Γιάννη, αν υπολογίσουμε την απόσταση από πατήθρα σε πατήθρα και τα κενά δεξιά και αριστερά για γυρίζει το καναρίνι χωρίς να βρίσκει η ουρά του στα κάγκελα 35-40 πόντους έχουμε στα 60άρια... Οπότε σε μικρότερα όντως φαίνεται σαν να πηδάνε...
Πετάνε κι από κάγκελο σε κάγκελο ρε συ και μια χαρά φτερουγιζουν και σε 35αρια και σε 40αρια.
Αλλά εγώ στα 40άρια μου δεν το έχω δει αυτό:
Γιωργο σε αυτες τις ζευγαρωστρες αρμοζουν και οι καταλληλες πατηθρες,ξυλινες χωρις ραβδωσεις!
Και σε ένα κλουβί του 1μ θα βγαίνουν ακόμα καλύτερες φώτο. Δε λέω ότι δεν είναι πιο όμορφο σαν εικόνα.
Απλά λέω ότι τα οποία θετικά μιας 60αρας (το αναφέρω διότι συνεχώς προτείνεται σε άτομα με ένα πουλάκι) είναι περίσσοτερο θεωρητικά. Στην πραξη δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.
Φαίνεται... αλλά δεν πηδάνε.φαίνεται σαν να πηδάνε
Δεν θα συμφωνήσω...
Μόνο θεωρητικά δεν είναι τα οφέλη...
Υπάρχει μεγάλη και ουσιαστική διαφορά...
Εδώ μετράμε τη διατροφή αξία του κάθε σπόρου ξεχωριστά λες το +50% του χώρου να μην έχει σημασία...
Ειδικότερα όταν μιλάμε για ένα πουλάκι το παραπάνω κόστος είναι στα 3 ευρώ... Μια φορά εφάπαξ... Και τέλος...
Για να μην χαλάσουμε το θέμα εγώ σταματάω εδώ...
Φυσικά σέβομαι την άποψη σου... Αλλά δεν την αποδέχομαι
Η συζήτηση γύρω από την φροντίδα ζωντανών οργανισμών μπορεί να είναι για μας χόμπι, αγάπη κι ευχαρίστηση και να λέμε θέλουμε το καλύτερο, όμως ο πυρήνας είναι βιολογία, χημεία, ανοσολογία κτλ. Θετικές επιστήμες. Οτιδήποτε δηλαδή λέμε και προτείνουμε πρέπει όχι μόνο να έχει μια θεωρητικά σωστή ή έστω λογική βάση (π.χ πιο μεγάλο κλουβί = πιο πολύ πετάγμα = πιο χαρούμενο πουλάκι) αλλά όλα αυτά να έχουν αποδειχτεί είτε σε επίπεδο έρευνας είτε έστω σε επίπεδο πολυάριθμων δικών μας παρατηρήσεων.
Αυτά που ισχύουν για τους ανθρώπους έχουν στατιστικά επιβεβαιωθεί, έχουν γίνει έρευνες και ξέρουμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια τις συνέπειες και τις πιθανότητές τους. Οπότε στην οποιαδήποτε οδηγία δίνεται όλα αυτά έχουν υπολογιστεί. Ξέρεις ας πούμε πως αν καπνίζεις 1 πακέτο την ημέρα έχεις περίπου χ ποσοστό να προσβληθείς από ca πνεύμονα. Και κάνεις την επιλογή σου.Θα σου απαντησω με ενα απλο παραδειγμα, η λογικη και η αποδεδειγμενη ερευνα που λεει οτι ανθρωπος που γυμναζεται εχει μακροζωια και καλυτερη ποιοτητα ζωης βρισκει εφαρμογη και στο ζωικο βασιλειο.
Οσο για τις ξυλινες πατηθρες
Καταρχην να καταληξουμε στο οτι διαβαζουμε το ιδιο κειμενο γιατι μαλλον εσυ αναφερεσαι σε καποιο αλλο γιατι προσωπικα δεν βλεπω να μιλησε καποιος για κινδυνο.Και επαναλαμβάνω πως δε λέω ότι δεν είναι καλύτερο ένα μεγάλο κλουβί. Απλά ζητώ να μάθω ποιοι είναι οι κίνδυνοι από ένα μικρότερο κλουβί και πόσο συχνοί ώστε να δικαιολογείται ως πρώτη πρόταση σε έναν νέο ιδιοκτήτη μια 60αρα ζευγαρώστρα ως ιδανική. Αν δηλαδή οι Κινέζοι την είχαν κάνει 50cm δε θα ήταν ιδανική;
Κοιτα, δεν θα κατσω να σου αναλυσω τις επιπτωσεις του πλαστικου στους ζωντες οργανισμους... Θα ηταν χασιμο πολυτιμου χρονου.Πάλι με τους ανθρώπους ως παράδειγμα αλλά επί της ουσίας τίποτα. Το ερώτημα είναι απλό: Τι παθαίνει ένα πουλάκι που πατάει σε πλαστικό και πόσο συχνά το παθαίνει ώστε να είναι must η προτροπή για ξύλινες;
Απο που φαινεται;Για βαλε μας μια ερευνα που το λεει αυτο για να μην εισαι φλου.Περί τοξικότητας, που όντως υπάρχει στα πλαστικά, φαίνεται πως είναι σε βαθμό στον οποίο δεν επηρεάζει ουσιαστικά.
Ποιος θα το κατεγραφε, ο κυρ Μητσος με τα 2 καναρινια;Αλλιώς θα είχε καταγραφεί σε τόσες εκτροφές που τις χρησιμοποιούν.
Αυτο που λες ειναι η καλυτερη δικαιολογια για καποιον που καθαριζει τα πουλια 1 φορα το μηνα.Από'κει και πέρα, το ξύλο σε σχέση με το πλαστικό είναι ''παράδεισος'' για τη δημιουργία μικροοργανισμών λόγω της υγρασίας που απορροφά. Και καθαρίζεται και δυσκολότερα.
Γιαννη μπορώ να πώ ότι έχεις δίκιο,
πολύ γενικευμένη η προσέγγιση, και ελπίζω να μην το πάρει κάνεις προσωπικά αν είναι εκτροφέας η έχει μαγαζί,
πλά επειδή δεν είμαι και συχνός επισκέπτης του Forum, αλλα βλέπω μέλη να “πλακώνονται” και μου ξενίζει λίγο
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας