Ασθένειες Προβλημα με τα ματακια του καναρινιου μου

Πόλη
Αθήνα
Το όποιο έχει πρησμένα μάτια και από χτες δεν βλέπει (είναι σαν κολλημένα και κόκκινα). Ευτυχώς σήμερα άνοιξε το ένα μάτι μετά από τρίψιμο που έκανε μόνο του(ευτυχώς) και κατάφερε ήπιε νερό και ψιλό έφαγε.

του έβαλα και λίγο χαμομηλάκι στα μάτια και μια αντιβίωση tabernil από το pet shop μας.
Βέβαια παρατηρώ ότι κοιμάται και πολύ αυτές της μέρες και παραμένει φουσκωμένο στο κλαδί του αρκετές ώρες της ημέρας.

Το καναρινακι ο "Κιτσος" μας είναι 10 χρονών, και πραγματικά είναι σαν μέλος της οικογενείας μας...

Υπάρχει τρόπος να το σώσω, φοβάμαι μην κλείσουν εντελώς τα μάτια του και δεν μπορεί να φάει.

Κάνει καλό το χαμομηλάκι που του βάζω τα ματάκια του;
Έχω και φυσιολογικό ορό 0,9% σπίτι για να καθαρίζω τους φακού μου, κάνει να βάλω καμία σταγονίτσα στο ματάκι του κιτσου μου, που παραμένει κλειστό?

Μεχρι στιγμης του εχω βαλει σταγωνιτσες απλες για ενυδατωση του ματιου. ειναι σαν νερακι χωρις χημικα μεσα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Έχω και φυσιολογικό ορό 0,9% σπίτι για να καθαρίζω τους φακού μου, κάνει να βάλω καμία σταγονίτσα στο ματάκι του κιτσου μου, που παραμένει κλειστό?

Τα προιοντα για φακους επαφης, ειναι μονο για χρηση αυτων που τους χρησιμοποιουν... 😉
Μην του βαλεις... Και μελη της οικογενειας που δεν φορανε φακους να μην βαζουνε απο το υγρο..

βαλε tobrex απο 1 σταγονα σε καθε ματι καθε 4 ωρες για 1 εβδομαδα λογικα μετα το πρωτο 48ωρο θα πρεπει να δεις βελτιωση

Σας ευχαριστω πολυ, Δεν του εχω βαλει τιποτα που βαζω στους φακους, απλα εχω ενα μπουκαλι φισιολογικο ορο για καθαρισμο.
Θα παω να παρω tobrex , και βλεπουμε.

Σημερα παρατηρησα τι με το χαμομιλακι που του καθαρισα το ενα ματι, ανοιξε και βλεπει κανονικα.
Το αλλο του ματακι, παραμανει κλειστο μαλιστα εχουν κολλησει και πουπουλα επανω.

Θα του τα ξανακαθαρισω και ελπιζω να βελτιωθει.

Θα κοιταξω και τα link που μου δωσατε να ψαξω στο forum να βρω πληροφοριες.

Σας ευχαριστω πολυ ολους!

To tobrex χωρις κορτιζονη θα βοηθησει αρκετα πιστευω.
Κανε συνεχομενη χρηση για 7 ημερες μια πρωι μια απογευμα.
Επισης σχολαστικη καθαριοτητα στο κλουβι και κυριως στα κλαρακια οπου τριβεται.
Αντιβιωση για ποιο λογο δινεις; Μαλλον δεν χρειαζεται.

Και βέβαια χρειάζεται αντιβίωση και μάλιστα γενικού ευρέου φάσματος. Υπάρχει μόλυνση από αυτά που περιγράφει. Για το ταμπερνίλ δε ξέρω. Εγώ δουλεύοω με την Aviomycine της Tafarm που με έχει σώσει ούκ ολίγες φορές. Όλα αυτά μέχρι φυσικά να το πάει σε κτηνίατρο για να δώσει πιο στοχευμένη θεραπεία. Αν βέβαια βρεί κτηνίατρο που έχει δει ποτέ στη ζωή του πουλί... Και όχι μόνο γατόσκυλα

Οκ παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ,

Το ένα ματάκι του καναρινιού μου, είναι μια χαρά, το άλλο δυστυχώς δεν το βλέπω καλά, έχει κολλήσει εντελως. Σαν να έχει βρομιά και ένα πούπουλο επάνω κολλημένο.

Θα το δω και θα βάλω σταγονίτσες μετά και θα δούμε. Πάντως σας ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρων σας!

Τι να πω δεν μου έχει ξανατυχει τίποτα τέτοιο πάλι εδω και 10 χρονια που εχω καναρίνια

Θα κοιτάξω να βρω και πτηνιατρο για να έχω το κεφαλι μου ήσυχο και για αργότερα...

Θα το δω και θα βαλω σταγονιτσες μετα και θα δουμε. Παντως σας ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερων σας!

Τι να πω δεν μου εχει ξανατυχει τιποτα τετοιο παλι εδω και 10 χρονια που εχω καναρινια

Θα κοιταξω να βρω και πτηνιατρο για να εχω το κεφαλι μου υσιχο και για αργοτερα...

Δυστυχώς άσχημα νέα... Ο κιτσος το καναρινακι μου ξεψύχησε στα χέρια μου βάζοντας του σταγονίτσες, δυστυχώς δεν άντεξε, και μετά από 10 χρόνια συντροφιάς σήμερα μας άφησε δυστιχως.

Ακόμα χειρότερα τα πράγματα και με την καναρινα την γυναίκα του κιτσου, η οποία άρχισε να παρουσιάζει και αυτή δυστυχώς τα συμπτώματα στα μάτια... κρίμα γιατί έχει και 4 αυγά στην φωλιά...

τι να πω ρε γαμοτο κρίμα... έχασα έναν πολύ καλό φίλο...☹
κριμα και για την καναρινα μου που επεσε σε καταθληψη...

Ακόμα χειρότερα τα πράγματα και με την καναρινα την γυναίκα του κιτσου, η οποία άρχισε να παρουσιάζει και αυτή δυστυχώς τα συμπτώματα στα μάτια... κρίμα γιατί έχει και 4 αυγά στην φωλιά...

Καλό θα είναι να απομονώσεις το πουλί αν υπάρχουν και άλλα στο χώρο, και να επισκεπτείς άμεσα έναν κτηνίατρο. Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις (πρησμένα κόκκινα μάτια, κτλ) οδηγούν σε κάτι τέτοιο Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά

Καλό θα είναι να απομονώσεις το πουλί αν υπάρχουν και άλλα στο χώρο, και να επισκεπτείς άμεσα έναν κτηνίατρο. Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις (πρησμένα κόκκινα μάτια, κτλ) οδηγούν σε κάτι τέτοιο Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά

Το εχω απομονωσει, δεν εχω αλλα καναρινακια. Εχω κανει και απολυμανση στο κλουβι... Και παω για πτηνιατρο

Κριμα για τον κιτσο μου, δεν προλαβε να τον δει γιατρος... Πολυ στεναχωρια σημερα...

να εισαι καλα φιλε μου...

ημουν 10 χρονια μαζι με τον κιτσο. Φαντασου οτι οποτε με εβλεπε αρχιζε και μου κελαιδουσε με καταλαβαινε απολυτα... Ποτε δεν πιστευα οτι ενα τοσο μικρο ζωακι θα μπορουσε να εχει τοσο ανθρωπινη συμπεριφορα...

στεναχωρεθηκα παρα πολυ σημερα, αλλα δυστιχως ολα μεσα στην ζωη ειναι...

θα προσπαθησω να σωσω την καναρινα μου και τους μελλοντικους απογονους που ειναι στα αυγουλακια ακομα

Τι να πω... Θα κανω οτι περναει απο τα χερια μου για να γλυτωσουν... ειναι κριμα... Παω αυριο σε πτηνιατρο.

Back