Διατροφή Ποια ειναι η καταληλλη διατροφη για λουγαρο;

Το λούβαρο αγαπά ιδιαίτερα τους αμυλούχους σπόρους π.χ κεχρί Ακόμα σιτίζεται και με σπόρους από διάφορα κωνοφόρα δέντρα όπως πεύκο, κουκουναριά, φιστίκια κ. Α Τρέφεται με πολλά είδη σκουληκιών και εντόμων όπως με μελίγκρα, μικρές μύγες, beetles, sawflies, ,bugs. Τους αρέσουν πάρα πολύ τα παρακάτω φυτά Betulaceae ,Picea abies ,Asteraceae και Polygonaceae ,Insectα κ. Α

ΠΗΓΗ: kanarini.net
 
Μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα καλο μειγμα σπορων για αγρια (με αναφορα οτι προκειται για λουγαρα υπαρχουν μικρες διαφορες απο αυτο των καρδερινων) σε συνδιασμο με μια καλης ποιοτητας εντομοτροφη.
 
Παιδια ευχαριστω πολυ. Επειδη ειμαι καινουργιος στο ειδος και στο φορουμ θα χρειαστω την βοηθεια σας. Τωρα θελω να ξεκινησω να ασχοληθω με την εκτροφη και αναπαραγωγη ποιο ειδικα και οχι επιφανειακα οπως τα προηγουμενα χρονια. Συναδελφικους χαιρετισμους
 
Να μας γράφεις τα νέα και τις παρατηρήσεις σου γιατί και εγώ τα αγαπάω τα λουγαράκια όπως και πολλοί άλλοι και θέλουμε να μαθαίνουμε νέα τους!
 
καλησπερα σε ολους.
θα ηθελα να μαθω εστω κι απο πμ, καποια καλη εντομοτροφη για το λουγαρακι μου.
επισης να ρωτισω την εντομοτροφη την βαζουμε στις κλασικες θεσεις που βαζουμε τα σπορια η καπου ξεχωριστα;
 
Καλησπερα! Η διατροφη του δικου μου λουγαρου, εκτως των αλλων, αν και μονος, περιλαμβανει: αυγοτροφη με εντομα οστρακοειδη, μαλακια αυγα γαλα κ.ά της Beaphar την οποια ανακατευω με αυγο καροτο και φρυγανια 2 φορες την εβδομαδα και τις υπολοιπες μερες του βαζω μαινοτροφη της οποιας εχω κοιταξει την συσταση και ειναι περιπου η ιδια με αυτη που μπορει να χρησιμοποιησει κανεις για αλλου τυπου αγριοπουλα με την διαφορα οτι περιλαμβανει 2% λιγοτερες πρωτεινες. Περιεχει εντομα γαριδες οστρακοειδη φρουτα κ.ά. και ειναι της ιδιας εταιριας. Και οι δυο τροφες μπαινουν σε χωριστα κυπελακια απο τους σπορους. Δεν σου συνιστω να κανεις το ιδιο, σε οτι αφορα την δευτερη τροφη εγω το εκανα γιατι δεν εβρισκα πουθενα μια τροφη περιοπης με εντομα για λουγαρακια και το πουλακι δεν ετρωγε τιποτε αλλο απο σπορακια και αμμο. Ελπιζω να σε καλυψε η απαντηση μου
 
Aygotrofi etoimo gia lougara:

Orlux gia poulia europaikon dasson
CEDE gia poulia europaikon dasson
Beaphar gia poulia europaikon dasson
Blattner gia poulia europaikon dasson

Se ksexoristra taistra ta dinoume.


Alexandros
 
Επειδή τα άγρια (καρδερίνες, φλώρους, λούγαρα, φανέτα, σπίνους) τα έχω όλα σε μία κλούβα, από σπόρους τους δίνω ένα μίγμα για αγριοπούλια. Τα λούγαρα είναι από τα πιο ήρεμα και έτσι τα έχω παρακολουθήσει στο τι τρώνε, πολλές φορές τους δίνω να φάνε από το χέρι μου. Από ότι παρατήρησα το νίζερ είναι η πρώτη τους προτεραιότητα και μετά το καναβούρι. Τα τρώνε με μανία.
Ελπίζω να λέμε για το ίδιο πουλί, μια και εδώ τα λέμε σκαθάκια. Βάζω δύο φωτογραφίες μήπως και εγώ λέω για άλλο είδος.
 

Συνημμένα

  • lugaro_diet.webp
    lugaro_diet.webp
    48,8 KB · Προβολές: 934
  • lugaro_diet2.webp
    lugaro_diet2.webp
    49,3 KB · Προβολές: 857
euxaristo poly paidia,tha koitakso na pao na paro,an kai oi petsopades tis perioxis mou amfivallo an tha exoun kati apo auta pou grapsate.
pros to paron dino meigma gia agria,pastelaki me meli,kai 2 fores tin evdomada xortaraki.
episis tha ithela an kapoio paidi mporei na mou grapsei kai mia marka vitaminon gia to nero,kai an tin idia marka mporo na tin valo kai sta florakia mou euxaristo.
 
Επειδή τα άγρια (καρδερίνες, φλώρους, λούγαρα, φανέτα, σπίνους) τα έχω όλα σε μία κλούβα, από σπόρους τους δίνω ένα μίγμα για αγριοπούλια. Τα λούγαρα είναι από τα πιο ήρεμα και έτσι τα έχω παρακολουθήσει στο τι τρώνε, πολλές φορές τους δίνω να φάνε από το χέρι μου. Από ότι παρατήρησα το νίζερ είναι η πρώτη τους προτεραιότητα και μετά το καναβούρι. Τα τρώνε με μανία.
Ελπίζω να λέμε για το ίδιο πουλί, μια και εδώ τα λέμε σκαθάκια. Βάζω δύο φωτογραφίες μήπως και εγώ λέω για άλλο είδος
file poly oraies i foto sou,epeidi emena to lougaraki mou akoma me vlepei kai fovate,mporo na sou po pos enas floros pou exo einai poly pio iremos kathete sto kladi kai me koitaei eno to lougaraki arxizei ta gnosta akrovatika tou :D .
pos kataferes na ta kaneis na min se fovounte katholou?an kai pitsirikas eixa ftasei se sxedon paromio epipedo me esena me ena lougaraki tora antimetopizo provlimata...
 
Το παράξενο είναι ότι δεν έκανα απολύτως τίποτα. Τα έπιασε ένας γείτονας πριν 2 χρόνια μαζί με κάτι καρδερίνες και επειδή δε τα ήθελε μου τα χάρισε για να τα βάλω στη κλούβα που τότε είχα κάνει. Από τότε τα έπιασα μόνο μία φορά για να τα βάλω μία μέρα σε κλουβί επειδή έπρεπε να κάνω κάτι επισκευές στη κλούβα. Όσο περνούσε ο καιρός το θηλυκό ερχόταν όλο και πιο κοντά μου, κάθε φορά που ήμουν μέσα στη κλούβα αυτο γυρνούσε γύρω μου. Πριν μερικές μέρες έβαζα φαγητό στα καναρίνια (έχω τις ζευγαρώστρες μέσα στη κλούβα), ήρθε και έκατσε δίπλα στο χέρι μου. Και μου έδωσε την ιδέα να του "προσφέρω" τροφή, την οποία και δέχτηκε. Όπως καταλαβαίνεις, η χαρά μου ήταν μεγάλη και από τότε κάθε μέρα το έχω στο χέρι μου. Και κοντά στο θηλυκό ήρθε και το αρσενικό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: CLIT
Εχω αρχισει κι εγω το συστημα με το ταισμα απο χερι αλλα μεχρι στιγμης δεν βρισκω ανταποκριση. Που θα παει ομως θα τα καταφερω, γιατι απο ολα τα πουλια τα λουγαρακια ειναι η μεγαλη αδυναμια μου.
Επαναλαμβανω το θεμα με τις βιταμινες και οποιο παιδι ξερει ας μου πει.
 
Επισης την αυγοτροφη με τα εντομα και τα σχετικα ποσες φορεσ την εβδομαδα να την βαζω;
2 ειναι καλα λετε;
με δεδομενο οτι τωρα δινω μειγμα σπορων για αγρια παστελακι και 2-3 φορεσ την εβδομαδα χορτο.
μηπως θα επρεπε αν προσθεσω και την αυγοτροφη να κοψω κατι, για να μην γινει ο λουγαρος χοντρουλης;
υγ :η αυγοτροφη θα εκανε καλο να μπει και στα φλωρακια;
 
Vitamines gia to nero:

Orlux Omni-vit (Skoni)
Quiko Vitacombex (Ygro)
CEDE Multivit (Ygro)
Backs Multivit (Ygro)
Nekton Multivitamin (Skoni)


Kai parxoune tablettes sto farmakio pou boris na lioneis sto nero.


Alexandros
 
Back
Top