Αναπαραγωγή Ποια ειναι η εποχη ζευγαρωματος για παπαγαλους;

niaourita

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Χανιά
Εχω δυο παπαγαλακια (ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ) αρκετο καιρο μαζι, παιζουν, φροντιζει το ενα το αλλο, ποτε ειναι η εποχη που ζευγαρωνουν; Απο το καταστημα που τα πηρα μου ειπαν για Ιανουαριο αλλα ακομα τιποτα. Μπορει καποιος να με ενημερωσει. 😉
 
Eγω που εχω Lovebird εχει γεννησει:Οκτωμβρη,Δεκεμβρη απανωτες και μια Μαρτη.
Τη πρωτη χρονια που τα πηρα δεν γεννησε η θηλυκια, τη 2η χρονια γεννησε.
 
Τα παπαγαλάκια (Budgies ή Lovebirds) δεν έχουν κάποια εποχή όπως τα καναρίνια για αναπαραγωγή. Αν τους βάλεις φωλιά, έχουν κατάλληλες συνθήκες (ζέστη κλπ) και τους κάνεις προετοιμασία το πιο πιθανό είναι σε λίγο καιρό να αρχίσουν να ζευγαρώνουν. Πάντως είναι προτιμότερο να ζευγαρώνουν νωρίς την άνοιξη λόγω καλύτερων συνθηκών γενικά. Για παράδειγμα δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία το βράδυ που κλείνει η θέρμανση. Και τώρα να τα βάλεις δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα απλά πιστεύω ότι η ιδανική εποχή είναι από τον επόμενο μήνα και μετά. Το πότε θα ζευγαρώσουν και πότε θα σταματήσουν το ρυθμίζεις με την προσθήκη ή την αφαίρεση της φωλιάς.
 
Tα παπαγαλακια δεν ξερω τι ειδος ειναι. Ειναι παντως μικροσωμα και ειναι μαζι απο το καλοκαιρι. Τι προετοιμασια πρεπει να τους κανω;Να τους βαλω φωλια; Τωρα το χειμωνα τα εχω μεσα στο σπιτι και με σκεπασμενο κλουβι.
 
Tα παπαγαλάκια σου μάλον είναι παπαγαλάκια Αυστραλίας τα απλά, προετημασία είναι να τα έχεις σε ευρίχωρο κλουβί και να έχουν ησυχία καλή τροφή σε σπόρους φρούτα βιταμίνες και φυσικά φωλιά. Και καλή επιτυχία σου εύχωμαι!
 
Oλα αυτα τα εχουν.Απο φρουτα οσες φορες τους εχω βαλει δεν τρωνε τιποτε. Τους αγοραζω κατι κρεμαστα ξυλακια με διαφορους σπορους επανω και ξετρελαινονται. Ευχαριστω για την απαντηση.
 
Καλυτερα να τα αποφευγεις τα στικ εμποριου ειναι παχυντικα και δεν ωφελουν ιδιαιτερα σε κατι. Μαθε τους να τρωνε φρουτα και λαχανικα καθε μερα. Να τους βαζεις καθε μερα και ας μην τα τρωνε στην αρχη. Καποια στιγμη θα συνηθισουν. Και τα δικα μου Lovebirds στην αρχη δεν τρωγανε τιποτα απο φρουτα και λαχανικα αλλα με επιμονη και υπομονη τα καταφερα να τρωνε. Δοκιμασε να κανεις αυτο που εκανα και εγω με τα δικα μου. Μπορει να πιασει το κολπο! https://community.petbirds.gr/threads/Τα-lovebirds-μου-τρώνε-επιτέλους-φρούτα.9757/
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τους κάνω και εγω αυτο το τρικ μηπως και τα καταφέρω να φάνε λίγο φρούτο.
 
Back
Top