Γενικά Ποσα χρονια ζει το φανετο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης johni98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αναλόγως την προέλευση του. Τα περισσότερα δύστυχα που καταλήγουν στα κλουβιά μετά από δίχτυα ή ξόβεργες, ζουν περίπου δεκαπέντε μέρες με δύο μήνες. Τα υπόλοιπα πουλιά εκτροφής, μπορούν να ξεπεράσουν τα 10 χρόνια ζωής, αν έχουν την τύχη να φροντίζονται από κάποιον που είναι διατεθειμένος να τους προσφέρει τα στοιχειώδη.
 
εγω αγορασα ενα που δεν εχει δαχτυλιδι... αλλα οταν ρωτησα αν ειναι αγριο ι οχι μ ειπαν δεν ξερω ... εχω την ορεξη να το φροντισω και ενω ειναι μικρο εχει αρχισει το κελαηδημα απο την πρωτη μερα που το απομακρυνα απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη π μ ειπε οτι δν κελαηδα.. στην περιπτωση που ειναι αγριο τι να κανω ετσι ωστε να του εξασφαλισω αριστη διαβιωση;
 
πως ξέρεις ότι είναι μικρό αφού δεν φορά δακτυλίδι; Επίσης δεν κατάλαβα ενώ δεν κελαηδούσε πριν τώρα κελαηδά; Αν είναι άγριο είναι εύκολο να το καταλάβεις, θα χτυπιέται στο κλουβί και δεν θα στέκεται ήσυχο.
Αν αποφασίσεις να το ελευθερώσεις θα πρέπει να έρθεις σ' επαφή με την ΑΝΙΜΑ να μάθεις που υπάρχουν αποικίες αυτών των πουλιών και ποια ώρα θα πρέπει να γίνει αυτή η δουλειά. Όχι να ανοίξεις το κλουβί και όπου πάει. Ό,τι χρειαστείς και ό,τι αποφασίσεις θα σε βοηθήσουμε.
 
φιλοζωία είναι η προσπάθεια διτήρησης της ισσοροπίας στο ζωικό και όχι μόνο βασίλειο. αφού αισθάνεσε ότι το σωστό είναι να βγεί από το κλουβί κάντο!
 
Παιδιά συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά το ότι χτυπιέται στο κλουβί δεν νομίζω ότι είναι στάνταρ δείγμα ότι το πουλί είναι άγριο ή ήμερο... Εδώ καναρίνια έχω δει να χτυπιουνται στο κλουβί... Αν το πουλί είναι εκτροφής δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να επιβιώσει ελεύθερο στη φύση... Εγώ δεν λέω να μην το ελευθερώσει αλλά αν είναι εκτροφής θα μπορέσει να ζήσει;
 
Ναι γι' αυτό λέμε να το ψάξει καλά πριν αποφασίσει κάτι και να μην το ελευθερώσει μέσα σ' έναν αυθορμητισμό. Βέβαια ο ίδιος δεν έχει δηλώσει διάθεση απελευθέρωσης, δικές μας εικασίες είναι αυτές.
 
παιδια μπηκα να σας απαντησω.. Ο προηγουμενος ιδιοκτητης (χθες) δεν το ακουσε ποτε να τραγουδα.. Εμνα απο την πρωτη μερα κελαηδησε.. Πρεπει να ειναι εκτροφης γιατι ειναι σχετικα ηρεμο.. Οσο για το να κοπανιεται μονο οταν πλησιαζεις πολυ απειλητικα κοντα του κατα τα αλλα το εχω διπλα μου και ειναι ησυχο και κελαηδα... Του παρεχω τα παντα και ενα ευρυχωρο κλουβι σε σχεση με το προηγουμενο.. λεω να το κρατησω λιγο να δω πως θα εξελιχθει αλλα εχω την αντυπωση πως και να το αφησω ελευθερο δεν θα βρει τροφη γιατι το κλουβι το εχει σπιτι! Και βεβεα δεν θα το αφηνα ετσι ελευθερο τοσο απλα.. Ξερω απο αυτα.. Και σιχενομαι οταν ερχονται παπαγαλιακια ελευθερα και κολλανε πανω στα κλουβια μου.. εχω αφησει ταιστρες και εξω απο τα κλουβια αλλα ειναι απαραδεκτο να τα αφηνουν σστον μεσογειακο χειμωνα
 
Μακάρι να είναι εκτροφής. Τα παπαγαλάκια δεν τα απελευθερώνουν οι άνθρωποι, δραπετεύουν από λάθη ή ατυχήματα. Και πως σου έχει τύχει εσένα να σου έρχονται συνέχεια παπαγαλάκια; :)
 
εε κοιτα ερχονται συχνα.. εγω μενω βολο.. Εε ακουν κελαηδισμα και πλησιαζουν.. Βλεπουν ταιστρες και δεν φευγουν.. Και δεν μπορω να τα πιασω, αγορασα και παγιδα αλλα δεν..
 
Μήπως βλέπεις τα μεγάλα πράσινα τα ringnecks ; Αυτά ζουν ελεύθερα στην Ελλάδα, έχουν εγκλιματιστεί και μην προσπαθήσεις με παγίδες δεν θα επιβιώσουν στο κλουβί να τα πιάσεις.
 
οχι.. Μιλαω για παραδεισια και αυστραλιανα και μια φορα ενα κοκατιλ
 
Το φανέτο σου δεν είναι εκτροφής.. Βγαίνουν ελάχιστα εκτροφής στην Ελλάδα. Το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα, αλλά αν αποφασίσεις να το ελευθερώσεις, δεν χρειάζεται να πας στην ΑΝΙΜΑ. Διάλεξε ανοικτό μέρος και το πουλάκι -εφόσον δεν είναι χειμώνας- θα βρει το δρόμο του.
 
Το φανέτο σου δεν είναι εκτροφής.. Βγαίνουν ελάχιστα εκτροφής στην Ελλάδα. Το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα, αλλά αν αποφασίσεις να το ελευθερώσεις, δεν χρειάζεται να πας στην ΑΝΙΜΑ. Διάλεξε ανοικτό μέρος και το πουλάκι -εφόσον δεν είναι χειμώνας- θα βρει το δρόμο του.

φιλε μου η αληθεια ειναι πως πρεπει να βρω μερος το οποιο κατοικει το ειδος του "... αλλιως θα πεταει μονο του για χρονια.. Το πουλι απο την στιγμη που αρχισε να κελαηδα ειπα πως μαλλον θα το κρατησω και παρηγγειλα και ενα θυληκο για συντροφια. απλα θα εχω διπλα διπλα τα κλουβια τουσ μεχρι να φανουν ετοιμα για να προχωρησουν σ κανα 2 χρονια τουλαχιστον.. Ξερω να τα φροντιζω και να εχουν τα παντα τελεια..
 
Εντελώς φιλικά πες μου κάτι αυτά που έγραψες τα πιστεύεις; Αν ναι πάω πάσο.
 
Εντελώς φιλικά πες μου κάτι αυτά που έγραψες τα πιστεύεις; Αν ναι πάω πάσο.
εννοεις για την συντοφια; κοιτα δεν το πιστευω κατα κανονα απλα τα φανετα ειναι σε κοπαδια και ετσι θεωρησα πως θα βοηθησει! αι αν οχι μονο στην διαβιωση και στν αναπτυξη του καληδισματος καθως θα θελει να εντυπωσιασει.

και οσο για το να ειναι ετοιμα να προχωρησουν εννοω να νιωσουν οικεια το κλουβι οχι σαν ανθρωπινη σχεση! Προς θεου
 
Άσε Αντρέα που παράγγειλε να του πιάσουν ένα 😛
 
Back
Top