Φροντίδα Ποιες είναι οι καλύτερες διαστάσεις κλουβιού για ένα καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evelinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evelinag

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
γεια σας!
θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το ποιες ειναι οι καλυτερες διαστάσεις για ένα κλουβί που θα φιλοξενήσει 1 καναρίνι.Επειδή ρωτησα φιλους και συγγενείς οι απόψεις διίστανται.Προσωπικα τα βαζω σε ελληνικές ζευγαρωστρες το καθενα γιατι κατα την γνωμη εχουν βολικο μεγεθος και σχημα.Άλλοι λενε ποιο μικρο.Ποια ειναι η γνωμη σας?
 
Νομιζω ειναι γυρω 33 επι 22.
[automerge]1604078669[/automerge]
Για αρσενικα
 
  • Like
Αντιδράσεις: pns
Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες ?

Αυτές οι διαστάσεις δείχνουν μικρές για ζευγαρώστρες.
ακριβως...και εγω αυτο ειπα τοτε στην κυρια στο πετ σοπ αλλα ειπε οτι ειναι ελληνικες γι αυτο.επειδη ομως δεν βολευαν για ζευγαρωστρες (δεν ειχαν ουτε χωρισμα )τις χρησιμοποιω ως ατομικα κλουβια.
[automerge]1604079912[/automerge]
Το θεμα μου ειναι αν τα καναρινια θα μπορουσαν να μπουν σε πιο μικρα ή χρειαζονται πιο πολυ χωρο.μιλαμε παντα για 1 καναρινι σε καθε κλουβι
 
@evelinag κατα την γνωμη μου και απο οσα εχω διαβασει για το θεμα διαστασεων κλουβιου,θεωρω πως ενα καναρινακι θελει μινιμουμ ενα 40ρι (μηκος) κλουβακι.απο κει και πανω οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα και για το πουλακι.εγω χρησιμοποιω 40ρες και 60ρες κινεζικες ζευγαρωστρες.
 
Αυτά τα κλουβιά είναι μικρά.
Για εμένα το ιδανικό μέγεθος είναι οι 60cm αν υπάρχει άνεση χώρου.
Όσον αφορά το κόστος η διαφορά είναι ελάχιστη.
 
θα προσπαθήσω να τις αντικαταστήσω με μεγαλύτερες οσο πιο δυνατον πιο γρήγορα..
Μην βιάζεσαι, υπάρχουν και αυτές 40cm.
Είναι ικανοποιητικές και θα αποφύγεις το στρίμωγμα!
 
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας...Νομιζω οτι με 40αρες θα ειμαστε πιο ανετα με το θεμα του χωρου!Να ρωτησω κατι ομως...Πειραζει να ειναι διπλα διπλα...Λεω μηπως βλεπονται,εχουν παρεα και δεν κελαηδάνε?
 
.Πειραζει να ειναι διπλα διπλα...Λεω μηπως βλεπονται,εχουν παρεα και δεν κελαηδάνε?
Αυτό το λύνεις εύκολα βάζοντας ανάμεσα τους ένα κομμάτι χαρτόνι ή κόντρα πλακέ.
[automerge]1604083082[/automerge]
Νομιζω οτι με 40αρες θα ειμαστε πιο ανετα με το θεμα του χωρου
Θα έισαστε και πολύ καλύτερα όσον αφορά την καθαριότητα του κλουβιού, θα γίνεται εύκολα ο καθαρισμός της σχάρας και του ταψιού χωρίς να ενοχλούνται τα πουλιά.
 
Μιας που άνοιξαμε αυτό το θέμα, κυκλοφορεί μια λογική που έχουν μερικοί παραδοσιακοι μεγάλης ηλικίας πρωιν εκτροφεις είναι οτι όσο πιο μικρό είναι το κλουβί τόσο πιο πολύ κελαηδάει το πουλί. Φυσικά πιστεύω ότι είναι λανθασμένη και πότε δεν έχω βάλει πουλί σε κλουβί "μεταφοράς" μόνιμα. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι λογική έχει αυτή η σκέψη... Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο ή ξέρει γιατί το λένε αυτό οι πιο "παλιοί"?
[automerge]1604085930[/automerge]
Και εννοώ κλουβια μισά από αυτό που τα έχω τώρα...
 
@evelinag , η πραγματικότητα είναι ότι σε μια 60ρα ζευγαρώστρα σαν κι αυτήν του ποστ 10 τα πουλιά θα είναι σαφέστατα πιο άνετα από ό,τι σε μια 40 cm. Κι αυτό γιατί θα μπορούν, με την κατάλληλη διάταξη των πατήθρων, να ανοίγουν τα φτερά τους και όχι να πηδούν από το ένα κλαράκι στο άλλο. Το οποίο σημαίνει καλύτερη γυμναστική, επομένως και καλύτερο κελάηδημα, αλλά και καλύτερη υγεία. Επίσης, οι συγκεκριμένες, εκτός από οικονομικές (στο petmat, έχω την αίσθηση ότι θα έχεις και έκπτωση ως μέλος του petbirds, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με), και πολύ εύκολες στον χειρισμό μια και φέρουν συρόμενη σχάρα και ταψάκι, οπότε καθαρίζεις χωρίς να μετακινήσεις καθόλου το κλουβί, κουμπώνουν η μία πάνω στην άλλη, επομένως ενδεχομένως να "κερδίζεται" χώρος. (χαχα, αν είχα μετοχές στο συγκεκριμένο προϊόν ή προμήθεια, λιγότερα θα έγραφα).
Τώρα γιατί οι παλιότεροι ισχυρίζονται ότι τα πουλιά θα είναι πιο αποδοτικά σε μικρότερα κλουβιά, δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω βέβαια, είναι το προφανές...ότι θα είναι πιο εγκλωβισμένα και σαφέστατα πιο πιεσμένα.
 
Μια φορά και έναν καιρό τα δεδομένα ήσαν τελείως διαφορετικά. Τα καναρίνια εκτρέφονταν μόνο σαν ωδικά. Ενδιέφερε μόνον η φωνή. Δεν υπήρχαν οργανωμένες εκτροφές για ποζιτούρες και χρώματος, μιας και ακόμα δεν υπήρχε εύρος μεταλλάξεων και ενδιαφέρον σ' αυτές τις σειρές. Το μικρό κλουβί ήταν και είναι το μέσο για εκπαίδευση των νέων στο τραγούδι. Απερίσπαστο στο τραγούδι σ' ένα χώρο που εύκολα κατοχυρώνεται σαν ιδιοκτησία, μέ όλα τα "κομφόρ" αλλα καμία δυνατότητα για άλλες ασχολίες πέραν του τραγουδιού. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και γι' αυτά τα πουλιά πλέον. Τα τόσο μικρά κλουβάκια χρησιμοποιούνται μόνον στις εκθέσεις και σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα απο το παρελθόν για εκμάθηση. Με μια ματιά στις σελίδες των Ρόλλερ, Μαλινουα και των Τιμπραδίστας θα βρει κανείς πιο εξειδικευμένη γνώση γύρο απο το θέμα. Οσο για το μέγεθος ενός ανεκτού ατομικού κλουβιού θα έλεγα οτι το 40αρι-45αρι είναι μια καλή επιλογή αλλά με το βάθος του ITALGABBIE ,όχι του Κινέζικου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top