Γενικά Ποιες οι διαφορές των δυο φύλων στα lovebirds;

kostelidis

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2009
Μηνύματα
57
παιδια εχω διαβασει κατα καιρους μεσα στο φορουμ οτι υπαρχει τροπος εκτοσ απο το dna να μαθεις το φυλο απο τα Lovebirds.. αυτοι που το εγραψαν ας μας δειξουν με φωτο πως τα ξεχωριζουμε.. Π.χ. το ραμφος που αναφερε καποιος η το δαχτυλο μας που πρεπει να το βαλουμε για να καταλαβουμε την διαφορα στο κοκαλο που αναφερε καποιος αλλος φιλος μας.. Θα ηταν πολυ χρησιμο σε ολους μας πιστευω να ξερουμε τον τροπο αν οντως υπαρχει:)
 
φιλε kostelidi απ'όσο ξέρω στα Lovebirds ειναι πολυ δυσκολο να κανεις διαχωρισμο φυλλου διοτι μοιαζουν παρα πολυ,τώρα αν καποιο αλλο εμπειρο μελος του φορουμ ξέρει να σου πει καλώς γιατι και εγω εχω αυτη την απορεια αλλα νομιζω μονο με dna γιατι ειναι σχεδον ιδια θηλυκο με αρσενικο
 
εχω ενα ζευγαρι peach face Lovebirds
δεν ηπαρχει διαφορα καμια
μονο με dna test
αυτα βρηκα και στο internet
οπου και να κοιταξα☹
 
εχω ενα ζευγαρι peach face Lovebirds
δεν ηπαρχει διαφορα καμια
μονο με dna test
αυτα βρηκα και στο internet
οπου και να κοιταξα☹
Ενας αλλος τροπος για να αναγνωρισεις το φυλο τους εκτος απο test dna, αμα πιασεις αναμεσα στα ποδια τους με το δαχτυλο σου θα καταλαβεις αμα ειναι θηλυκο πως τα κοκκαλα ειναι ανοιχτα μεταξυ τους, ενω το αρσενικο ειναι κλειστα, δηλαδη εχει ενα κοκκαλο!
Ειναι λιγο δυσκολο δεν στο κρυβω, πρεπει να εισαι λιγο εμπειρος για να το καταλαβεις!
Και εχω ακουσει δεν ειμαι σιγουρη, πως τα θηλυκα Lovebird ειναι λιγο πιο μεγαλοσωμα απο τα αρσενικα!
 
Δες το λινκ και παρατηρησε τις διαφορες.
http://www.keepingpetbirds.com/wp-content/uploads/2009/01/pair_love_birds.jpg

Εχουν κουρνιασει και ο αρσενικο οπως βλεπεις καθεται σε πιο ορια σταση.Αν παρατηρησεις καλα θα δεις οτι το θηλυκο(δεξια) ειναι πιο χοντρο απ οτι το αρσενικο. Επισης συνηθως τα αρσενικα τα ταιζουν τα θηλυκα κι οχι το αντιθετο. Μπορει ομως να ναι και 2 αρσενικα και να ταιζει μονο το ενα κι αυτο να σε μπερδεψει.

Αυτα ομως δεν αποτελουν κανονα και μπορει πολυ ευκολα να κανει κανεις λαθος.
 
Και εγώ πήρα προχθές ένα ζευγάρι Lovebird και πήρα δυο ιδία γιατί από τα τέσσερα που ήταν μέσα στο κλουβί αυτά τα δυο ήταν συνεχεία μαζί και κολλητά το ένα με το άλλο ενώ τα αλλά δυο ήταν χωριά όποτε λέω θα είναι ζευγαράκι αυτά!
βαζω και μερικες φωτο μηπως μπορει καποιος να ξεχωρισει το θυληκο με το αρσενικο;



http://img218.imageshack.us/i/dsc00778b.jpg/

http://img19.imageshack.us/i/dsc00780ort.jpg/

http://img19.imageshack.us/i/dsc00770hjs.jpg/
 
πήρα δυο ιδία γιατί από τα τέσσερα που ήταν μέσα στο κλουβί αυτά τα δυο ήταν συνεχεία μαζί και κολλητά το ένα με το άλλο ενώ τα αλλά δυο ήταν χωριά όποτε λέω θα είναι ζευγαράκι αυτά!

Όχι απαραίτητα! Στα Lovebirds μπορείς πολύ εύκολα να μπερδέψεις το φύλο τους γιατί είναι δύσκολο να καταλάβεις το φύλο τους βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης. Και μπορεί να συμπεριφέρονται σαν ζευγάρι κι ας είναι του ίδιου φύλου (να ταϊζει το ένα το άλλο κτλ). Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος είναι το test dna ή η ενδοσκοπική εξέταση. :)
 
Τα Lovebirds που πηρες ειναι masked Lovebirds. Να σου ζησουν. Εχουμε τα ιδια. Συμφωνω με την Αναστασια οτι μπορει να ειναι μαζι και να συμπεριφερονται σαν ζευγαρι. Τα δικα μου στο πετ που τα πηρα ηταν συνεχεια μαζι και μαλλον δεν ειναι ζευγαρι.
 
αν και το ένα είναι λίγο πιο μεγάλο και φουσκωτό από το άλλο όποτε αυτό μπορεί να είναι το θύλακο η και το αρσενικό! Όπως και να έχει είναι πολύ όμορφα και χαριτωμένα όποτε να μου ζήσουν και αν είναι και ζευγαράκι να δούμε και παπαγαλάκια!
θα τους φτιαξω και ενα κλουβι μεγαλο να ειναι ανετα και αυτα σαν τα Budgie μου!
 
Και ζευγαρι να μην ειναι με τις χαριτωμενιες που θα κανουν θα σου κλεψουν την καρδια αν ηδη δεν στην εχουν κλεψει!
 
όποτε να μου ζήσουν και αν είναι και ζευγαράκι να δούμε και παπαγαλάκια!


Υπαρχει και μια αλλη πιθανοτητα!
Να ηταν κοντα κοντα γιατι ειναι αδερφακια(σου ευχομαι οχι)
Εχουν δαχτυλιδι; Αν ναι πες μας τι γραφουν..
Αν οχι στην θεση σου δεν θα το ρισκαρα γιατι απογονοι απο αιμομιξια βγαινουν προβληματικοι...
 
οχι δεν εχουν δαχτυλιδι οποτε δεν ξερω αν ειναι αδερφακια! τι να πω οτι και να ειναι παντως ειναι πολυ χαριτωμενα!
 
τι να πω οτι και να ειναι παντως ειναι πολυ χαριτωμενα!


Κι εγω συμφωνω οτι ειναι πολυ χαριτωμενα, αλλα για αναπαραγωγη ειναι μεγαλο ρισκο! Σου προτεινω να μην τα βαλεις για ζευγαρωμα!
Αν θες απογονους βρες μια λυση!
Μπορεις αν εχεις την δυνατοτητα να τους παρεις απο ενα ταιρι στο καθενα(διαφορετικα πετ σοπ)η αλλιως
να ανταλλαξεις το ενα με καποιον γνωστο σου η ενα μελος του ΡΒ!
 
τα δικα μου ειναι ζευγαρι
αλλα η διαφορες που λενε σεδον δεν υπαρχουν
μονο οταν αρχισανε να φτιαχνουν φολια και να κουβαλουν υλικο καταλαβα ποιο ειναι το θυλικο
γιατι ηταν το μονο που καταφερε να βαλει το υλικο στα φτερα του και να το παι στο κουτι σωστα
αλλα τηχαινη πολλες φορες να το καταθερνουν και τα αρσενικα
το δικο μου αρεσενικο ειναι λιγο πιο ογκοδις απο θυλικο
για το κεφαλη που λενε ειναι σχεδον ισια
για το πος στεκουνται με τα φτερα τους ο μυφος δεν ισχη στα δικα μου και σε πολους αλλους που ροτισα στο yahoo,
και εκει και σε αλλα φορουμ μου ειπανε dna test, και μια γνωστη μου στη αμερικη που δουλευη σε animal shelter, παλι το ιδιο μου ειπε κανε τεστ για να εισαι σηγουρι αυτα τα πουλακια μπερδεβουνε και το πιο εμπιρο οταν ειναι να τα χωρισουνε σε θυλικα αρσενικα...🙄
 
και εγω εχω 2 Lovebirds το ενα το πηρα πριν λιγες ημερες... μου ειπανε πωσ το θυλικο ειναι πιο μεγαλο απο το αρσενικο, αλλα διαβασα πωσ για να το διακρινεις ψιλαφιζεισ τα 2 κοκκαλακια που εχουν αναμεσα στα ποδια... Το θυλικο εχει πιο μεγαλο καινο απο ο,τι το αρσενικο.
 
Παιδια ο μονος ασφαλες τροπος για να αναγνωρισεις το φυλο των παπαγαλων αυτων ειναι το test DNA! Αλλος ενας ειναι αυτο που ψιλαφιζεις τα δυο κοκαλακια στην λεκανη! Ο τελευταιος ομως προυποθετει:πειρα στους παπαγαλους αυτους και συνηθως συγκρηση μεταξυ δυο διαφορετικων Lovebird του ανοιγματος των κοκαλων τους! Οτιδηποτε αλλο δεν ισχυει παντα! Θα σας δωσω παραδειγμα:η θηλυκια μου(το Παγωτινι)οταν την εσμιξα με τον αρσενικο μου(τον Λουη)αρχισε να τον ταιζει εκεινη! Μετα απο καποιον καιρο τον ρολο αυτο πηρε ο Λουης! Σε μεγεθος ειναι ολοιδια!Η μονη διαφορα στο σωμα τους ειναι οτι της θηλυκιας η ουρα ειναι πιο πλατια! Αλλα και παλι κατι δυσκολο για να καταλαβεις το φυλο τους! Τα φυλα τους τα καταλαβα μετα απο συγκριση των δυο κοκαλων οπως σας προειπα αλλα με πιο πολυ σιγουρια οταν ζευγαρωσαν καθως οταν αγορασα την θηλυκια ηταν και ειναι ακομη παρα πολυ πυρωμενη!
 
Back
Top