Off Topic alert..τόσο στην εξάπλωση του ηλεκτρονικού κόσμου (λέγε με PC), όσο και του ίντερνετ
Καλά θα ήταν να τον ρωτούσες πρώτα. Στο μέρος που ζω υπάρχει μόνο ένας κτηνίατρος και ο άνθρωπος με εντιμότητα μού είπε ότι δεν ειδικεύεται με τα πτηνά. Μπορεί να είναι παρόμοια και η περίπτωσή σου.Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να με βοηθήσει ο κτηνίατρος;
Προσωπικά το έχασα λιγο εκεί που έγραψες οτι μετέφερες τα μικρά σε άλλο κλουβι γιατι πήγαν οι γονεις σε 2η γέννα... Και πως τρεφόταν τα μωρά μονα τους(αφού μάλλον δεν είχαν απογαλακτηστει);
Επίσης κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγής δε προχωράμε σε αλλαγες... Οπως είπες οτι θα πάρεις μεγαλύτερο κλουβι και θα τα μεταφέρεις όλα εκει(μικρά, φωλια, αυγα και γονεις).Αυτό σίγουρα θα φέρει αναστατωση και επειδη θα χάσουν την ασφάλεια που έχουν τωρα στις παρουσες συνθήκες... Μπορει να εγκαταλέιψουν φωλια και αυγα.
Οχι, σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, και σε κολλέγια στην Αθήνα! Κάποτε το e-mail που ζητούσα να μου στέλνουν τις εργασίες τους ακουγόταν διαβολικό και με λοξοκοίταγαν!Off Topic alert..
ΕΜΠ Τάσο;
Ειδικά εσένα Ελένη σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες την περίπτωση του Αυστραλού!Πολύ χαίρομαι για την αίσια έκβαση! Άντε να καθαρίσει εντελώς και το άλλο ποδαράκι να ησυχάσουν. Υπομονή, επιμονή και ηρεμία και όλα γίνονται.
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Ταλαιπωρήθηκε πολύ. Από την άλλη φοβάμαι μήπως αύριο που θα είναι νέα μέρα νομίσει πως κάθε μέρα το πρωί έχει "βασανιστήρια" και αποξενωθεί ενώ έχουμε χτίσει πολύ καλή σχέση. Αλλά θεωρώ πως η υγεία προέχει και θα το κάνω αύριο πάλι. Το απόγευμα θα προσπαθήσω να βγάλω φωτό τα ποδαράκαι του να σας στείλω. Είχε πολλές μπάλες, 5 ή 6 μου φαίνεται.Μπράβο. Μα ποσά είχε το καημενο; Καλύτερα να μην βραχει το απόγευμα ή το βράδυ για να μην κρυώσει. Αφού έφυγαν τα μεγαλύτερα, συνεχίζετε πάλι αύριο το πρωί.
Η φωλιά δεν νομίζω να χρειάζεται καθάρισμα τώρα αφού συνήθως το ζευγάρι δεν λερώνει μέσα.
Δεν θα το πλατιάσω εδώ από σεβασμό στους υπόλοιπους φίλους. Θα σου στείλω όμως ένα μήνυμα γιατί νομίζω πως ο κόσμος είναι.. Μικρός.. Πολύ μικρόςΚάποτε το e-mail που ζητούσα να μου στέλνουν τις εργασίες τους ακουγόταν διαβολικό και με λοξοκοίταγαν!
Χμμμ Ωραία ιδέα! Μια 2η φωλιά! Σαν το αυγό του Κολόμβου! Υπάρχει φόβος να καταλαβει την αλλαγή η Μάγια και να αντιδράσει; Γιατί την καθαρίζουμε καλά με νερό και μετά υγρό Detol, και την αφήνω στον ήλιο να στεγνώσει αρκετή ώρα. Εάν όχι αυτό θα κάνω. 5 ευρώ έχει, τι στο καλό!Εάν είναι ήδη λερωμένη θα την καθάριζα. Αλλά εξαρτάται και από τα πουλιά. Πόσο δεκτικά είναι σε δικές σας παρεμβάσεις αυτή την περίοδο. Αυτό που έκανα εγώ τότε, επειδή η φωλιά θέλει και πλύσιμο για να καθαρίσει καλά, ηταν να έχω και μια δεύτερη έτοιμη, να μεταφέρω τα μικρά εκεί και μετά με την ησυχία μου να πλύνω την πρώτη και να την έχω έτοιμη αν ξαναχρειαστει. Τα πουλιά μου όμως ήταν εξοικειωμένα και δεν λογάριαζαν ούτε αλλαγή φωλιάς ούτε τίποτα.
ΑναμένωΔεν θα το πλατιάσω εδώ από σεβασμό στους υπόλοιπους φίλους. Θα σου στείλω όμως ένα μήνυμα γιατί νομίζω πως ο κόσμος είναι.. Μικρός.. Πολύ μικρός
Στη θέση σου θα χώριζα το ζευγάρι...Ιδανική περίπτωση μια ζευγαρώστρα (με χώρισμα) ώστε να μπορεί ο αρσενικός να την ταΐζει όποτε θέλει (χωρίς να την ενοχλεί), θα έλυνε το πρόβλημα ενός άσχημου μελλοντικού τραυματισμού, αλλά και της ταλαιπωρίας του θηλυκού...Κάτι ακόμα: η μαμά Μάγια φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένη τελευταία. το φτέρωμά της κάτω απο το ράμφος της στην κοιλιά έχει χάσει το καθαρό χρώμα του, το ράμφος της είναι άσπρο, γενικά η όψη της είναι λίγο ανησυχητική. Για το ράμφος της μου είπαν πως είναι έτσι επειδή είναι ακόμα "πυρωμένη". Αλλά ανησυχώ. Επίσης είναι πολύ εκνευρισμένη, δεν δέχεται πολλά απο τον Τζάνκο ο οποίος την κυνηγάει συνέχεια για ζευγάρωμα ή για τάισμα, αλλά αυτή τον διώχνει άσχημα εκτός απο όταν κάθεται να δεχτεί τροφή. Ισως είναι φυσικό μετά την ταλαιπωρία απο τις 2 γέννες. Ελπίζω να αντέξει και να ηρεμήσει σε κανα μήνα...
Να τα χωρίσω τώρα; Που η Μάγια εκκολάπτει τα αυγά της; Δεν είναι ρίσκο;Στη θέση σου θα χώριζα το ζευγάρι...Ιδανική περίπτωση μια ζευγαρώστρα (με χώρισμα) ώστε να μπορεί ο αρσενικός να την ταΐζει όποτε θέλει (χωρίς να την ενοχλεί), θα έλυνε το πρόβλημα ενός άσχημου μελλοντικού τραυματισμού, αλλά και της ταλαιπωρίας του θηλυκού...
Να χαίρεστε όλη την οικογένεια!
Ναι, είχα ανεβάσει φωτό στο 1ο μου μνμ, θα κανανεβάσω αύριο, παρότι η Μάγια είναι σχεδόν πάντα μέσα στη φωλιάΦωτογραφία των γονιών ανέβηκε στο προηγούμενο μήνυμα με την παρουσίασή τους και δεν την βλέπω εγώ;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας