Γενικά Ποσο κοστιζει ενας παπαγαλος ζακο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
ενας παπαγαλος ζακο τι τιμη μπορει να εχει αμα ειναι εξημερωμενος και αμα δεν ειναι αξημερωμενος.
 
Ενηλικο και εξημερωμενο δεν εχω δει κανεναν να πουλαει... αν παραγγειλεις μωρο ταισμενο στο χερι που ειναι και ημερο και γινεται καλο κατοικιδιο να υπολογιζεις απο 1000(δυσκολα)-1400 ευρω. Αναλογα με το μαγαζι. Για αγριο πιασμενο δεν κανω καν κουβεντα, οποτε η αλλη λυση ειναι απο εκτροφειο μεν αλλα να εχει μεγαλωσει με τους γονεις του χωρις φροντιδα ανθρωπου, που εκει τα πραγματα δυσκολευουν αρκετα για να γινει το κατοικιδιο που επιθυμουμε... αλλα η τιμη μπορει να ειναι κοντα στα 500-800 ευρω.
 
πω πω μιλαμε για τεραστια ποσα με 1000 ευρω θα αγοραζα ολοκληρο εκτροφειο με καναρινια αλλα αξιζει τα λεφτα του αμα ηταν πιο φθηνο μπορει να αγοραζα καποια στιγμη εναν αλλα τωρα που τοσα λεφτα.
 
Τόσο ακριβοί είναι οι παπαγάλοι αυτοί; Πώ, πω!
 
Στα μαγαζια που εχω ρωτησει εγω τοσο κανουν. Και στη Θεσσαλονικη που ειχα ρωτησει 1400 το καθενα μου ειπανε για 4 μωρακια που ειχανε εκει. Οι αμαζονιου ειναι απο λιγο φθηνοτεροι ως και λιγο ακριβοτεροι αναλογα με το υποειδος.
 
εγω δεν εχω βρει ποτέ κατω απο 1000 και οχι εξημερωμενους!
τοσα χρονια που κοιταγα.
 
Εγω βρηκα Νασο εδω στο Βολο πριν λιγους μηνες εναν με 600 ενηλικο και οχι εξημερωμενο αλλα ηταν ψιλοησυχος, δεν εκανε και σαν λιονταρι που εχω δει αλλους να μη σε αφηνουν να πλησιασεις στο κλουβι πανω απο 3 μετρα.
 
Στην Αθηνα 1400+... μωρα ταισμενα στο χερι και με μεγαλο ποσοστο θνησιμοτητας!
 
μια ξαδερφη μου ειχε την τυχη να βρει εναν παπαγαλο ζακο στον δρομο μια μερα που ειχε πολυ αερα και βροχη τον βρηκε μουσκεμα και να τρεμει απο το κρυο και το τρελο ειναι οτι ο παπαγαλος ειναι πολυ εξυμερωμενος και λεει και καποιες λεξεις οπως (γατουλα νιαου, μαμα, μπαμπα, γεια, ευχαριστω και καποιες ακαταλληλες λεξεις που του εμαθε ο ξαδερφος μου)
 
Άρη δεν είναι μόνο τα λεφτά. Ο ζακό είναι από τα πιο απαιτητικά είδη πουλιών τουλάχιστον σε ότι αφορά την εκπαίδευση. Χρειάζεται να ξοδέψεις πραγματικά πολλές ώρες για να είναι ήμερος και κοινωνικός ο παπαγάλος. Έχει ένας φίλος αλλά ο άνθρωπος έχει pet shop και είναι όλη μέρα δίπλα στο πουλί. Τον πήρε αγρίμι και τώρα έχει γίνει πιο ήμερος και από σκύλο. Πάντως προς όποιον θέλει να αποκτήσει μεγάλο παπαγάλο πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα του παρέχετε την αγάπη και τη σημασία που χρειάζεται για όλη σας τη ζωή. Αυτά τα πουλιά ζούνε πολλά χρόνια και πρέπει να έχουμε την ευχέρεια να τα βλέπουμε και να ασχολούμαστε μαζί τους αρκετά κάθε μέρα για να μην πλήξουν, άσχετα με τις υποχρεώσεις που μπορεί να έχουμε μετά από 10 - 20 χρόνια. Προσοχή λοιπόν στις αγορές μας και να γνωρίζουμε πάντα ό,τι αφορά το ζώο που θέλουμε να αποκτήσουμε και τα πάντα σχετικά με τις ανάγκες του. Η τιμή πιστεύω δεν είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε σε ένα ζώο. Αν μπορούμε να το κάνουμε ευτυχισμένο είναι το ζητούμενο. Εντελώς φιλικά και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν από εδώ, απλά έχω δει πολλές περιπτώσεις έξω, παπαγάλων (Μακάο και Ζακό συνήθως) παρατημένων σε ένα μεγάλο κλουβί στο μπαλκόνι με τροφή και νερό και τους λυπάται η ψυχή μου.
 
Κ. Βασίλη συμφωνώ με αυτά που λέτε και εννοείτε ότι η τιμή δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο όμως και εγώ και ο lizard είμαστε ανήλικοι, δηλαδή όχι οικονομικά ανεξάρτητοι! Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε τους γονείς μας συνεχώς!
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
ναι η νατασα εχει δικιο και ειναι λιγο ακριβοι για εμας που δεν εχουμε δικα μας λεφτα(δηλαδη οικονομικα ανεξαρτητοι) παντως τα λογια σου ειναι πολυ σωστα και εχεις δικιο.
 
Νατάσα εγώ δεν είπα ότι δεν είναι ένα μεγάλο θέμα η τιμή του. Απλά με τα συγκεκριμένα πουλιά δημιουργείς και κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη. Ο ζακό ζει μέχρι 70 χρόνια. Αν αποκτήσεις ένα τέτοιο πουλί θα το έχεις μια ολόκληρη ζωή. Γι αυτό και πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε τις υοχρεώσεις που αναλαμβάνουμε αποκτώντας το και αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
Ναι, συμφωνώ.Αν κάποιος θέλει ένα τέτοιο πουλί θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να δεθεί μαζί του, αλλιώς δεν αξίζει!
 
βρηκα ενα online pet shop που μπορεις να παραγγειλεις σε οποιοδηποτε μερος της Ελλαδας και εχει και παπαγαλους Είδη παπαγάλων

ενας παπαγαλος ζακο κοστιζει 1280 ευρω, εχω δει σε pet shop εδω στο κιλκις 1300 ευρω, περιπου τοσο εχει
 
70 χρόνια!😱 Τόσα δεν ξέρω αν θα ζήσω εγώ! Φυσικά μάλλον με σωστή φροντίδα και αγάπη το πουλάκι θα ζήσει και 70 χρόνια... Ο άνθρωπος από την άλλη με την ίδια φροντίδα και αγάπη δεν είναι σίγουρο ότι θα πατήσει τα 70!
Ερώτηση: Γιατί συνήθως αυτά τα πουλιά τα συναντάμε μόνα τους και όχι δυο-δυο ή περισσότερα;
 
βρηκα ενα online pet shop που μπορεις να παραγγειλεις σε οποιοδηποτε μερος της Ελλαδας και εχει και παπαγαλους Είδη παπαγάλων


καλα απο το συγκεκριμενο μπορει να παραγγειλεις παπαγαλο και επειδη δεν ειχανε να σου στειλουνε με δικια τους πρωτοβουλια 1400 χρυσοψαρα... :D
το λεω γιατι την εχω πατησει απο αυτους... 😡

sophia pj. είπε:
Ποιο ειναι το πιο ακριβο ειδος παπαγαλου;

Ειναι ο μπλε Hyacinth macaw με το πιο δυνατο ραμφος στον κοσμο των πουλιων(βαλτε το στο google να δειτε για τι μιλαμε) περιπου στα 8-10.000 ευρω νομιζω... :D
 
φανταστικο πουλι ειδικα το χρωμα του αλλα και το ραμφος δεν παει πισω αλλα γιατι τοσα λεφτα ειναι σπανιο ειδος η για το χρωμα και το ραμφος που εχει.
 
Ερώτηση: Γιατί συνήθως αυτά τα πουλιά τα συναντάμε μόνα τους και όχι δυο-δυο ή περισσότερα;

Οι ζακό είναι συνήθως φιλικοί με παπαγάλους του ίδιου είδους. Γενικά όλους τους μεγάλους παπαγάλους τους συναντάμε μόνους τους. Υποθέτω επειδή τους παίρνουν για κατοικίδια και όχι για αναπαραγωγή δεν υπάρχει και λόγος να πάρουν πάνω από έναν (και με τέτοια τιμή δύσκολο)
 
Back
Top