Ασθένειες Πολλές καναρινο-ερωτήσεις!

Nikoletta

PB Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2008
Μηνύματα
727
Πόλη
Άλιμος
Καλημέρα σε όλους! Επειδή έχω ένα σωρό ερωτήσεις, είπα να τις μαζέψω όλες σε ένα topic. Ξεκινάω λοιπόν:
Σχετικά με τον Αστερία: Ο γιατρός τον βρήκε πολύ χοντρό, έχει κάνει ένα πράγμα σαν κοιλιά στο στέρνο του. Μου είπε τελείως κομμένη η κίτρινη βιταμίνη και τα αυγά. Μόνο τα σποράκια του και ό,τι φρούτα-λαχανικά έχει μάθει να τρώει (ωστόσο με τις πληροφορίες που μου έχετε ήδη δώσει, έμαθα ποια είναι αυτά που κάνει να του δίνω). Ίσως και να έχει πρόβλημα θυροειδούς, μου έδωσε μία συριγγούλα με ιωδιούχο διάλυμα lugol για να βάζω 1-2 σταγονίτσες στο νεράκι του κάθε μέρα. Σε 10-15 μέρες θα τον ξαναδεί. Τον ήχο που έκανε σα να σπάει σπόρια, είναι ίσως λόγω πάχους. Για το ρουθουνάκι μου είπε ότι είναι κάτι με σβώλους αν δεν κάνω λάθος, μαζεύονται πολλοί και "ανοίγει" κάπως αλλά δε μου έδώσε κάτι γι' αυτό. Τέλος, για το θέμα της ποδάγρας μου έβαλε μία σταγονίτσα Pulmosan στο σβερκάκι του και μου είπε να μη του ξαναβάλω αλοιφή στα ποδαράκια κι όταν τον πάω για το πάχος, θα δει πώς πάνε και τα πόδια. Είπε ότι η σταγόνα αυτή κάνει και για τα ακάρεα της μύτης και για των ποδιών.
1. Το καναρίνι χθες (δηλαδή μία μέρα μετά την σταγονίτσα) έπιασε (κλασσικά 😛) και έκανε μπάνιο στην ποτίστρα του. Η σταγόνα πρόλαβε να απορροφηθεί ή πήγε χαμένη;
2. Από τη στιγμή που τα ακάρεα της μύτης είναι διαφορετικά από της ποδάγρας, η σταγόνα μπορεί να εξαλείψει και τα δύο;
3. Ο γιατρός έπιασε τον άρρωστο (και δυστυχώς ετοιμοθάνατο, όπως φαίνεται ☹) κάναρο πρώτα και μετά εξέτασε τον χοντρό μου. Δεν έβαλε γάντια ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησε ο χοντρούλης; Ο γιατρός είπε ότι δεν είναι σίγουρος, αλλά μάλλον δεν είναι κολλητικό (έχει όγκους, πολλούς δυστυχώς, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Επίσης βαριανασαίνει με το στόμα ανοικτό και το φάρμακο για τα άσθμα που του είχα βάλει και το Pulmosan που του έβαλε το γιατρός την προηγούμενη βδομάδα δεν βελτίωσαν καθόλου την υγεία του ☹). Από εκείνη την ώρα με έχει πιάσει μεγάλη πρεμούρα. Τι μπορώ να κάνω, προληπτικά, για να προφυλάξω τον χοντρό μου, χωρίς να τον βομβαρδίσω με φάρμακα και τέτοια που επιβαρύνουν τον οργανισμό? Φοβάμαι μήπως κόλλησε. Δεν θέλω να γίνω υστερική, αλλά δε μπορώ να μη το σκέφτομαι κιόλας.
4. Μπορεί να ευθύνεται το πάχος του που αναπνέει λίγο πιο γρήγορα από τον Φανούρη (ο τρίτος μου κάναρος);
5. Αν γίνεται να με πληροφορήσετε πού μπορώ να βρω στο κέντρο της Αθήνας ξύλινες πατήθρες και διάφορα αξεσουάρ (σουπιοκόκκαλα); Ξέρω τα δύο μαγαζιά που είναι στην Αθηνάς, αλλά με πιάνει η καρδιά μου να βλέπω να πωλούνται ζώα και προσπαθώ να τα αποφεύγω. Λέω να του εξοπλίσω την "έπαυλή" του με διάφορα. Παιχνιδάκια κάνει στα καναρίνια ή είναι μόνο για παπαγαλίνια; Λέω επίσης να του πάρω και bio-bad άλατα, το διάβασα στο forum και μου φαίνεται καλή ιδέα.
6. Ο Φανούρης είναι κατάλευκος με μαύρα ματάκια. Η κίτρινη βιταμίνη του δημιουργεί απόχρωση κίτρινη στο σώμα του. Είναι ανθιυγεινό?Να του πάρω βιταμίνη συσκευασμένη για λευκά καναρίνια; (αν δεν κάνω λάθος, κάποια εταιρία έχει).
7. Οι καρδούλες ασβεστίου είναι ίδιο πράγμα με το σουπιοκόκκαλο σαν αποτέλεσμα;

Αυτά προς το παρόν, συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :D
 
Nikoletta είπε:
Επειδή έχω ένα σωρό ερωτήσεις, είπα να τις μαζέψω όλες σε ένα topic. Ξεκινάω λοιπόν:
Δεν είναι και πολύ έξυπνη ιδέα αν ζητάς λεπτομερείς απαντήσεις για κάθε ερώτηση. Υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναλυθούν περισσότερο τα θέματα όταν δημοσιεύονται το καθένα ξεχωριστά στην κατάλληλη κατηγορία, παρά όλα μαζί.

Λοιπόν:
  1. Αν πέρασαν είκοσι τέσσερις ώρες έχει απορροφηθεί η σταγόνα.
  2. Μπορεί να εξαλείψει και τα δύο. Σε προηγούμενο θέμα σου είχες ρωτήσει εάν τα ακάρεα της τραχείας είναι ίδια με αυτά του πτερώματος. Η απάντηση που σου είχε δοθεί είναι όχι. Όσον αφορά στα ακάρεα των ποδιών που προκαλούν υπερκεράτωση, τότε ναι, χορηγείται σε κάποιες περιπτώσεις το <Link Removed>, συνήθως σε συνδυασμό με <Link Removed>.
  3. Αν δεν είναι σίγουρος ο γιατρός πώς θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι εμείς; Η κοινή λογική λέει ότι ασθενείς που μεταφέρονται με την επαφή θα μεταφερθούν εφόσον δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν γάντια.
  4. Μπορεί να ευθύνεται το πάχος. Θα μπορούσαν όμως να ευθύνονται και άλλοι λόγοι. Η γρήγορη αναπνοή από μόνη της δεν είναι ένδειξη για την αναγνώριση κάποιου προβλήματος.
  5. Δεν γνωρίζω μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας. Καλά κάνεις πάντως που τα αποφεύγεις εφόσον δεν τηρούν τα στοιχειώδη σχετικά με τη φύλαξη και τη φροντίδα των ζώων που πουλάνε.
  6. Εάν έχεις κάποιο λόγο να ανησυχείς σχετικά με αυτήν την κίτρινη βιταμίνη, δεν είναι ο χρωματισμός του πτερώματος αλλα ο "χρωματισμός του συκωτιού" των πουλιών σου. Είναι ίσως η υπ' αριθμόν ένα αιτία για τα μεταβολικά προβλήματα και την παχυσαρκία των καναρινιών σου. Δεν έχεις κανένα λόγο να δίνεις κάτι που δεν γνωρίζεις τι περιέχει.
  7. Δεν είναι το ίδιο πράγμα, μπορείς όμως να χρησιμοποιείς και τα δύο εφόσον θέλεις. Προσωπικά νομίζω πως το σουπιοκόκαλο από θρεπτικής άποψης, αρκεί.
 
Ο χοντρούλης παρατήρησα ότι λαχανιάζει σχετικά εύκολα. Μήπως αρχικά να του έχω κι ένα τρίτο κλαδί πιο χαμηλά και ενδιάμεσα, ώστε να πηγαίνει αν νιώθει κούραση;
Επίσης παρατήρησα ότι κουνάει συνεχώς τα φτερά του και την ουρά του. Αν θυμάμαι καλά από το άρθρο που διάβασα στο φόρουμ, είναι ενδείξεις για ακάρεα αυτές;
 
Back
Top