Φροντίδα Ποιες είναι οι καλύτερες διαστάσεις κλουβιού για ένα καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evelinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Στην 60αρα παρατήρησα το δικό μου καναρίνι να πετάει🙂️ Στο παλιότερο κλουβί που είχα (35cm), απλά πηδούσε από την μια πατήθρα στην άλλη. Αν έχεις κινητό με slow motion εγγραφή στο βίντεο και το αποθανατίσεις, σε μακρύ σε μήκος κλουβί, να πετάει από την μια πατήθρα στην άλλη, θα δεις το πλήρες άνοιγμα των φτερών, σαν ντοκυμαντερ ένα πράγμα 😄 Η γυμναστική σε όλο της το μεγαλείο!
 
Ένα μικρό βιντεάκι χαμηλής ανάλυσης για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πλατύ κλουβί (60 εκατοστά) στην υγεία των φίλων μας!
Ωραία, αλλά γιατί δεν βγάζεις και την κούνια για να ευχαριστιέται τις διαδρομές του καλύτερα;
 
Ωραία, αλλά γιατί δεν βγάζεις και την κούνια για να ευχαριστιέται τις διαδρομές του καλύτερα;
Γιατί μετά δεν θα έχει κρεβάτι 🤣 Μόνο στην κούνια κοιμάται και μάλιστα αυτή πάει και πέρα-δώθε 😆
Όταν το πρωτοείδα, πήγα να αρπάξω τον αγιασμό ! 😊
 
Σε γενικές γραμμές, το αναμενόμενο για ένα καναρίνι είναι να επιλέξει να κοιμηθεί στο πιο ψηλό σημείο που επιτρέπεται από τη διαμόρφωση του κλουβιού. Αν π.χ. ανεβάσεις την πατήθρα πιο ψηλά από την κούνια και χωράει το πουλάκι, θα επιλέξει να κοιμηθεί εκεί. Οπότε, αν θέλεις, δοκίμασε να βγάλεις την κούνια για μια δυο μέρες και να ανεβάσεις τη μία πατήθρα ψηλά. Έτσι θα του δοθεί και ζωτικός χώρος να ανοίγει τα φτερά του (επομένως και να γυμνάζεται)
 
Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά στην κούνια ανεβαίνει και την ημέρα. Μάλιστα προκειμένου να σταματήσει το "πέρα-δώθε", τον έχω δει να απλώνει πόδι στο κάγκελο για να φρενάρει ακαριαία😅. Δαγκάνα brembo λέμε! Πέρα από κρεβάτι, την χρησιμοποεί και για παιχνίδι δηλαδή, οπότε δεν νοιώθω καλά να του το στερήσω.
 
Back
Top