Αναπαραγωγή Προβλημα με μπενγκαλεζο

Εγγραφή
28 Μαρ 2016
Μηνύματα
624
Πόλη
Αθήνα
Λοιπον πριν μια ωρα ειδα τον μπενγγαλεζο μου να βατευει την παραδεισια μου ενω τα ειχα σε ενα κλουβι μαζι με τον αρσενικο της. Τα εβαλα σε ζευγαρωστρα με φωλια. Θα ειναι σε δροσερο μερος ελπιζωντας γενν
 
Μα είναι καλα! Και τελικα ειπαμε ότι είναι αρσενικο! Ο μπενγκαλεζος είναι 3 περιπου μηνων δεν ηξερα ότι ζευγαρωνουν σε τέτοια ηλικια. Το θυληκο περιπου 2 χρονων. Θα τα εχω ακουνιτα μονο αλλαγες τροφης και νερου θα είναι μεσα στο σπιτι μακρια από ζεστη ελπιζω τουλαχιτον να δω επιτελους ζωντανο μορω. Αν δεν τα καταφαιρουν τα μωρα θα τα χωρισω από το θυληκο και τα2 αρσενικα.
 
Το αρσενικό ζεβράκι τι θα το κάνεις; Μπορεί να τσακωθούν τα δύο αρσενικά Ηλία. Επίσης τώρα που θα φύγεις πως θα προχωρήσεις αναπαραγωγή; Δεν γίνονται όλα μαζί βρε παιδί μου.
 
Εντάξει Ηλία, χώρισε το αρσενικό ζεβράκι κατ' αρχήν Είσαι σίγουρος ότι ζευγάρωναν τα άλλα; Μήπως έτσι νόμιζες;
 
Συγουα τα ειδε και ο αδερφος μου μπροστα μου και για αρκετη ωρα εννοω για να την ζευγαρωση. τον αρσενικο τον χωρισα από την αρχη όταν τα ειδα.
 
Ωχ δεν μ αρέσει το βαμβάκι, μπλέκεται στα πόδια τους. Τώρα είναι και Κυριακή αύριο, να έψαχνες για ίνες κοκκοφοίνικα.

Πτερόρροια τα δικά σου δεν περνάνε τώρα Ηλία;
 
Ακου εγω ειχα δωσει βαμβακι μερικες φορες στα παραδεισια και ποτε δεν μπλεκτικαν ακομα και με μεγαλα νύχια πριν κοπουν. Και πτερορροια εχουν περασει από πριν λογικα θα γεννηθηκαν νοριτερα από καποια ετσι η δεν παιζει ρολο";(ετσι να μαθαίνουμε κι εμεις)
 
Αφού είναι δύο χρονών, δεν μιλάμε για την πρώτη τους πτερόρροια αλλά για την ετήσια. Δεν παίζει πλέον ρόλο πότε γεννήθηκαν.
Και τα δικά μου την ολοκληρώνουν τώρα αλλά μέσα στην περίοδο πτερόρροιας είναι πάντως.
 
Είναι έτοιμα αναπαραγωγικά σε τόση μικρή ηλικία;
Δεν ξέρω τι είπαν με την Πωλίνα, δεν είπα τίποτα επειδή είναι ο αρσενικός, τώρα αν θα λειτουργήσει το ένστικτο να βοηθήσει, θα δούμε 😎
 
Νομίζω Ηλία πως το πρέπον θα ήταν να έχεις ήδη συμβουλευτεί την Πωλίνα @Wind-sa .
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πόσο τυχερός είσαι που ήρθες σε επαφή με έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Θα έπρεπε να σου γεννάει το σεβασμό και η εξυπηρέτηση αυτού, να είναι το πρώτο σου μέλημα. Έτσι θα χτίσεις γέφυρες με την πραγματικότητα.Αυτή,θα σε ανταμείψει,όχι οι πρόσκαιρες επιθυμίες σου.
 
Ακου η Πωλινα μου ειχε πει ότι πιο μετα μπορεις να βαλεις και αλλα παραδεισια. Τωρα για τα υβριδια δεν με νοιαζε και πολύ που θα είναι στειρα και μπορει να αρωστησουν με νοιαζει να είναι καλα τα πουλια και νομιζω ότι δεν θα ηταν καλω να τα χωρισω γιατιειχε αρχειση και την ταιζε από χθες και επειδή ζευγαρωνει πρωτη φορα λεω κριμα είναι να την στερισω αν κανω όμως λαθος πειτε το μου.
 
Back
Top