Ασθένειες Ποιον κτηνίατρο από τους δύο να διαλέξω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eugene21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εύχομαι να γίνει καλά το πουλάκι μου!!! Το οποίο κολλάει με το σάλιο και η αγωγή του θηλυκού είναι μόνο μέσω του νερού. Αλλά από ότι διαβάζω είναι δύσκολη περίπτωση 😭😭😭

@Tony Forpus που το βρήκες το άρθρο γιατί κάτι δεν κάνω καλά στην αναζήτηση, έβαλα και στον φακό - βέβαια το έβαλα μεγαβακτηρια - και πήγα στα άρθρα και τα άνοιξα πάλι ένα προς ένα αλλά αυτό δεν το βρήκα
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Eugene21 έχεις δίκιο δεν είναι εύκολη περίπτωση. Ο Σκρουτζ της @Nausicaa αντιμετωπίζει τέτοια ασθένεια.
Στην αναζήτηση πρέπει να επιμένεις βάζοντας λέξη κλειδί. Αν δεν στο βγάλει την πρώτη φορά, πρέπει να ξαναδοκιμάσεις. Στην δεύτερη ή το πολύ τρίτη προσπάθεια θα έχεις επιτυχία.
Εύχομαι ολόψυχα περαστικά του.
 
Ευγενία ειναι δυσκολη περιπτωση όντως ,αλλά μην απελπίζεσαι. Θα κάνεις την αγωγή και απο κει και πέρα θα δεις πως θα παει.
Εσυ κανεις ότι καλυτερο μπορείς.
Αν δεν κάνω λάθος η @Sissy ειχε αντιμετωπίσει παλαιοτερα το ίδιο ζήτημα με κάποιο πουλακι της και μπορεί να σου πει δυο πράγματα παραπανω.
Ευχομαι και πάλι περαστικα!!
[automerge]1672341157[/automerge]
Ωχ ζητώ συγνώμη αν έχω κάνει λαθος, διάβαζοντας το ποστ από πάνω της @MARY58 ίσως να μπερδευτηκα και να μην ειναι η Σίσσυ αλλά η Ναυσικά που είχε το ίδιο ζήτημα.
 
Ωχ ζητώ συγνώμη αν έχω κάνει λαθος, διάβαζοντας το ποστ από πάνω της @MARY58 ίσως να μπερδευτηκα και να μην ειναι η Σίσσυ αλλά η Ναυσικά που είχε το ίδιο ζήτημα.
Δεν είχε ποτέ μεγαβακτηρίδιο κάποιο σπο τα πουλάκια που είχα.🙂
Και πάλι εύχομαι γρήγορα περαστικά στο πουλάκι!!
 
Καλημέρα σε όλην την παρέα και με το καλό να έρθει ο καινούργιος χρόνος!!!! Εγώ να ρωτήσω πως κολλούν τα πουλιά αυτή την ασθένεια? Πέρα ότι κολλάει μεταξύ τους αυτό που θα την πάθει πρώτο πώς το παθαίνει?


Πάντως σήμερα φαίνεται καλύτερα το πουλάκι μου!!!! Είναι ακόμα πρωί, θα δείξει αλλά είναι πιο ξεφούσκωτο και χαίρομαι και άρχισε να ασχολείται και με την καλή του που τόσο καιρό μόνο η καλή του τον περιποιείται!!!
 
Βέβαια έχουν χαλάσει η σχέσεις μας!!! Με φοβούνται πια... δεν τρώνε ούτε το τσαμπί από το χέρι μου (μην φανταστείτε απλά κράταγα όλο το τσαμπί και τσιμπουσαν απ αυτό δεν είχα καταφέρει να έχω σπόρους μέσα σε αυτό και να τρώνε από κει) και κάθομαι στο 1 μετρό και αυτά απομακρύνονται 😪... Αλλά μπροστά στην υγεία τους δεν με πειράζει
 
Εγώ να ρωτήσω πως κολλούν τα πουλιά αυτή την ασθένεια? Πέρα ότι κολλάει μεταξύ τους αυτό που θα την πάθει πρώτο πώς το παθαίνει?
Το παθαίνει από την επαφή με βιολογικές εκκρίσεις ενός άλλου ξενιστή, ενός άλλου οργανισμού δηλαδή ο οποίος φέρει τον μύκητα έστω και υποκλινικά, δλδ έστω κι αν δεν έχει συμπτώματα.
Διάβασα για ένα σκεύασμα για πτηνά που περιέχει αμφοτερικίνη Β. Μήπως να το συζητήσεις με την πτηνίατρο; Ίσως, αν το βρίσκει ωφέλιμο, να μπορείς να το παραγγείλεις.
 
Ήθελα να ρωτήσω.... Την επανεξέταση των κουτσουλιων να τις στείλω στην Δουκάκη ή να στείλω στην Κομοτηνή ή και στους δύο?
 
Πόσες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της αγωγής θα στείλεις δείγμα κουτσουλιάς; Θα έλεγα ότι αν το δείγμα είναι αρνητικό, να ρωτήσεις σε πόσον καιρό να στείλεις ξανά.
 
@ianos μου είπε να στείλω στις 28 μέρες, με το που τελειώσει η αγωγή
[automerge]1672731591[/automerge]
Πάντως το κελαηδημα του δεν έχει επιστρέψει ακόμα, είναι βραχνο και απλά κάνει ένα τσίου και την αγωγή την ξεκίνησα 29/12
 
@Eugene21

Το κελάηδημα είναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε ανησυχεί στην παρούσα φάση.
Παρατήρηση στο πουλάκι είναι, ενώ έχει ξεφουσκώσει, ασχολείται δραστήρια με αυτά που έκανε και πριν. Βέβαια το έχει βελτιώσει και αυτό γιατί πριν ούτε τσίου δεν έκανε
 
Παρατήρηση στο πουλάκι είναι, ενώ έχει ξεφουσκώσει, ασχολείται δραστήρια με αυτά που έκανε και πριν. Βέβαια το έχει βελτιώσει και αυτό γιατί πριν ούτε τσίου δεν έκανε
Η εικόνα που περιγράφεις δείχνει πως δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του...το κελάηδημα θα επανέλθει...
Σημασία έχει να σταθεροποιηθεί και αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του!
Βρίσκεται σε καλό δρόμο, περαστικά!!
 
Κώστας Δημητριάδης - Λητώ Κριτσέλη

Ή Κυριάκος Κονταδάκης - Κτηνίατρος



Καλημέρα και χρόοοοοονια πολλά!!!! Μήπως έχετε πρόσφατη εμπειρία απο τους παραπάνω δύο κτηνίατρους? Το αρσενικό μου μπατζι κάθετε φουσκωμένο τις δύο τρεις τελευταίες μέρες και θα ήθελα να επισκεφτώ κάποιον από τους δύο που είναι σχετικά κοντά με εμένα, αλλά βλέπω ότι οι αξιολογήσεις τους είναι αρκετά παλιές.

Σχετικά δραστήριο το βλέπω ακόμα. Τρώει πίνει
Τα ταΐζω της συσκευασμένες της Versele Laga, pellets και άμμο (Beaphar Bird Mineral Mixture) όλα αυτά σε μιξ στην ταΐστρα, γιατί σκέτα δεν τα τρώνε
προσωπικα για το καναρινακι που εχω συνεργαζομαι με το διαγνωστικο κεντρο της κομοτηνης , χρυσουλα δραμπιδου , στελνω κουτσουλιες για εξεταση και εχω αμεσα αποτελεσματα , καλημερα και καλη χρονια
 
Back
Top