Ασθένειες Πρησμένη αμάρα καναρινιού

Πιθανά το πουλάκι να είναι θηλυκό και να έχει δυστοκία, δλδ να δυσκολεύεται να κάνει αυγό. Αν είναι έτσι, πρέπει ΑΜΕΣΑ να πας να αγοράσεις υγρό ασβέστιο για πουλιά και να δώσεις μόνο μια σταγόνα στο στόμα και να βάλεις και στο νερό του τη δοσολογία που αναγράφεται πάνω στο σκεύασμα που θα προμηθευτείς. Επίσης μετέφερε το κλουβί σε όσο πιο ζεστό μέρος (όχι όμως να χτυπάει ο ήλιος απευθείας το πουλί). Πρόσεξε πως θα το πιάσεις όταν θα του χορηγήσεις τη σταγόνα, ώστε να μην πιεστεί το αυγό στην κοιλιά του και σπάσει.
Γράψε μας την πορεία του.
Η δυστοκία αποτελεί λόγο σύντομου θανάτου σε θηλυκά πτηνά, οπότε βιάσου, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος.
 
@bratsaki , τι να σου πω, στη θέση σου θα έκανα ό,τι σου γράφω πιο πάνω. Και λάβε υπόψη σου ότι τα αυγά όσο είναι μέσα στην κοιλιά είναι μαλακά, καθώς και το ότι δυστοκία προκαλείται από αυγά που έχουν μαλακό έως και καθόλου κέλυφος και για αυτό δεν μπορούν να εξέλθουν από την αμάρα.
 
@Stavros το έχω ένα μήνα δεν κελάηδησε ποτέ,χάνει την ισορροπία του,έχει 3 μέρες αδιάθετο
[automerge]1594104621[/automerge]
@ianos επειδή δεν ξέρω μπορεί να γίνει αυγό χωρίς να έχει ζευγαρώσει ποτέ?
 
χάνει την ισορροπία του,
Αν δεν σου ειναι κοπος και φασαρια και φυσικα δεν υπαρχει και οικονομικο θεμα, θα σε συμβουλευα να το πας σε γιατρο. Το βλεπω στη τελευταια φωτογραφια και σφιγγεται η καρδια μου. 3 μερες ειναι μεγαλο διαστημα για ενα πουλακι, χωρις καποια αγωγη ή βοηθεια. Συγνωμη για τη παρεμβαση.. Αλλα ειναι και κριμα να υποφερει.
 
@ianos επειδή δεν ξέρω μπορεί να γίνει αυγό χωρίς να έχει ζευγαρώσει ποτέ?
Ναι, μπορεί και μάλιστα είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Αλλά sorry που σου το λέω, φοβάμαι (μακάρι να φοβάμαι άδικα) ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο.
 
Πρέπει να μπεί σ' ένα μικρό κλουβάκι στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού. Βάλε μαλακιά τροφή (αυγό-αυγοτροφή) και νερό με ασβέστιο στο πάτωμα. Αν δεν πάει σε ειδικό, θα ελπίζεις απλά να το ξεπεράσει μόνο του. Δυστυχώς δίνει μια πολύ άσχημη εικόνα της υγείας του.
 
Γενικα οταν υπαρχει πιθανοτητα δυστοκιας δεν κανουμε ψηλαφιση στην περιοχη και δεν θα βρουμε και κατι σκληρο γιατι τις περισσότερες το υποτιθέμενο αυγο δεν φερει ολοκληρωμενο τσοφλι.
Αυτη ειναι και μια απο τις αιτίες της δυστοκιας.
 
τον έδειξα τις φωτο και μου το είπε με επιφύλαξη.Εγώ το έτριψα σήμερα μαλακά με λαδάκι και έβγαλε μια φούσκα γεμάτη κουτσουλιά παρ όλα αυτά συνεχίζει να έχει πολύ αστάθεια.
 
Κι εμένα μου έτυχε με την κανάρα μου. Την έβλεπα μέρες να ζορίζεται, δεν ήξερα τι να κάνω και σκέφτηκα να της κάνω εντριβή με λαδάκι, όπως έπίσης να της βάλω μια-δυο σταγόνες λάδι στην ποτίστρα. Την επόμενη μέρα βγήκε το αυγό!
 
@bratsaki η καναρα μου ειναι μονη στο κλουβι και τις τελευταίες 2 εβδομαδες μου εχει κανει 2 αυγα.κοκαλο σουπιας υπαρχει στο χωρο του η εστω και καποια τριμμένα όστρακα?στην θεση σου θα ακουγα τα παιδια απο πανω,το ασβεστιο μονο κακο δεν θα του κανει.
Μολις προσεξα οτι ηταν καιρο πριν το αρθρο...τι απεγινε με το πουλακι?
 
Back
Top