Διατροφή Ποιο μείγμα σπόρων να διαλέξω για τα παπαγαλάκια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Souki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Souki

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2021
Μηνύματα
25
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα! Δεν ξέρω εάν έχει ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα αν ναι με συγχωρείτε αλλά θα ήθελα τα φώτα σας.έχω budgies και παραδείσια πουλάκια! Δίνω και στα δύο είδη την Dali Nature 800gr. Ξεχωριστά εννοείται για παπαγαλάκια και ξεχωριστή τροφή για τα παραδείσια. Αλλά πήγε 5ε το σακουλάκι έκαστος στο pet shop! Εντάξει την τρώνε δεν έχω παράπονο αλλά λόγο τιμής λέω να στραφω σε prestige verse laga παπαγαλινη στα 2,60-3.00ε το 1kg αλλά είδα μέσα ότι έχει μπισκότο και με ψυλοχαλασε..εσείς τι λέτε..σκέφτομαι να κάνω μαζική παραγγελία του στυλ 4-5 κιλά από κάποιο eshop ώστε να μου έρθει πιο φθηνά.και σκέφτομαι και την vadigran.τι λέτε; Τους δίνω και αυγοτροφη της padovan melange με βιταμίνες αυγό και φρούτα. Και τσαμπί με κεχρι!
[automerge]1636218275[/automerge]
Σκέφτομαι και αυτήν..
[automerge]1636218383[/automerge]
Και κάτι ακόμα.μπορούμε να δίνουμε τροφή για budgie και στα παραδείσια;
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2021-11-06-18-51-04-818_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2021-11-06-18-51-04-818_com.android.chrome.webp
    53,9 KB · Προβολές: 8
  • Screenshot_2021-11-06-18-51-13-046_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2021-11-06-18-51-13-046_com.android.chrome.webp
    89,7 KB · Προβολές: 9
  • Screenshot_2021-11-06-19-02-30-676_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2021-11-06-19-02-30-676_com.android.chrome.webp
    63 KB · Προβολές: 8
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Καλησπέρα και καλωσορίσατε! Από παραδείσια δεν γνωρίζω, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. Η Versele-Laga πάντως είναι εξαιρετική μάρκα και δύσκολα θα επηρεάσει αρνητικά τα παπαγαλάκια σας. Αν επιτρέπεται, τι διατροφή πέραν του μιξ της DeliNature έχουν μέχρι τώρα? Αυτά που αναφέρετε, δλδ αυγοτροφή και κεχρί? Λαχανικά καθόλου δεν τους αρέσουν ή δεν έχετε προσφέρει? Και γιατί σας απασχολούν οι κροκέτες?
 
@Nausicaa πέρα από Dali Nature δίνω ένα τσαμπί κεχρί μια φορά την εβδομάδα, αυγοτροφη με φρούτα και βιταμίνες σε μια αυγοθηκη να τρώνε οπότε θέλουν και ένα αυγό μια φορά την εβδομάδα! Από λαχανικά και φρούτα ούτε να τα δουν δεν τα θέλουν καθόλου.έχω ακούσει ότι τα μπισκότα στην τροφή δεν είναι καλό να υπάρχουν γιατι λέει τα παιχαινουν.δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια.
 
Εξαρτάται αν τα μπισκότα είναι μπισκότα γλυκά ή κροκέτες, δλδ πέλλετ, που αντιθέτως είναι ένα στερεό, ξηρό μίγμα από όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ευζωία του πτηνού και θεωρητικώς θα μπορούσαν να είναι πλήρες γεύμα (αν και οι περισσότεροι τα δίνουμε μέχρι 50% της διατροφής, όχι παραπάνω, για να έχουν ποικιλία και μια "νατουραλιστική" διατροφή). Για να ξεχωρίσετε τι είναι θα πρέπει να κοιταξετε την ενεργειακή αξία στο κουτι. Το ίδιο ισχύει και για την αυγοτροφή. Οι περισσότερες αυγοτροφές με φρούτα και τέτοια έχουν μικρή ποσότητα αυγού και πρωτεϊνών, είναι πάλι "μπισκοτοειδή". Αλλά μιας και τρώει κανονικό αυγό ας το τελειώσει το κουτί αυτής της αυγοτροφής αν περιέχει τις βιταμίνες, γιατί σαφώς τις χρειάζεται. Το οποίο μας φέρνει στο βασικό κομμάτι: ναι, ήδη τρώει τροφή παχυντική και διατροφικά φτωχή. Το προβλημα δεν είναι τα λίγα μπισκοτα που μπορεί να έχει ένα μιξ (το πιο πιθανο να μην τα φάνε καν, δεν θα τα αναγνωρίσουν ως τροφή, ακόμα και τα δικά μου που τρώνε πέλλετ με μανια δεν τρώνε τα μπισκότα του μίγματος σπόρων), αλλά το ότι τρώνε πρακτικά μόνο σπόρους και αυγοτροφή.

Προσπαθήστε να προσφέρετε με υπομονη μικές ποσότητες φυλλωδών λαχανικών, όπως σπανάκι, άνηθος, μαρουλι κλπ, είναι ό,τι πιο κοντά στην φυσική τους διατροφή πλην των φυτρων αλλά αυτό είναι λεπτό θέμα, οπότε το ένστικτο θα βοηθήσει. Ανδεν τα πλησιάζουν, είτε φοβούνται έιτε δεν τα αναγνωρίζουν ως τροφή. Στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να τα κόψετε μικρά κομματάκια ή φλίδες και στην δεύτερη να τα ανακατέψετε με κάτι που τους αρέσει, ας πούμε σπόρους από κεχρί. Φρούτα ακόμα και ποτέ να μην θελήσουν, δεν είναι καταστροφή, έχουν πολλή ζάχαρη και βιταμίνες και μέταλλα βρίσκουν αλλού. Το βασικό είναι τα λαχανικά. Και λιγότερο κεχρί. Αν δεν κάνετε ασκήσεις εκπαίδευσης με το πουλάκι, κατανοητό να αφήνετε μια ποσότητα στο κλουβί, αν και το μείγμα περιέχει το ίδιο πράγμα το πιο πιθανό. Αν όντως κάνετε και εκπαίδευση με κεχρί, είναι περιττό.
 
@Nausicaa σ ευχαριστώ! Είδες.δεν ήξερα καν ότι γράφοντας μέσα στα συστατικά μπισκότο μπορεί να εννοούν πέλλετ και όχι γλυκό.
[automerge]1636232792[/automerge]
@Nausicaa στην φώτο πιο πάνω άμα δεις στα συστατικά τα θεωρείς οκ; Βέβαια δεν ξέρω αν το μπισκότο που γράφει είναι πέλλετ ή γλυκό..επίσης γράφει ότι μπορουν να το φάνε και τα παραδείσια.ισχύει ότι μπορούν και παπαγαλάκια και παραδείσια να φάνε το ίδιο;
[automerge]1636233195[/automerge]
@Nausicaa σε άλλο σάιτ βρήκα ότι έχει αυτά τα συστατικά.λίγο πιο διαφορετικά από αυτό ανέβασα και δεν γράφει για μπισκότο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2021-11-06-23-11-37-679_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2021-11-06-23-11-37-679_com.android.chrome.webp
    73,2 KB · Προβολές: 8
Τελευταία επεξεργασία:
ένα αυγό μια φορά την εβδομάδα!
Ένα την εβδομάδα πιστεύω είναι υπερβολή. Καλύτερα ένα κάθε δύο εβδομάδες.
Στην περίοδο της πτερόρροιας δύο φορές την εβδομάδα το 1/4 του αυγού κάθε φορά.
 
@Ιωάννης 2021 δεν το δίνω ολόκληρο το κόβω στη μέση και δίνω το μισό στα παπαγαλακια και το μισό στα παραδείσια...
 
σπανάκι, άνηθος, μαρουλι κλπ, είναι ό,τι πιο κοντά στην φυσική τους διατροφή πλην των φυτρων αλλά αυτό είναι λεπτό θέμα
Ναυσικά, γιατί όχι φύτρα;
Βασίζεται σε κάποια επιστημονική μελέτη ή έρευνα η άποψή σου;
Πιστεύω ότι έχεις διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρεται στην διατροφική αξία που έχουν τα φύτρα των σπόρων.
 
@Vada Όχι, δεν εννοούσα όχι φύτρα γενικώς, άλλωστε εγραψα ότι είναι λεπτό θέμα εννοώντας την υψηλή πιθανότητα να σαπίσουν, αλλά όχι φύτρα στην αρχή και όχι στο συγκεκριμένο ποστ, γιατί είναι κάπως σύνθετο να τα παράγει κανείς χωρίς να σαπίσουν και δεν έχει νόημα σε ένα ποστ για τα βασικά της διατροφής να μιλάω για το πώς φτιάχνουμε ασφαλή φύτρα. Καλύτερα να ξεκινήσει κανείς με τα έτοιμα και ασφαλή, και όταν με το καλό έχει κανείς χρόνο για μελέτη, μπορεί να διαβάσει όσο θέλει για να φτιάχνει ασφαλή φύτρα. Για αρχή όμως νομίζω είναι περισσότερο άγχος παρά βοηθεια.

Ναι, το έχω, επίσης ο πατέρας μου είναι γεωπόνος που ασχολείτια κυρίως με οπωροκηπευτικά, οπότε όταν φτιάχνω φύτρα είναι πάντα υπό την δική του επίβλεψη (βασικά το ότι η αίσθηση όσφρησής μου είναι ημι-ανύπαρκτη είναι κι αυτό ένα θεμα, μιας και δύσκολα μυρίζω μύκητες που μάλλον και για μη γεωπόνους είναι εύκολο να μυρίσουν).
 
@Vada Καλοσύνη σας, αλλά δεν το είχα εκφράσει και πολύ καλά, εδώ που τα λέμε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυσκολεύομαι να καταλάβω αν είναι μύκητες ή αυτή η γέλη πρωτεϊνών.

δεν ήξερα καν ότι γράφοντας μέσα στα συστατικά μπισκότο μπορεί να εννοούν πέλλετ και όχι γλυκό.
Κι εμένα μου πήρε καιρό να βγάλω άκρη και εδώ που τα λέμε τα ψιλομασάνε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές, αν και μάλλον εδώ θα έλεγα ότι φταίει η μετάφραση από τα γαλλικά/γερμανικά/φλαμανδικά. Το μπισκότο δεν είναι συστατικό, είναι τύπος τροφής, αυτό που ανεβάσατε από το διαδίκτυο είναι η διατροφική αξία και αυτό είναι που βασικά έχει σημασία, εκτός κι αν το παπαγαλάκι σας παραείναι επιλεκτικό στο τι τρώει από το μιξ. Αν επιτρέπεται, τι μάρκα αυγοτροφής χρησιμοποιείτε? Τα περισσότερα μείγματα ειναι περισσότερο μπισκότο παρά πρωτεϊνη, και το συνειδητοποίησα αργά.
 
Τι γράφει πάνω γιατί δεν φαίνεται , μήπως είναι patte φρούτων; Εγώ δίνω αυτή.
 

Συνημμένα

  • deli-nature-parakeet-eggfood-500x500.webp
    deli-nature-parakeet-eggfood-500x500.webp
    14,6 KB · Προβολές: 4
Ναι, είναι κυρίως πατέ, δλδ περισσότερο γεύση, παρά κανονικό αυγό/πρωτεϊνη. Οι καλύτερες είναι οι εξής δύο, αυτή που έχει ο Δημήτρης, @HxC , η οποία όμως βρίσκεται σε έλλειψη τους τελευταίους μήνες, και της Orlux (ανήκει στην Versele-Laga), αλλά πάλι προσοχή γιατί υπάρχουν δύο, το φρουτοπατέ και η κανονική. Η καλή είναι αυτή χωρίς τα φρούτα. Βαζω το λινκ γιατί δεν εχω κρατήσει το κουτί.
 
Back
Top