Διατροφή Ποια pellets δίνετε στους παπαγάλους σας;

Εγώ εδώ και ένα μηνα δίνω της Nutribird Versele-Laga απλώς έχω παρατηρήσει ότι επειδή ειναι μολις τριών μηνών δεν τα τρώει ολόκληρα, για αυτό η πτηνιατρος μου έχει προτεινει να τα χτυπάω λίγο με ένα ποτήρι όχι για να γίνουν λιώμα αλλά απλώς να μην είναι τόσο μεγάλα κομμάτια… Και τρελαίνεται, τώρα σκέφτομαι να πάρω και Harrison’s από περιέργεια…
 
@Stavros εγω δινω nutri bird και harrisons και σημερα πηρα τα hagen τα nutri bird εχουν πολλα συντηρητικα και χρωματα αν και τα τρωει πολυ τα harrison τα τρωνε και παπαγαλοι που δεν εχουν μαθει να τρωνε πελλετ εχω pionus white caped
[automerge]1665410753[/automerge]
@Tony Forpus και εγω εδινα psitacus δεν τα θελει καθολου τωρα παντως τα harrison τα τσακιζει πρεπει να πω ομως οτι απο οταν αρ ισε να τρωει μονο του ο εκτροφεας την ταιζεμονο πελλετ zuppreem fruit blend
 
Η Λήδα (parrotlet) τρέφεται κυρίως τα Harrison's fine , λαχανικά-φρούτα κι ελάχιστους σπόρους.
Ο Μπάρνυ έχει ως βασική τροφή τα Psittacus Ω, λαχανικά-φρούτα και ελάχιστους σπόρους.
 
Τους δίνω την Harrison's Adult Lifetime Super Fine την οποία και λατρεύουν (Budgie, Conure, Cockatiel)

Τα Cockatiel στην αρχή δυσκολεύτηκαν, πριν τη δοκιμάσουν έκανα πως την έτρωγα και με αυτόν τον τρόπο πείστηκαν

 
Ο Πίτερ (παροτλετ) τρώει τα Nutribird της versele laga μιξ με τα Psittacus micro formula.Προσωπικα ,προσφερω τα πελλετ ως συμπληρωματική τροφή.
Από τα Nutribird δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη καθώς αν και έχουν αποδοχή,φαίνεται να έχουν συντηρητικά από την μυρωδιά τους.Οταν τελειώσουν δεν θα τα ξαναπροτιμησω.
Τα Psittacus micro formula ειναι σε μορφή σκόνης και τα προτιμω όταν θέλω να προσθεσω κάποια έξτρα όπως προβιοτικα η βότανα.
Προσφατα δοκίμασα την Harrison Ηigh Potency στην Καρυ για να ενισχυσω την διατροφή της στην πτερορροια.
Η αποδοχή τους δυστυχώς ήταν μέτρια, αν και ποιοτικα μπορώ να πω μόνο τα καλυτερα για την συγκεκριμένη εταιρία.
Δεν έχω καταλήξει ακομα σε μια εταιρία που να με ικανοποίει ποιοτικα και να έχει αποδοχή και από τα δυο παροτλετ μου, όποτε θα πειραματιστω και με άλλες εταιρίες.
 
φαίνεται να έχουν συντηρητικά από την μυρωδιά τους
Άννα Μαρία, τι εννοείς; Στη σύστασή τους δεν θα έπρεπε να αναγράφονται τα συντηρητικά που έχουν; Ρωτώ διότι κάποια συντηρητικά δεν έχουν οσμή ή γεύση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@ianos Στην ανάλυση των συστατικών αναγράφει " sugars 1%.Δεν αναφέρει επιπρόσθετα κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν αυτή η μυρωδιά ειναι λόγω της ζάχαρης, παντως μυρίζουν με τρόπο όπου φαίνεται ότι υπάρχει επιπρόσθετα τεχνητό άρωμα.
Όποτε θα το εθετα καλύτερα έτσι και όχι ως συντηρητικά.
Αυτό κατά την άποψη μου δεν κάνει τα συγκεκριμένα pellet μη ποιοτικά, απλά εγώ προσωπικα θα προτιμουσα κάποια που να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα.
 
Ο δικός μου, κοκατιλ, τρώει Psittacus, σε αναλογία 50-50 με σπορακια Vadigran (προβληματική μάρκα, σχεδόν πάντα σε έλλειψη). Συμπληρωματικά σχεδόν κάθε μέρα λαχανικά και ενίοτε φυτρες.
Σημειώνω ότι δεν τα βουτάει στο νερό. Σπάζοντάς τα τα μισά πετάγονται εκτός κλουβιου 🥴
 
Το κοκατιλ μου τρώει τα psittacus αλλά μόνο σπασμένα. Αν τα δει ολόκληρα τα παίρνει ένα ένα κ τα πετάει στον πάτο του κλουβιου!
Τα budgies μου επίσης τρώνε μανιωδώς τα psittacus micro, αν κ έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να τους δελεασω με zupreem mini natural καθώς μου τα πρότεινε η πτηνιατρος αλλά δεν τα θέλουν με τίποτα!
 
Για τη μαρκα evia parrotsπου ειναι και ελληνικη εχει κανεις αποψη; εχει δυο ειδων η μια με φρουτα και η αλλη με καρπους. Εγω δινω μίξη και απο τα δυο. Ευτυχώς τα τρώει
 
@Stavros καλημερα. μιλαω μονο για pellets καταρχας. Μονο δυο εχω δει αυτα με τα φρουτα και τους καρπους και μονο σε μαγαζια μεγαλης αλυσιδας εδω στην αθηνα.
 
μιλαω μονο για pellets καταρχας.
Καλημερα @Kahraman . H γκαμα pellets της evia ειναι πολυ μεγαλυτερη πλεον οπως φαινεται στο link του @Stavros Το αν ενα pet shop online η φυσικο μπαινει στην διαδικασια να εχει πολλους κωδικους διαθεσιμους για τους πελατες ειναι θεμα του επιχειρηματια.
Εξακολουθεις και εχεις 4 budgie και ενα γκριζακι οπως ειχες αναφερει ή τωρα εχεις παραπανω?
 
Μονο γκριζακι και αυτο μωρο. 6 μηνων. 2 Μπατζι ειχα σε ηλικια δημοτικου. 41 ειμαι τωρα. Δε νομιζω να ειχα γραψει ποτε για μπατζι.
 
@Kahraman Αν πατήσεις εδώ 👉 Pellets - Evia Parrots 👈 θα δεις όλα όσα υπάρχουν, άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα του PetBirds.

Στην ερώτησή σου τώρα...
Για τη μαρκα evia parrotsπου ειναι και ελληνικη εχει κανεις αποψη
Για να μάθεις ότι θέλεις σχετικά με τα συγκεκριμένα προϊόντα, κάνε τις ερωτήσεις σου στις σελίδες ζήτησης των πέλλετ με ξηρούς καρπούς εδώ 👉 https://community.petbirds.gr/threads/evia-parrots-natural-nut-formula-parrots.47908/ ή με φρούτα εδώ 👉 https://community.petbirds.gr/threads/evia-parrots-natural-fruit-formula-parrots.47908/
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58
Μονο γκριζακι και αυτο μωρο. 6 μηνων. 2 Μπατζι ειχα σε ηλικια δημοτικου. 41 ειμαι τωρα. Δε νομιζω να ειχα γραψει ποτε για μπατζι.
Εχεις δικιο και ζητω συγγνωμη. Το παρακατω απο τα μυνηματα σου με μπερδεψε ενω ηταν απαντηση σε αλλο μελος που ειχε ζακο αλλα και 4 budgies .πρεπει να πινω δυο καφεδες το πρωι μαζι, μου φαινεται :-)

1706683109699.webp
 
  • Ha ha
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top