Γενικά Πριν λίγο καιρό απέκτησα 30 κότες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rodios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rodios

PB New Member
Εγγραφή
11 Ιαν 2017
Μηνύματα
33
Πόλη
Ρόδος
Καλησπέρα παιδιά με λένε Τάσο είμαι 28 και πριν λίγο καιρό απέκτησα 30 κότες! Είναι ελεύθερες σε ένα στρέμμα περιφραγμένο πολύ καλά με τσιμέντο μέσα υπάρχει καλιέργεια αλόη βέρα σε όλο το χωράφι μέ δέντρα γύρο γύρο! Οι κότες φαίνονται ιδιετερα ευτυχισμένες τις πήρα 2 χρόνων από εταιρία εμπορίας αυγών δεν ξέρω τί ράτσα είναι αλλά είναι όλες κόκκινο της σκουριάς! Χαίρομαι που είμαι ανάμεσα σας γιατί οι γνώσεις μού στο θέμα είναι ελάχιστες
 
Καλωσήρθες Τάσο!
Σου παραθέτω αρχικά υλικό για διάβασμα, αν έχεις και το μεράκι, βήμα προς βήμα θα την βρείς την άκρη.:)
Η κότα: https://community.petbirds.gr/threads/Κότα-όρνιθα-η-οικιακή.25929/
Η διατροφή: https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-της-κότας.26121/
Αναπαραγωγή: https://community.petbirds.gr/threads/Το-κοτέτσι-και-η-αναπαραγωγή-της-κότας.26248/
Ασθένειες: https://community.petbirds.gr/threads/Ασθένειες-της-κότας-και-πτερόρροια.26021/

και δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις
https://community.petbirds.gr/threads/Ειδη-διακοσμητικων-κοτοπουλων.25840/#post-305785
https://community.petbirds.gr/threads/Είδη-διακοσμητικών-ορνίθων.28791/

Με την πρώτη ευκαιρία, βάλε μας δυό φωτογραφίες των εγκαταστάσεων αλλά και των πτηνών, να θαυμάσουμε, να αναγνωρίσουμε και να συζητήσουμε.
Καλή σου επιτυχία και με την αλόη.
Τους χαιρετισμούς μου στο νησί σου!
 
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Το έχω στο πρόγραμμα γιά τίς φωτογραφίες! Θα τα διαβάσω με πολύ μεγάλη προσοχή! Πάντος οι κότες μού σε σχέση με όταν τις πρώτο πήρα έχουν μεταμορφωθεί πρός τό καλύτερο! Και ακόμα και στο διάστημα με τα πολλά κρύα δέν βρήκα κάτω από 7 αυγά την μέρα! Ευχάριστω καί πάλι για τό υλικό!
 
Πάντος οι κότες μού σε σχέση με όταν τις πρώτο πήρα έχουν μεταμορφωθεί πρός τό καλύτερο!
Μια χαρά, ευχάριστα νέα!
Σου βάζω και το παρακάτω θέμα, αν και τελείως άκυρο για την ώρα. Εγώ δεν ξέρω και πολλά για τις κότες, αλλά επειδή είπες οτι είναι για αυγά διάβασε το 22ο μήνυμα με προσοχή,ίσως σε βοηθήσει.
https://community.petbirds.gr/threads/Βοηθεια-μου-ψοφανε-οι-κοτες.28760/
 
Βασικά ο πρώτος λόγος που τίς πήρα ήταν γιά"υπαλλήλους" στήν καλλιέργεια για να καθαρίζουν τα αγριόχορτα πού ήταν τρομερά πολλά ( τώρα δεν υπάρχει χορτάρακι) για να τρώνε τα σαλιγκάρια πού καταστρέφουν την αλόη και είχα παααρα πολλά σαλιγκάρια και για να κοπριζουν το χωράφι καθώς απαγορεύεται να ρίξω στο χωράφι οτιδήποτε χημικό!
 
για να καθαρίζουν τα αγριόχορτα πού ήταν τρομερά πολλά
Αυτό μια φράση είναι, αλλά αμα έχεις πιάσει τσάπα στο χωράφι για αγριόχορτα, την βλέπεις με άλλο μάτι, ανοίγει η ψυχή σου.
Το ίδιο κάνουν και οι δικοί μου για ένα μικρό μποστάνι.
Την καλύτερη δουλειά κάνεις και εσύ.
Πολλές επιτυχίες!
 
Αν έχω πιάσει τσάπα... 2 χρόνια έχω την καλιέργεια και τις κότες περίπου 4-5 μήνες τό πολύ! Πως νομίζεις καθαρίζα ένα ολόκληρο στρέμμα; Τσάπα και στα γόνατα γιά ότι υπάρχει ανάμεσα στά φυτά! Δεν παλευοταν απλά :Ρ και τώρα πού θα γεμίσω και άλλο χωράφι αστο δεν βγαίνει! Οπότε προτιμώ να τρώω τα αυγουλακια :Ρ
 
χαχα όχι Μαρία λόγο τής αλοηνης είναι τοξική για τις κότες και δεν κάνει να φάνε γιαυτό κιόλας δεν πειράζουν τα φυτά και δεν κάνουν ζημιές
 
λόγο τής αλοηνης είναι τοξική για τις κότες και δεν κάνει να φάνε
Ούτε το τζελ που εξάγεται από τον πυρήνα του φύλλου;
Έχω την εντύπωση πως η ενδιάμεση στοιβάδα, έχει μια σχετική τοξικότητα.
 
Όχι απλά βοηθάνε κάνουν καταπληκτικη δουλειά! Ο γεωπόνος της εταιρείας με τήν οποία συνεργάζομαι μού πρότεινε σε σημείο μού επέβαλε να βάλω κότες και πραγματικά τώρα πια τον ευχαριστώ πολύ γιά αυτό! Ο συγκεκριμένος γεωπόνος μού είπε και ότι δεν τρώνε καθόλου τζελ τώρα για λεπτομέρειες δεν γνωρίζω :Ρ πάντως όντος δεν έχουν πειράξει κανένα φυτό και αγριόχορτα τέλος!
 
Αλλο το "μυαλό" , άλλο το ένστικτο.
ΟΚ, το ανασκευάζω στο οτι οι κότες, κάποιες φορες λόγω ενστίκτου, φέρονται έξυπνα ως προς την επιβίωση τους.
 
χαχα όχι Μαρία λόγο τής αλοηνης είναι τοξική για τις κότες και δεν κάνει να φάνε γιαυτό κιόλας δεν πειράζουν τα φυτά και δεν κάνουν ζημιές
Τάσο μου, επειδή κάπως το ήξερα αλλά ήθελα να το διασταυρώσω και για σένα και για όλους μας, για να μην γίνουν παρερμηνείες για την δράση της αλόης, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:
Όταν κόβουμε το φύλλο της αλόης, το πρώτο σκληρό τμήμα της σάρκας, διαδέχεται ένα καφεκίτρινο υγρό που περιβάλει το κυρίως θαυματουργό ζελέ του φυτού. Σ' αυτό υπάρχει η τοξική αλοΐνη, κάτι πολύ συνηθισμένο στην φύση, για να προστατεύει τα πολύτιμα συστατικά της.
Δείτε στο νο 2 αναφορά και φωτογραφία
https://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_27.html
Το ίδιο το ζελέ της αλόης, είναι όχι μόνο κατάλληλο αλλά απαραίτητο για την καλή υγεία της κότας και κάθε φτερωτού ή θηλαστικού οργανισμού.
Ειδικά για την κότα και όσα πτηνά πλήττονται από την υπερβολική αύξηση των κοκκιδίων στον οργανισμό τους, έχει και κοκκιδιοκτόνο δράση.
http://www.ejmanager.com/fulltextpdf.php?mno=25589

Φυσικά δεν σου είπε λάθος ο καλός σου ο γεωπόνος, γιατί η κότα για να φτάσει στο θαυματουργό ζελέ πρέπει να περάσει από το τοξικό υγρό και τα σκληρά αγκάθια και δεν πρόκειται να το κάνει, οπότε δεν κινδυνεύει η φυτεία σου.
Αλλά στο νερό μπορείς να τους βάζεις καθαρό ζελέ για την καλή τους υγεία άφοβα. :)
 
Δεν το ήξερα αυτό Μαρία όπως είπα οι γνώσεις μού στην πτηνοτροφία είναι ελάχιστες οπότε σε ευχαριστώ πολύ! Για την ώρα αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιω αρκετά ζεόλιθο! Και στις φιλίες για να είναι πιο καθαρές και στο φαγητό τους και λίγο στό νερό τούς!
 
Ριγανέλαιο πουλάνε και το βάζεις στην τροφή τους.
Μπορείς πάντα βέβαια να τους δίνεις και χλωρή ή ξηρή ρίγανη στο φαγητό. Αρέσει σε όλα τα πτηνά. Γενικά όλα τα αρωματικά βότανα, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός έχουν αντιμικροβιακή- αντιμυκητιακή δράση.
 
Back
Top