Διατροφή Ποια pellets δίνετε στους παπαγάλους σας;

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Δίνετε pellets στους παπαγάλους σας. Αν ναι, ως κυρία μοναδική τροφή ή ως βασική τροφή που την συμπληρώνετε με άλλες τροφές. Αν χρησιμοποιείτε pellets στη διατροφή των παπαγάλων σας, παρακαλώ αναφέρετε τη μάρκα και το είδος των παπαγάλων που κατέχετε.
 
@Stavros Εγω δίνω στο green cheek conure μου pellets της psittacus mini σε συνδυασμό με τα harinssons fine(τα δίνω 50-50) και αποτελούν το 50% της διατροφής της. Το άλλο 40% είναι λαχανικά και το 10% σπόροι και άλλες συμπληρωματικες τροφές οπως βρώμη φρούτα και άλλα.
Η ποσότητα των σπόρων είναι ελάχιστοι καθώς κατά την άποψή μου είναι παχυντικοι και μπορούν να δημιουργήσουν λιπώματα στο συκώτι. Πιστεύω πως τα pellets δεν πρέπει να είναι το 100% της δίαιτας των παπαγάλων αν και περιέχουν μέσα λαχανικά, φρούτα και άλλα συστατικά.
Το κακό με τα harinssons είναι μόνο ότι περιέχουν αρκετό αλάτι και τα psittacus έχουν τεχνητά αρώματα. Κατά τα άλλα είναι τα καλύτερα pellets του εμπορίου.
 
@HxC ήταν εύκολο να τα δεχτούν; Σε τι ηλικία έδωσες πρώτη φορά; Η θηλυκιά μου είναι χοντρή μπαλιτσα 😂 και σκέφτομαι να μειώσω τα σπόρια
 
Επειδή τα περισσότερα ζευγάρια μου δεν λένε να φάνε μόνο πέλλετ. Τα δίνω συμπληρωματικά με την αυγοτροφη ή με ξηρούς καρπούς - βότανα.
Της versele δεν μου άρεσαν και δεν τα προτίμησαν, οπότε πήγα στα psittacus. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τις άλλες εταιρείες αλλά το κόστος εκτροφής εκτοξεύεται και δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ.
 
@HxC ήταν εύκολο να τα δεχτούν; Σε τι ηλικία έδωσες πρώτη φορά; Η θηλυκιά μου είναι χοντρή μπαλιτσα 😂 και σκέφτομαι να μειώσω τα σπόρια
1+- χρόνων ήταν όταν τους έδωσα. Από όλα τσιμπούσαν από λίγο, τα zupreem τα τρώνε κανονικά. Επίσης έχω δώσει και Harrison's τα οποία δεν τα ακούμπησαν.
 
Έδινα τα psittacus τα οποία είχε καλοδεχτεί σαν 1η τροφή πελετ. Για λόγους υγείας τον πήγα προσωρινά στα Harrisson's high potency τα οποία έχει λατρέψει και τώρα δεν ακουμπάει τα psittacus.
 
εκτρεφω green cheek conure. εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες και κατεληξα -οχι εγω αλλα τα ιδια τα πουλια- στα πελετς της psittacus με φυσικη γευση. Τα χρωματιστα δεν τα ακουμπανε καθολου (σε ολες τις μαρκες). εννοειται οτι δινω φρουτα και λαχανικα οπως και βοτανα. Σπορακια μονο για λιχουδια καθε ΣΚ χαχα.
 
ringkneck με Harrison's, 3 μηνες τωρα ...δεν τον βλεπω να τρελαινεται κιολας...εχω παρατηρησει οτι καθε ενα σποράκι που παίρνει στο στάμα το βαζει πρωτα στο νερο και μετα το μασαει ....
αν εχει καποιος να προτείνει κατι για 6 μηνων ++
 
ringkneck με Harrison's, 3 μηνες τωρα ...δεν τον βλεπω να τρελαινεται κιολας...εχω παρατηρησει οτι καθε ενα σποράκι που παίρνει στο στάμα το βαζει πρωτα στο νερο και μετα το μασαει ....
Οι πληροφορίες σου είναι πολύ χρήσιμες στο θέμα της δημοσκόπησης.

αν εχει καποιος να προτείνει κατι για 6 μηνων ++
Αν θέλεις να συζητήσουμε αναλυτικότερα το συγκεκριμένο θέμα που αντιμετωπίζεις με τα πουλάκια σου, κάνε σε παρακαλώ ένα κόπο και άνοιξε ένα νέο θέμα στο φόρουμ της διατροφής των παπαγάλων για να το συζητήσουμε αναλυτικότερα εκεί. 🙂
 
Zupreem κυρίως τα veggie, natural, Psitaccus και Harrisons. Του τα αναμειγνύω σε διαφορετικά ratios για ποικιλία. Προσπαθώ να ψήσω τον Λούη (ο κοκατίλ της φωτογραφίας) να φάει φρέσκα λαχανικά και φρούτα αλλά είναι αρνητικός. Τρώει λίγο μπρόκολο και μήλο...
 
Πολύ χρήσιμο τα σχόλιά σας. Μην ξεχνάτε όμως να ψηφίζετε και στη δημοσκόπηση που υπάρχει στην κορυφή της σελίδας του θέματος.
 
Να πω πως και η δικιά μου βουτάει τα pellets της στο νερό. Οι παπαγάλοι το κάνουν αυτό ώστε η τροφή να μαλακώσει πιο εύκολα και να είναι επίσης πιο εύκολο να καταπωθει. Έτσι όταν το φαγητό πάει στον πρόλοβο και στο στομάχι είναι πιο εύπεπτο.
 
Τα δικά μου, τα pellets της psittacus και τα nutribirds δεν τα ακούμπησαν ποτέ. Πήρα πρόσφατα της Harrison και θεωρώ ότι επειδή μοιάζουν με σπόρια μπερδεύτηκαν και κάτι τρώνε. Να διευκρινήσω ότι τα βάζω μέσα στην τροφή τους γιατί σε ξεχωριστή ταιστρα, η τσαουσα θηλυκιά μου προσπαθουσε να την ρίξει κάτω.
 
Back
Top