Φροντίδα Το ΑΜΕΑ budgie μας - φώτος + ερωτήσεις

@Vada

-Δεν ξεκίνησα τη θεραπεία, περίμενα συμβουλές από εδώ, γιατί είχα τους προβληματισμούς μου
Να τα κάνω όλα μαζί?

-Για το μάτι του, θα μπορούσα να βάλω κάτι άλλο δηλ εκτός από ιβερμεκτiνη?

-30 ευρώ η επίσκεψη

-Σε ότι αφορά το μικροβιολογικό στην Κομοτηνή, ακόμα κ αν το στείλω, αυτοί εκεί κάνουν κ κάποια διάγνωση?

Ευχαριστώ κ πάλι
 
Η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με το Teniazine για μία ημέρα, κατόπιν αρχίζεις το Aviomycine για μία εβδομάδα, και στο τέλος το acaricine.
-Για το μάτι του, θα μπορούσα να βάλω κάτι άλλο δηλ εκτός από ιβερμεκτiνη?
Για τα ακάρεα που υπάρχουν στην περιοχή γύρω από το μάτι του βάζουμε epithol, δεν βάζουμε ιβερμεκτiνη.
Για τα ακάρεα που βρίσκονται στο δέρμα χρειάζεται epithol, και για τα ακάρεα του αναπνευστικού ιβερμεκτiνη.
Απλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή να μην βάλουμε κατά λάθος την κρέμα μέσα στο μάτι.
Πιστεύω ότι με μια μπατονέτα θα τα καταφέρεις.

-Σε ότι αφορά το μικροβιολογικό στην Κομοτηνή, ακόμα κ αν το στείλω, αυτοί εκεί κάνουν κ κάποια διάγνωση?
Αυτή είναι η δουλειά τους.
Κάνουν διαγνώσεις και δίνουν θεραπείες.
Κτηνιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Κομοτηνής
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada

Οκ οκ, πολύ βοηθητικά όλα!Πραγματικά ευχαριστώ

Εάν αποφασίσω να μην του δώσω ιβερμεκτίνη, μπορώ να βάλω epithol ταυτόχρονα με την αντιβίωση ή ξεχωριστά πάλι?

Για Κομοτηνή, εφόσον δώσουμε την αντιβίωση, θα δω πως πάει κ αν είναι στέλνουμε κ εκει

Συγγνώμη αν σας έπρηξα..είναι λόγω άγνοιας🙄
 
Εάν αποφασίσω να μην του δώσω ιβερμεκτίνη, μπορώ να βάλω epithol ταυτόχρονα με την αντιβίωση ή ξεχωριστά
Ναι, μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις την εφαρμογή της epithol με την αντιβίωση δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη,
ενδιαφέρεσαι για το παπαγαλάκι σου και θέλεις το καλύτερο γι'αυτό.😊
 
Βασικά διάβασα το παρακάτω το οποίο λέει ότι η πόσιμη ιμβερμεκτίνη είναι επίσης κατάλληλη και για ακάρεα που δημιουργούν scally face ή ποδιών.
Επίσης βρήκα αυτό https://www.longdom.org/open-access...idocoptes-spp-infestation-in-budgerigars-.pdf το οποίο δεν διάβασα όλο μεν, αλλά στο abstract και στο introduction λέει ότι η δραστική είναι αποτελεσματική στα Knemidocoptes που προκαλούν Scaly face. Επίσης αναφέρει ότι η ενδομυική χορήγηση μπορεί να επιφέρει τοξικότητα, η από του στόματος χορήγηση ή η εφαρμογή σταγόνας και η ενδομυϊκή έχουν ισάξια αποτελεσματικότητα, παρόλα αυτά η εφαρμογή σταγόνας (διαδερμική χορήγηση) σαφέστατα είναι πιο εύχρηστη από την από του στόματος (μέσω νερού) διότι δε φέρει το ρίσκο το πουλί να μην πίνει αρκετό (όσο χρειάζεται για να πάρει την επαρκή δόση) νερό.

INTRODUCTION: "Scaly face" is an infestation by burrowing mites (Knemidocoptes pilae, also called Cnemidocoptes pilae). It is frequently encountered in small psittacine birds, where the mite affects featherless tracts, most commonly the beak, cere, eyelids and vent 1, 2 .
Ivermectin is the drug of choice to treat knemidokoptosis 3 . It can be administered orally, topically or intramuscularly with equal efficacy
Intramuscular delivery of ivermectin to small birds may be toxic and oral administration may be practically difficult for the owner, and so topical “drop on” liquid may be a suitable alternative.
 
Πήγα σε ένα πετσοπ που έχει κτηνίατρο, ηταν το μόνο που είχε την επιθολ κ του είπα λίγο για το πουλί κ μου είπε να του δώσω pullmosan, γιατί λέει εφόσον έχει στο ράμφος κ όχι στα πόδια, σημαίνει ότι έχει προσβληθεί το αναπνευστικο του. Ισχύει κάτι τέτοιο από την εμπειρία σας?
Θα συμφωνήσω περιέργως (εν μέρει) με τον 1ο κτηνίατρο του πετσοπ αν και θα συνιστούσα ισχυρά να συμβουλευθείτε εξειδικευμένο για εξωτικά ζώα.
Από περιέργεια ο 2ος που σας σύστησε τα πολλά φάρμακα (δεν μπορώ να κρίνω φυσικά αν χρειάζονται) ήταν της Κομοτηνής μήπως?

Διαφωνώ στην διάγνωση, είναι κνεμιδοκοπτίαση αυτό που έχει και όχι ακάρεωση της τραχείας, αυτό με τα ποδαράκια που δεν έχουνεμφανή συμπτώματα δεν στέκει θεωρώ.

Συμφωνώ όμως στην θεραπεία. Και για τα δύο ακάρεα ανεξαρτήτως είδους, προτείνεται η θεραπεία με ιβερμεκτίνη (εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο-αντιελμινθικό) δηλαδή pulmosan ή acaricine, αν και τα θεραπευτικά σχήματα και οι δοσολογίες διαφέρουν και χρειάζονται κάποια προσοχή γιατι είναι δυνατό φάρμακο.
Δεν είμαι κτηνίατρος και ούτε προτείνω να κάνετε τίποτα χωρις την συμβουλή ενός ειδικού, αλλά από το διάβασμα που εχω κάνει οταν είχε ο δικός μας, οι αλοιφές θεωρούνται απλώς ανακουφιστικές/συμπτωματικές και δεν προτείνονται πλέον για λύση του προβλήματος (επι πλέον απαιτούν περισσότερο χειρισμό και στρεσάρισμα και η χρήση κοντά στο στόμα και τα ρουθούνια δεν θεωρείται άκακη). Ο μόνος λόγος που χρησιμοποιούνται είναι ότι έχουν συχνά καταγραφεί θάνατοι σπίνων (είναι πιο ευαίσθητοι στην ουσία απο τους παπαγάλους) από λάθος χορήγηση και υπερβολική δόση.
[automerge]1686259205[/automerge]
Για τα ακάρεα και μόνο πσας παραπέμπω στα παρακάτω αν θέλετε να διαβάσετε τις πηγές μου.

Εδώ πρέπει να είναι η δική μας περίπτωση με ακάρεα του ράμφους και το τί κάναμε (εχουν περάσει 3+χρόνια και είναι πεντακάθαρος απο τότε)

Και η πρώιμη εξέλιξη του


(Με την ιβερμεκτίνη αργεί να φανεί το αποτέλεσμα, θεραπεύει το αίτιο αλλά μετά περιμένεις να αντικατασταθεί η αλλοιωμένη στρώση νυχιού/δέρματος)
 
Τελευταία επεξεργασία:
@myr
Καλημέρα και ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες σας! Εξαιρετικά βοηθητικές!

- Όχι ο γιατρός αυτός είναι στη Θεσσαλονίκη

Να κάνω ένα update λοιπόν.

-Ξεκινήσαμε τα διάφορα που μας είπε με κάποια διαφορά χρόνου βέβαια,
δεν τα κάναμε όλα μαζί. Με την αντιβίωση που μας πρότεινε, προσωπικά, αν κ άσχετη, δεν είδα κάποια διαφορά
στις κουτσουλιές. Δηλ μου φαίνονται ίδιες.

- Teniazine βάλαμε επίσης

- Την Κυριακή ξεκινήσαμε κ τη θεραπεία με το acaricine. Epithol δεν του βάζουμε, ακριβώς γιατί στρεσαρίζεται πάρα πολύ. Εχθές
βάλαμε τη δεύτερη δόση, κ έχω την αίσθηση οτι καθώς άνοιγα χώρο για να βάλω τη σταγόνα, είδα κάτι πολυ μικρό να κινείται. Μπορεί να έχει συν τις άλλοις και κάποιο είδος ψείρας ας πούμε? Και αν ναι, το acaricine απομακρύνει κ αυτα? Επίσης, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται απολύμανση και το κλουβί?

Τώρα, στο ράμφος, είμαστε στα ίδια, δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι παραπάνω, ωστόσο, στο μάτι έχω την αίσθηση οτι μεγαλώνει αυτό
που κάνουν τα ακάρεα. Δεν του κλείνει το μάτι βέβαια-είναι στην άκρη. Και θεωρώ πως είναι αδύνατο να του βάλω επιθολ εκεί.
- Από αυτά που μου γράφετε, καταλαβαίνω οτι με το acaricine, θα φύγουν αυτά που έχει κ στο μάτι κ τα υπολειπόμενα στο ράμφος και στα ποδαράκια του, σωστά? Απλά θέλει χρόνο?
Ο γιατρός μας είπε να του κάνουμε την θεραπεία δύο εβδομάδες. Από το δικό σας παράδειγμα, υποθέτω οτι μάλλον θα χρειαστεί παραπάνω?

Σε ότι αφορά την εικόνα του πουλιού, είναι γενικά ευδιάθετο, ειδικά τώρα που βγαίνει καθημερινά στο μπαλκόνι, ξετρελαίνεται.
Χωρίς να είμαι σίγουρη, έχω την αίσθηση οτι ξύνεται ελαφρώς λιγότερο. Επίσης, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι οτι το μεσημέρι, του χρειάζεται ένας υπνάκος, ένα power nap- και το αναφέρω αυτό για να μου πείτε αν όντως μπορεί να κοιμούνται κ μέσα στη μέρα ή αν δείχνει κάποια εξασθένηση.

Τέλος @myr , τι να πω για τα πλασματάκια σας...πραγματικά είστε πολυ τυχερή που τα έχετε όλα εκεί μαζί και είναι και αυτά πολύ τυχερά που έτυχαν τέτοια φροντίστρια! Είναι υπέροχα και κουκλιά όλα, πουλιά και κουνέλια!! Είναι συγκινητική η φροντίδα που τους παρέχετε

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας
 
@Fourfourina
Ευχαριστώ πολυ για τα καλά σας λόγια!
Και ο δικός σας ήταν εξαιρετικά τυχερός που σας βρήκε και πραγματικά μπράβο που το ψάχνετε τόσο για να τον βοηθήσετε και που τον αναλάβατε ωστε να έχει ποιότητα ζωής.
Ευτυχώς προλάβατε την μόνιμη παραμόρφωση το ράμφος, ή θεμα να φάει κλπ Τα ποδαράκια του είναι λειτουργικά απο όσο καταλαβαίνω αρα είναι απλώς λίγο ιδιαίτερα💚
Αυτή είναι δυστυχώς συχνή εικόνα σε συνωστισμένες εκτροφές...

Για τις υπόλοιπες θεραπείες δεν μπορώ να πω τίποτα (τους εχω κάνει και εγώ αντίστοιχα οταν μου υποδειχθηκε), μονο να ρωτήσω αν μετά απο την αγωγή σας είπε να βάλετε κάποιο αυμπληρωμα προβιοτικών (πχ liviferm) για να επανέλθει η χλωρίδα (ειδικά μετά την αντιβίωση); Αν όχι μήπως να τον ρωτούσατε εσείς, νομίζω καλό θα ήταν προστατευτικά.

Για το acaricine τα σχήματα χορήγησης είναι διάφορα. Αν εχει εμπειρία και είναι διαβασμένος ο γιατρός δεν υπάρχει πρόβλημα και αλλο σχήμα να είναι. Εγώ βρηκα το πιό διαδεδομένο στην βιβλιογραφία. Η θεραπεία παρατείνεται σε πιό εκτεταμένες προσβολές (αλλά με μία δόση τον μήνα), μέχρι να βγαίνει καθαρό από την ρίζα το νέο "νύχι" του ράμφους πρακτικά.
Διαφέρουν λίγο και οι δοσολογίες, στο εξωτερικό κυκλοφορεί και πολύ αραιώτερο φάρμακο, οπότε εγώ το acaricine το ειχα αραιώσει με προπυλενογλυκόλη και το έδινα με δικό μου σταγονόμετρο ή μικρή σύριγγα για να ειμαι σίγουρη ποσο του δίνω, τα budgie αντέχουν αρκετά μεγαλύτερη δόση ευτυχώς). Αυτό νομίζω ήταν υπερβολή, απλά τότε με είχαν τρομάξει λιγο για την ιβερμεκτίνη και δεν είχα βρει αξιόπιστο γιατρό να επιβεβαιώσει οτι είναι ασφαλές (αν ήταν καναρίνι θα αραίωνα και πάλι σιγουρα όμως). Η μετέπειτα γιατρός μας (Δουκάκη) συμφώνησε με την θεραπεία αν και δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες.

Νομίζω πως ναι η ιβερμεκτίνη πρεπει να σκοτώσει και τις ψείρες (και ορισμένα εντερικά παράσιτα). Καλό θα ηταν ενα καθάρισμα με αραιωμενο ξυδι και πλυσιμο των σκευων-κλαδιών του και για τα ακάρεα ετσι και αλλιώς. Βέβαια και να ξεφύγει κάτι επειδή θα έχει καιρό ιβερμεκτίνη ο οργανισμός του, κανονικά δεν θα επιβιωσουν τα ακάρεα/ψείρες χωρίς άλλο πουλάκι.

Θέλει υπομονή η βελτίωση ναι, εμείς νομίζω είδαμε κάποια αλλαγή περίπου στον μήνα. Το δερμα εφτιαξε πιο γρήγορα, αλλά το ράμφος αργούσε, έβγαινε ακόμα με λίγο βλάβη και στο τέλος κανονικό.

Εξω καλά κανετε και τον βγάζετε αρκεί να είναι άνετα και να είστε μαζι του. Δεν κολλάει κάτι εκτός αν ερθει σε άμεση ή εμμεση (απο αντικείμενο ή το χέρι σας πχ) επαφή με άλλο πουλί. Τα ακάρεα του ράμφους κολλάνε σε νεαρά πουλιά στην φωλιά απ τους γονεις κατα κανόνα και εκδηλώνονται σε περίοδο έντονου άγχους ή ανοσοκαταστολής.


Το μεσημέρι σχεδόν όλα ξεκουράζονται. Εκτός αν κάθεται κάτω στο κλουβί πολύ ή δεν έχει ορεξη ουτε το πρωί και το απόγευμα που είναι δραστήρια, δεν θα ανησυχούσα.

Καλή συνέχεια και περαστικά στον μικρούλη!
 
Σημαντική διευκρίνηση αν και ξεφεύγει πλέον του θέματος:
Μελέτησα το pulmosan που το ακούω πολύ τελευταία και διαπίστωσα ότι είναι στην σωστή αραίωση για μικρά πτηνά, οπότε λογικό να μην χρειάζεται αραίωση, γιατί:

Το pulmosan εχει ivermectin= 0.12% = 1.2mg/ml.
Οι οδηγίες δοσολογίας και χορήγησης του συμπίπτουν περίπου με τις βιβλιογραφικές.

Ενώ το acaricine έχει ivermectin= 1% = 10mg/ml
Δηλαδή 10πλάσιο, που είναι επίφοβα υψηλό για μικρά πτηνά και καλώς το αραίωσα x10 όταν το είχα χρησιμοποιήσει (με προπυλενογλυκόλη απο φαρμακείο). Οι οδηγίες του είναι εξαιρετικά γενικές και ελλειπείς.

Είναι αρκετά περίεργο και επικίνδυνο που έχουν ουσιαστικά τις ίδιες οδηγίες χρήσης...
Βασικά το acaricine δεν προσδιορίζει καθόλου το μέγεθος/βάρος του πτηνού, απλά εχει στην εικόνα παπαγαλάκι και καναρίνι. Ανησυχητικό αν κάποιος το χρησιμοποιήσει χωρίς οδηγίες κτηνιάτρου.

@Stavros
Να προτείνω μήπως προσθέταμε αυτήν την μετατροπή (απο % σε mg/ml) στα λήμματα των pulmosan και acaricine αντίστοιχα; Υποθέτω πως δεν είναι αυτονόητο για όλους τους αναγνώστες και εαν κάποιος συμβουλευτεί το σάιτ για αγωγή χωρίς να ρωτήσει, τουλάχιστον να είναι λίγο πιό πληροφορημένος...

Πληροφοριακά:
Η συνιστώμενη απο την βιβλιογραφία δοσολογία ιβερμεκτίνης για πτηνά είναι: 200μg/kgΣΒ ή 0.2mg/kgΣΒ. ΣΒ= σωματικού βάρους.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιατρική συμβουλή πριν γιατί είναι δυνατό φάρμακο και υπάρχουν παράγοντες που τα καθιστούν ευπαθή (ασθένειες, ηλικία κλπ) και απαιτείται ζύγιση του πτηνού. Και η γενική οδηγία είναι επαναλήψεις ανά 10-14 μέρες αναλόγως του θεραπευτικού σχήματος.
 
@myr και εμενα ( που ειμαι συνταξχος Νοσηλευτρια,) μου ειχαν φανει πολυ διαφορετικες οι συγκεντρωσεις αναμεσα στο acaricine και το pulmosan..και αυτο ουτε ο κτηνιατρος το ειχε προσεξει ελεγε οτι ειναι παρομοιο...
 
@kika
Δυστυχώς φοβάμαι ότι λίγοι κτηνίατροι τα ψάχνουν αρκετά...
Πριν ξεκινήσω την θεραπεία στον Κρίκη είχα μιλήσει με αυτόν της Κομοτηνής (έμπειρος αλλά όχι εξειδικευμένος σε εξωτικά). Μου είπε κατηγορηματικά για επιθόλ και όχι ιβερμεκτίνη γιατί είναι επικίνδυνη. Διαφώνησα και τον ενημέρωσα για αυτά που αναφέρουν οι επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή κτηνιατρικά περιοδικά. Την επόμενη φορά που μιλήσαμε για κάτι άλλο με τον ίδιο, χωρίς να με θυμάται, επειδή ανέφερα ότι είχε περάσει και ακάρεα ράμφους, μου είπε κατευθείαν για θεραπεία με ιβερμεκτίνη😆
Χαίρομαι που το έψαξε εκ των υστέρων τουλάχιστον...

Ενας γενικός κτηνιατρος που είχε το θράσος να αναλαμβάνει πτηνά(δεν ειχε καν κλειστο καταλληλο χωρο) και είχα πάει την Σιτρους στην αρχή γιατί καποιοι επέμεναν πως είναι καλός, δεν την έπιασε ποτέ, δεν ηξερε και την επιασα εγώ να την ακροαστεί(και καλά). Οι μόνες συστάσεις του ήταν αφαίρεση δαχτυλιδιού και κόψιμο φτερών. Δεν τα βρήκαμε όπως καταλαβαίνετε.

Ειναι και αλλοι που είναι πραγματικά αξιόλογοι φυσικά. Απλά θέλει προσοχή.
 
Να προτείνω μήπως προσθέταμε αυτήν την μετατροπή (απο % σε mg/ml) στα λήμματα των pulmosan και acaricine αντίστοιχα; Υποθέτω πως δεν είναι αυτονόητο για όλους τους αναγνώστες και εαν κάποιος συμβουλευτεί το σάιτ για αγωγή χωρίς να ρωτήσει, τουλάχιστον να είναι λίγο πιό πληροφορημένος...
Ναι, θα είναι χρήσιμο να υπάρχει αυτή η αναφορά. Ίσως να μην μπορεί να συμπληρωθεί εντός του περιεχομένου της Παρουσίασης καθώς το περιεχόμενο των Παρουσιάσεων αφορά αποκλειστικά στα επίσημα δεδομένα - φυλλάδια που παρέχει η εκάστοτε εταιρεία. Θα μπορούσε όμως να γίνει ένα επεξηγηματικό μήνυμα στη συζήτηση μιας εκ των δύο Παρουσιάσεων, είτε του Pulmosan, είτε του Acaricine και στη συνέχεια να προσθέσω το σύνδεσμο προς το συγκεκριμένο μήνυμα στα σημεία που κάθε παρουσίαση αναφέρεται στις δοσολογίες για να μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί περισσότερο.

@myr αν θέλεις γράψε αυτό το μήνυμα σε ένα νήμα συζήτησης οποιασδήποτε από τις δύο παρουσιάσεις και στη συνέχεια θα φροντίσω τα υπόλοιπα.
 
Το pulmosan εχει ivermectin= 0.12% = 1.2mg/ml.
Ενώ το acaricine έχει ivermectin= 1% = 10mg/ml
Πιστεύω πώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ποσότητα της δραστικής ουσίας ανάμεσα στα δύο φάρμακα.
Είναι απίθανο δυο φάρμακα που κάνουν την ίδια δουλειά να έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση στην ποσότητα του ενεργού στοιχείου.
Μάλλον έγινε κάποιο λάθος στην αναγωγή.
Συγκεκριμένα για το Acaricine η ιβερμεκτiνη είναι 10mg/ml δηλαδή
100mg/10ml ή
1gr/100ml .
Για το Pulmosan έχουμε 0,12% ιβερμεκτiνη επί του περιεχομένου, δηλαδή
0,12gr/10ml διαλύματος ή 120mg/10ml ή αλλιώς
1,2gr/100ml.
Η διαφορά δηλαδή είναι 0,2gr=200mg ιβερμεκτiνης στα 100ml φαρμάκου, ή 20mg ιβερμεκτiνης στα 10ml διαλύματος.😟
Αρκετά μικρή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ενώ το acaricine έχει ivermectin= 1% = 10mg/ml

Οδηγίες χρήσης​

Ανακινήστε το φιαλίδιο πριν από τη χρήση. Εφαρμόστε μία σταγόνα (0,07ml) διαλύματος στο δέρμα της περιοχής του ώμου, 2 φορές την εβδομάδα.

η δοσολογια χωρις βεβαια να λεει πουθενα ανα βαρος πτηνου ειναι μία σταγόνα (0,07ml). για το spot on παντα. Γιατι κανουμε αναφορα σε διαλυση/αραιωση? Εχασα κατι ? Δεν ειναι μια σταγονα απο το ετοιμο προς χρηση φαρμακο που περιεχεται στο φιαλιδιο?
Να πω οτι η Tafarm δεν εχει και το καλυτερο site και δεν ειναι και πολυ του email reply. Δεν εχω χρησιμοποιησει προιον της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
@φιλομαθης
Δεν έχασες κάτι, η συζήτηση δεν γίνεται για την δοσολογία, ή για τον τρόπο χορήγησης, αλλά για το ποσοστό της δραστικής ουσίας και συγκεκριμένα της ιβερμεκτiνης που υπάρχει στο κάθε φάρμακο χωριστά.
Με βάση αυτά που έγραψα το ποσοστό της ιβερμεκτiνης είναι περίπου ίδιο.
Acaricine
10mg/1ml
Pulmosan
12mg/1ml.
 
@Vada
Έχετε ενα λάθος στην μετατροπή νομίζω:
Pulmosan:
0.12% είναι 0.12g στα 100ml
Δηλ 0.0012g στο 1ml
Δηλ 1.2mg στο 1ml (1.2mg/ml) έναντι 10mg/ml acaricine (10%)

Το 10% είναι η στάνταρ συγκέντρωση για αγροτικά ζώα οποτε η Tafarm πηρε απλά το φάρμακο για αιγοπρόβατα και εβαλε σε μικρή συσκευασία (εκτός αν εχει τόσο σοβαρό τυπογραφικό λαθος). Στο εξωτερικό οταν δεν υπάρχει ειδικό για πτηνά γινεται αραίωση αυτού 1:10.
Το 1% είναι το στάνταρ για μικρά πτηνά στο εξωτερικό και μια σταγονα αντιστοιχεί σε σωματικό βάρος μέχρι 30-50g περίπου. Δεν ειναι πολύ μικρή συγκέντρωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ενώ το acaricine έχει ivermectin= 1% = 10mg/ml
Δηλαδή 10πλάσιο, που είναι επίφοβα υψηλό για μικρά πτηνά και καλώς το αραίωσα x10 όταν το είχα χρησιμοποιήσει (με προπυλενογλυκόλη απο φαρμακείο)
Για το acaricine τα σχήματα χορήγησης είναι διάφορα.
10mg/ml acaricine (10%) αλλα η μια σταγονα που θα εφαρμοσουμε συμφωνα με τις οδηγιες ειναι 0.07 ml
 
Pulmosan:
0.12% είναι 0.12g στα 100ml
Νομίζω ότι, αποτέλεσμα θα πρέπει να βγαίνει με βάση το περιεχόμενο σε ml του κάθε σκευάσματος.
Συγκεκριμένα το 0,12% είναι πράγματι 0,12gr, όχι όμως για τα 100ml φαρμάκου, αλλά για τα 10ml πού είναι και το καθαρό βάρος του κάθε σκευάσματος.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.😐
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top