμα και αν ένα ζευγάρι αφήσει τα μικρά του πρέπει να έχουμε και ζευγάρια παραμάνες που θα το μεγαλώσουν αυτή τη σημαντική περίοδο..
Τελευταία υπάρχει η τάση, ειδικά στα ακριβότερα πουλιά, να παίρνουν τα αυγα και να μπαίνουν σε εκκολαπτικη μηχανή και να ταϊζονται εξ ολοκλήρου με κρέμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη πλήρη σχεδόν επιτυχία στη διάρκεια αναπαραγωγής αλλά δημιουργούνται προβλήματα στα μικρά πουλάκια.
Πιστεύω πως ο μικρός σου αυτοτραυματιστηκε και εβγαλε τα πούπουλα του λόγω ψυχολογικής φόρτισης από την αλλαγή του προγράμματος σου.

Καλησπέρα ,θέλω να σας κάνω μια ενημέρωση! Έχει περάσει το θέμα με τις πληγές αλλά είχαμε μείνει στο ότι έχει γίνει επιθετικός και με τσιμπάει,,,,
Φιλοξένησα μια εβδομάδα ένα ζευγάρι που έχει 3 κοκατιλ,, ο μικρός άλλαξε τελείως συμπεριφορά, έγινε αγαπησιάρης και σταμάτησε να με τσιμπάει. Όλη την ώρα ερχόταν για χάδια όπως παλιά.
Με τα κοκατιλ βρισκόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο , εννοείται όχι μαζί ελεύθερα και μπορώ να πω ότι και όταν τον άφηνα δεν πολύ πήγαινε να τους δώσει σημασία. Και ήταν και ήρεμα πουλιά , δε σφυρίζουν ιδιαίτερα για να ακούγονται .
Τα κοκατιλ με τον άντρα έφυγαν Παρασκευή και Κυριακή και η κοπέλα. Σήμερα Τρίτη, ξανάρχισε τις επιθέσεις ο μικρός.
Δεν ξέρω αν μια παπαγαλίνα θα τον βοηθήσει στο να έχει παρέα, αλλά σίγουρα αυτό που τον ενοχλεί είναι που μένει μόνος του τελικά όσο δουλεύω….

@liaktas σοβαρά τωρα;;;;; Εγώ θεώρησα που ήταν χαρούμενος που είχε κόσμο σπίτι και ότι τωρα που μένει πάλι μόνος του γι αυτό άρχισε να τσιμπάει πάλι , ότι του λείπει η παρέα,,

@Nikolina εάν ήταν έτσι κ ήθελε άλλο παπαγαλάκι για παρέα, δεν θα τα προσεγγιζε ή θα τους έδινε σημασία; Συμφωνώ με τον Αναστάση @liaktas, ζήλεψε μην κ ασχοληθείς μαζί τους κ όχι μαζί του. Ο Χορχιτο είναι ζηλιαρόγατο! Πολύ ευχάριστο που οι πληγές ανήκουν στο παρελθόν.

@MARY58 γι αυτό λέω πως ήθελε την παρέα την ανθρώπινη , όχι τους παπαγάλους. Γι αυτό διευκρίνισα ότι δεν ασχολήθηκε με αυτούς καθόλου.
[automerge]1664306312[/automerge]
@liaktas το θέμα με εμένα είναι όμως ότι ήταν αρκετές μέρες επιθετικός και με το που είχε παρέα στο σπίτι ηρέμησε. Αυτό που λέτε μου το έκανε και εμένα πιο παλιά, αλλά το τελευταίο διάστημα με το που πήγαινα να τον βγάλω από το κλουβί μου έκανε επίθεση.

@Nikolina εγώ πάντως οταν δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί της πολύ ώρα βάζω parrot.tv στο YouTube και είτε την αφήνω με τα παιχνίδια της είτε είμαι κοντά για να με νοιώθει και κάνω την δουλειά μου… Το έχεις δοκιμάσει?

@liaktas Μην της βάζεις ήχους να ακούει. Τα περισσότερα πουλιά παθαίνουν κατάθλιψη, στρες και πολύ άγχος από αυτό. Πώς γίνεται αυτό?
Εκείνα ακούν τους ήχους αλλά αφού δεν το βλέπουν το πουλί το πιθανότερο είναι να πάθουν τα παραπάνω.

Αφήνω η τηλεόραση ανοιχτή σε κανάλια όμως, όχι παπαγάλους η του βάζω ραδιόφωνο να παίζει και ανοιχτή τηλεόραση απλά για την εικόνα.
2 μέρες τωρα που είναι μόνος του σπίτι, τον βλέπω από την κάμερα , πατάει υστερίες!!!

@Ledagcc οκ δεκτό ο απέναντι μου έχει στο μπαλκόνι δυο τρία κλουβιά με παπαγάλους, κοκατιλ και μπαντζι άσε δε ότι σε όλη την γειτονια γίνεται χαμός από παπαγάλους, ακόμα και Μονκ που περνανε από το μπαλκόνι μου, σιγουρα δεν τα βλέπει αλλά κάθε πρωί τα ακούει και μιλάνε, τι πρέπει να κάνω να την κλείσω και να μην την αφήνω να επικοινωνεί και μαζί τους? Γίνεται αυτό?

Back