Γενικά Που βρίσκω καρδερίνες με δαχτυλίδι και σε τι τιμή;

Μήπως δεν λέγετε κλέψιμο από την φύση και το ότι μερικοί εκτροφείς (που έχουνε δακτυλίδια του συλλόγου τους) παίρνουνε την άνοιξη αυγά από τις φωλιές των άγριων καρδερινιών-γαρδελιών τα βάζουν στα καναρίνια τους (κοινά καναρίνια) και αφού τα μεγαλώσουν δακτυλιδωμένα πλέων τα μοσχοπουλάνε;
Δεν είναι απλώς κλέψιμο αλλά λαμογιά πρώτης γραμμής, χειρότερη και από αυτήν των πουλιοπιαστών που πουλάνε με τους σαρμάδες τα πιασμένα στο σχιστό και στα καταστήματα. Και είναι μεγαλύτερη λαμογιά διότι εκτός από το στοιχείο της παρανομίας που περιέχει η πράξη αυτή, περιέχει και το στοιχείο της απάτης με σκοπό το κέρδος ή την κήρυξη των εαυτών τους ως εκτροφέων. Εκτροφείς του κ**ου δηλαδή…

Επίσης θα ήθελα να πω (έστω και αν έχει ξεφύγει η συζήτηση από το θέμα της) ότι συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Αλεξης Κ. #17. Ακόμη και αν δεν μιλάμε γι' αυτό που χαρακτηρίστηκε ως ουτοπία, την απελευθέρωση δηλαδή των πουλιών παραγωγής, νομίζω πως όσοι ασχολούμαστε με την εκτροφή ιθαγενών πουλιών και έχουμε ως όραμα την πλήρη εξάπλωση της, οφείλουμε να δημιουργούμε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την εκτροφή και να διαθέτουμε σε αυτούς χωρίς χρήματα τα νέα πουλιά. Μοναδικό αντάλλαγμα θα πρέπει να είναι η υπόσχεση για τη συνέχιση της προσπάθειας με τον ίδιο τρόπο. Δωρεάν λαμβάνουμε, δωρεάν δίδουμε. Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Τότε ίσως να μπορεί να απαντηθεί ευκολότερα το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το thread. Ίσως να υπάρχουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις στο ερώτημα "Που βρίσκω καρδερίνες με δαχτυλίδι;".

Ξέρω, ουτοπικό θα μου πείτε… δεν μπορώ όμως να πω σε κάποιον τη φράση "αν είναι ακριβές οι καρδερίνες, πάρε καναρίνια" και να μην πω σε κάποιον άλλον "αν δεν μπορείς να συντηρήσεις την εκτροφή καρδερίνας, ασχολήσου με τα καναρίνια". Βεβαίως, όλα αυτά για κάποιον που έχει όραμα την εξάπλωση της εκτροφής ιθαγενών πτηνών σε τέτοια κλίμακα, όμοια με αυτή των άλλων πτηνών συντροφιάς. Για κάποιον που έχει ως όραμα τη στιγμή εκείνη που θα πάψουμε να συζητάμε για πουλιοπιάστες και φωλιατζήδες, διότι δεν θα υπάρχουν πλέον λόγοι ή δικαιολογίες που θα ωθούν ορισμένους στις πράξεις αυτές.
 
Αλέξη, με το καλό να στήσεις & να χαρείς το ενυδρείο σου.
Ψιλοψάχνομαι & γω, κάποια στιγμή ίσως χρειαστώ τις συμβουλές σου.
Ψάχνω & για 3η δουλειά, να το... Καλύψω! 🙂
Όσον αφορά τις τιμές,
έχουν αναφερθεί από τον Αλέξανδρο(Μούζεβαλντ)
τιμές 70Ε για απλή αρχέγονη
& 110-120 (όχι πάνω από 150)Ε για Σιβηρίας.
Τιμές κατά άτομο.
Τιμές εξωτερικού, εσωτερικού αλλάζει μάλλον το...ζήτημα...
Τώρα εάν ένα μωσαίκ φτάνει τα 45Ε+(έχει συζητηθεί κατά κόρον),
πες μου οι καρδερίνες πόσο πρέπει να τιμώνται.
& ακόμα πιο χρήσιμη θα ήταν η εκτίμηση αυτή,
όπως υπαινίχθηκε παραπάνω ορθώς ο Σπύρος,
από κάποιον που αναπαρήγαγε.
Σημείωση, δεν αμφιβάλλω για κανενός την διάθεση
εάν βγάλει αγριοπούλι να το χαρίσει ή να το αφήσει στη φύση.
Κατά καιρούς έχουν χαριστεί Ζακό,
η αντικειμενική τους τιμή όμως είναι περί τα 1500Ε.
Όταν τίθεται ζήτημα "το χόμπυ πληρώνεται",
θυμάμαι κάποιον γνωστό που πλήρωσε προσφάτως 250Ε
για Μαλινουά...
 
Η αγωνία και η στεναχώρια είναι, ότι δεν
έχουμε άμεση και πιστική απάντηση σε κάποιο παιδί
που ρωτάει, το που θα βρεί δακτυλιδωμένες καρδερίνες
για να ξεκινήσει και να μην πάει ν' αγοράσει τις πιασμένες.
Αν τελικά γίνει δυνατόν να δημιουργηθεί μια βάση με
πουλιά εκτροφής, η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα θα γίνει
πιο εύκολη και ο δρόμος θα ανοίξει. Το γεγονός οτι παράλληλα
μπορεί να υπάρχουν οι παραξενιές του εμπορίου, και οι "περίεργες"
τιμές, γι' αυτόν που ζητάει κάτι εξεζητημένο, αυτό νομίζω, δεν θα ενοχλεί καθόλου την όλη προσπάθεια.
 
να μην αναρωτιομαστε δηλαδη γιατι κλεβουν αυτοκινιτα.. Απλα δεν εχουν τα λεφτα...
δεν ξερω πολλα απο καρδερινες και δεν λεω σε καμια περιπροση πως η τιμη ειναι φτηνη, αλλα οποιος δεν εχει δεν σημενη πως πρεπει να "κλεψει" απο την φυση..

φιλικα αγγελος...
Ουδεμια καρδερινα φυτρωσε σε κλουβι
καποιος εκανε την αρχη και εβαλε 1 ζευγαρι η 1000000000000000000000000000 ζευγαρια και πλεον λεγεται και εκτροφης οποτε καποιος εξ αρχης ηταν κλεφτης απο τη φυση και τωρα λεγεται εκτροφεας-εισαγωγεας-εξαγωγεας
στο χωριο μου το λενε απλα οτι αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε την καπα αλλιως
 
αυτο που λες το σκεφτομουνα και εγω... Και δεν εχω καταληξη καπου 100%. Γιαυτο και αν και ηθελα να παρω ενα λουγαρο που ειδα εκτροφης δεν εκανα αυτη κιννηση...

ειναι παντος ενα καλο θεμα για συζητηση... Αν δεν εχει συζητηθει καπου εδω μεσα...🙄
 
Συμφωνώ και επαυξάνω, γιατί πολλά διάβασα εδώ μέσα!
Ουδεμια καρδερινα φυτρωσε σε κλουβι
καποιος εκανε την αρχη και εβαλε 1 ζευγαρι η 1000000000000000000000000000 ζευγαρια και πλεον λεγεται και εκτροφης οποτε καποιος εξ αρχης ηταν κλεφτης απο τη φυση και τωρα λεγεται εκτροφεας-εισαγωγεας-εξαγωγεας
στο χωριο μου το λενε απλα οτι αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε την καπα αλλιως
 
βρηκα ενα pet πολλη σοβαρο και μου προτινε να παω σε μια εκθεση στη κατερινη την κυριακη το πρωι και θα προσπαθησει να με βοηθησει να βρουμε εκτροφεις για αγρεις δεν θελει να ακουσει κουβεντα μακαρι ολα τα pet να ηταν ετσι
 
Distixos akoma i daxtilomenes karderines einai poli spanio edo stin Ellada. Kai ta pio poli alasoune ta xeria xoris na emfanistoune sta Pet-Shop.
Afto ginete giati akoma den iparxei arketa megali parea organomenon ektrofeis. Kai distixos ta apogona apo tis "piasmenes" den emfanistikane pousena. Logo thanatos prin i meza stin proti pteroria.
Afto omos den dini mia adeia to kathenan na piasei poulia i na agorasei poulia pou briskoune paranoma (xoris daxtilidia) sta Pet-shop.
Tora gia ta poulia pou anferete edo me tis times 800 Euro to zefgari mou fenete "ekso frenon" bebaios den ksero ti karderines itane afto an einai metalagmenes se spanio xroma briskoune se tetoies times, ala ta major to pio poli mexri 300 Euro ( pou idi mou fenete akribos ) kai ta kina mexri 150 Euro to zefgari.


Ala: PROSFORA KAI ZITISI KANOUNE TO TIMI.

Ade na gini telika mia organomenei ektrofei Karderinon, na menoune i times statheri se logika numera.
Δεν εχω και πολλες γνωσεις στις μεταλλαξεις παντως το καρτελακι στις καρδερινες του quiko εγραφε '' Major Balkanika Eumo '', παντως η τιμη τους οπως και να 'χει ειναι οντως εξωφρενικη.
 
φιλε αλεξη μιλαμε παντα φιλικα.
ακου

εγω εδωσα 200 ευρω για ενα ζευγαρι
δεν γεννησε.
και μου πεθαινουνε.

μετα
μου γενναει ενα ζευγαρι αγρια (υποθετουμε...)

ε, ποσο θα τα πουλησω ;

απλο δεν ειναι;
 
Παλικαρια μου καλα, αυτο το παζαρι με τα νουμερα εκτος του οτι δεν ειναι το θεμα μας ειναι σιγουρο οτι θα μας (ξανα)οδηγησει σε καυγαδες και κλειστα θεματα ενω μπορει να συνεχιστει ειρηνικα και με ουσια αν καταθεσουμε ο καθενας μας τις λιγοστες η παμπολλες εμπειριες μας. Νομιζω οτι ενδιαφερει πολλους και καλο θα ειναι να μεινουμε στην ενημερωση, στη γνωση και διαδωση του χομπυ.
 
Εννοώ σχετικά με την προέλευση των καρδερίνων ''εκτροφής''. Όλο αυτό το πράγμα από κάπου πρέπει να ξεκίνησε.Από ''κάπου'' πρωτοπρομηθεύτηκαν αυτά τα πουλιά. Δεν ''φύτρωσαν'' μέσα σε κλουβιά. Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν παύουν τα πουλιά αυτά να έχουν ''άγρια'' ένστικτα. Τι θα πει δλδ γεννήθηκαν στο κλουβί;Δεν ''κρατούνται'' αιχμάλωτα παρά τη θέλησή τους;Άν θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό γι αυτά, είναι να τα αφήσουμε όλα, μα όλα ελεύθερα. Και να ασχοληθούμε, σύμφωνα με την γνώμη των περισσοτέρων του φόρουμ, με την εκτροφή ή κατοχή καναρινιών. Γιατί, μεταξύ μας αυτόκαι οι περισσότεροι παπαγάλοι που προέρχονται απ΄τις λεγόμενες ''τρίτες'' χώρες, είναι αιχμαλωτισμένοι από τη φύση. Ταπεινή μου γνώμη πάντα και χωρίς να θέλω να θίξω κάποιο πρόσωπο.
για καντο μας ψιλα

ΜΦΧ
Πανος
 
Φιλε Βαγγο και τα καναρινια καπως ετσι ξεκινησαν και με την παροδο του χρονου εχουμε αυτα τα φανταστικα σε πολλες περιπτωσεις αποτελεσματα που ξερουμε ολοι και φυσικα κανεις δεν χανει τωρα το χρονο του κυνηγωντας αγρια καναρινια τα οποια υστερουν σημαντικα σε φωνητικες/χρωματικες επιδοσεις. Γι' αυτο λοιπον λεμε οτι θα ειναι σημαντικο να εξαπλωθει η εκτροφη της καρδερινας αφου το ξεκινημα της καλως η κακως εγινε, το κοινο συμφερον (ανθρωπου-φυσης) αυτο επιτασει. Το κακο που διακρινω ειναι οτι πολλοι (οχι ολοι) αξιοι σαν εκτροφεις ανθρωποι βολευονται σε αυτη την ενδιαμεση κατασταση που επικρατει στη χωρα μας και αφορα στο θεμα και μενουν αθεατοι στους πολλους. Γιατι αραγε;
ΥΓ Η θα πρεπει να ανοιξουμε νεο θεμα η να επικεντρωθουμε στο αρχικο.
 
ωραια φιλε Vago
δικιο εχεις αλλα υπαρχουν και εδω σοβαροι εκτροφεις
που προσπαθουν εδω και χρονια και βγαζουν δικα τους πουλια
Δηλαδη εαν καποιος βρει και παρει δακτυλιδωμενες τριτης γενιας επειδη το αρχικο ζευγαρι ητανε αγριο κανει εγκλημα;

Να σου πω τι εκανα εγω
Βρηκα περυσι εκτροφεα
ειδα ολη τη διαδικασια και τα αρχικα του ζευγαρια και τα περσινα και εκλεισα πουλια για φετος με σκοπο να μπω στην εκτροφη καρδερινας και ενα μακρινο ονειρο να γεμισουμε τον τοπο με καρδερινες εκτροφης σιγα σιγα χαμηλωνοντας και τις τιμες. Ολα αυτα αφου σιγουρευτηκα οτι οι συνθηκες του χωρου μου σηκωνουν. Εδω σηκωναν κοκκινολαιμη 😛
Εβαλα και ενα γειτονα που αγοραζε αγριες κατα κορον στο λουκι ναναι καλα ο φιλος εκτροφεας που μας φροντισε και τους 2.Φυσικα και δεν τις αγορασαμε 10 ευρω τη μια αλλα σε πολυ λογικη τιμη σε επιπεδα καναρινιων για να δωσω ιδεα.

Παντως για εμενα ετσι ειναι εαν θελεις να μπεις σωστα σε αυτη την εκτροφη με πιο πολλες πιθανοτητες επιτυχιας. Αλλιως μενεις εκει που αντεχεις.
Περυσι δεν θα αντεχα οικονομικα ΚΑΙ καρδερινες δεν τις πηρα και το αφησα για οταν μπορω

Οσο για τις τιμες ακομα και τα διπλα να πουλησω τα πουλια του χρονου εαν με το καλο βγαλω μικρα παλι δεν θα πιασω τα εξοδα που εχει η εκτροφη καρδερινας απο οτι βλεπω ηδη!
Οσοι φροντιζουν καρδερινες ξερουν καλα τις τιμες των τροφων.

και κατι τελευταιο Υπαρχουν και εκτροφεις εμποροι και εδω οπως και στα καναρινια οπως και παντου.
Αυτο δεν τους βαζει ολους σε ενα τσουβαλι
και η ευκολη καραμελα δυσκολιας εξευρεσης δακτυλιδωμενων και υψηλων τιμων παλιωσε.
Το τζαμπα ειναι παντα πιο γλυκο φυσικα

ΜΦΧ
Πανος
 
Εντάξει παιδιά, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας.Φυσικά και δεν βάζω όλους τους εκτροφείς στο ίδιο τσουβάλι, δεν μπορεί,υπάρχουν ακόμα σωστοί άνθρωποι ανάμεσά μας. Και ζητώ συγνώμη εάν ακούστηκα(μάλλον διαβάστηκα) επιθετικός. Δεν είχα σε καμμία περίπτωση τέτοια πρόθεση ούτε το δικαίωμα για κάτι τέτοιο.Άλλωστε,''ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω'',ή κάπως έτσι τέλος πάντων.
Αλλά βρε παιδιά, να μη κατηγορούμε έναν άνθρωπο που αγοράζει ένα-δύο πουλάκια για να τα φροντίζει, να τα μιλάει, να του κάνουν παρέα βρε αδελφέ. Γιατί η μοναξιά,τουλάχιστο για μερικούς ανθρώπους, δεν πολεμιέται. Θα μου πεις πάρε ένα καναρίνι,ή ένα πουλάκι εκτροφής. Σύμφωνοι, μα τα ποσά για μερικούς από μας είναι απαγορευτικά(για αγριοπούλια εκτροφής).
Θα ήθελα κι εγώ να ''αναπαράξω'' καρδερίνες(γι αυτές πρόκειται,έτσι 😉, μα δεν έχω ούτε το χώρο(πολυκατοικία), ούτε τις γνώσεις γι αυτό. Δεν θα άντεχα να χάσω πουλάκια από δικό μου λάθος. Τώρα μαθαίνω, κοντά σας, διαβάζοντας και μελετώντας τις δικές σας εμπειρίες,ότι αφορά αυτά τα αγαπητά πλάσματα.
Συγνώμη εάν έγινα κουραστικός.
 
Θερμή παράκληση, να επικεντρωθείτε στο θέμα. Είναι σεβαστές οι απόψεις περί άγριων ή εκτροφής ιθαγενών πτηνών αλλά δεν αφορούν στο συγκεκριμένο thread. Τα μηνύματα που θα προκείπτουν και θα αφορούν στο θέμα άγρια vs εκτροφής, θα μεταφέρονται στο αντίστοιχο thread που υπάρχει ήδη. Ας μην κάνουμε και αυτό το θέμα ένα υπέρογκο τέρας από το οποίο δεν θα βγαίνει κανένα συμπέρασμα στο τέλος.
 
Ολοι ειμαστε εδω λογο της κοινης αγαπης /τρελλας
και ολοι μαθαινουμε, διαβαζουμε, ανταλλασουμε αποψεις και που και που πλακωνομαστε 😛
κανενας δεν ειναι βαρετος φιλε εκτος απο κατι κακοπροαιρετους κομητες που σκανε ανα διαστηματα με ειδικες αποστολες
γιαυτο και βλεπεις να αντιδρουμε σε ορισμενες φρασεις κλισε

κανε την πολυκατοικια σου ζουγκλα
τα καναρινια δεν τα πιανει ο μετρητης ντεσιμπελ

Ξερω ξερω Σταυροt::sorry

ΜΦΧ
Πανος
 
φιλε αλεξη μιλαμε παντα φιλικα.
ακου

εγω εδωσα 200 ευρω για ενα ζευγαρι
δεν γεννησε.
και μου πεθαινουνε.

μετα
μου γενναει ενα ζευγαρι αγρια (υποθετουμε...)

ε, ποσο θα τα πουλησω ;

απλο δεν ειναι;

Σπυρο δεν καταλαβες νομιζω τον τροπο σκεψης μου.
Εσυ παλι σκεφτεσαι με τον "νομο της αγορας". Ποσα εδωσα; Τοσα, αρα θα τα πουλησω τοσο.
Υπενθυμιζω παλι οτι μιλαμε για το χομπυ μας και την ευχαριστηση μας και οχι για την δουλεια μας.. Αυτα δεν μετριουνται με "εμπορικο" μετρο.
 
οχι αλεξη μου
δεν ξεκινησα με σκοπο να κανω αποσβεση και να βγαλω φραγκα

αλλα οταν ερθει η στιγμη να τα δωσεισ θα θελεισ τοσα.
απο σεβασμο στον εαυτο σου
αλλιωσ καλυτερα να τα χαρισεισ.

τα χρηματα που δινεισ σε καρδερινεσ και τροφεσ δεν αποσβενονται.

και για ξαναδιαβασε και αναλογισου τα μυνηματα μου.

λεω οτι ασχολεισαι 3 χρονια και δινεισ-δινεισ-δινεισ...
χωρισ αποτελεσμα...
 
Back
Top