Ασθένειες Προβλημα με το ποδι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης aslihan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Κωδ.
ΕΠΑΜ FOH-EP 073
κάποιο πουλάκι μου εχει ενα πρόβλημακαι μαλλον οφείλετε στο οτι γεννήθηκε

μονο του, δηλαδή ηταν μονο στη φωλιά.

Το ενα του πόδι ειναι πολυ ανοιχτό προς τα εξω και δεν μπορεί να σταθεί όρθιο

άλλα ουτε και να κάτσει στο ξυλάκι, μολις βγήκε απο την φωλια... λοιπόν τι κάνουμε

για αυτη την περίπτωση ξερετε κατι; 😕

δεν ξερω τιποτα απο αυτα αλλα λογικα μαλλον θα πρεπει με κατι να στηριξεις το ποδι του ωστε να ειναι στη σωστη θεση μεχρι να ειναι ενταξει...
ας σου πουν καλυτερα και οι υπολοιποι που ξερουν πιο πολλα απο μενα γιατι μπορει να κανω και λαθος!

Δυστυχώς, νομίζω οτι είναι δύσκολο να καταφέρεις να το χειριστείς
μόνος σου το θέμα. Θέλει "ανάταξη" ,όπως λένε οι ορθοπεδικοί.
Ενας ιατρός,θα μπορούσε να το δέσει σε τέτοια θέση ώστε σε λίγο καιρό να
μπορεί να το πατάει σωστά. Τώρα που είναι σε πολύ νεαρή ηλικία
είναι οτι πρέπει, για μια τέτοια "επέμβαση".

• Like
Αντιδράσεις: lizard
φιλε μου αν το ρποβλημα ειναι συνολικα στο ποδι και οχι μονο στα δακτυλα δυστυχως τα πραγματα ειναι δυσκολα και οπως σου ειπε και ο Μακης μονο γιατρος ισως να προλαβαινε κατι να κανει. Για τα δακτυλα ομως κοιτα μην βοηθηθεις και απο το παρακατω ποστ.

https://community.petbirds.gr/threads/Πρόβλημα-με-τα-δάκτυλα-νεοσσού.3526/

στο ενα καναρινι το κιτρινο το καλαμακι βγηκε ενω ελειπα το πασχα και μετα δυσκολευομουνα να το ξαναβαλω. Το καναρινι ομως δεν εχει προβλημα το συγκεκριμενο. Κινειται φυσιολογικα απλα εμεινε το δακτυλο προς τα πανω. Το αλλο με το προβλημα το σημαντικο που του ειχα "θερμοσυστελλομενο" του το εβγαλα (ανετα) προσφτα και το δακτυλο εμενε πισω και πατουσε πολυ καλυτερα παρα το ευρυτερο προβλημα στραβου ποδιου και δακτυλων που εχει(παρομοιο μετο δικο σου). Προσφτα το ειδα ομως να το ξαναεπαναφερει συχνα και σκεφτομαι την επανατοποθετηση αν μπορεσω. Αν κανεις κατι αναλογο μονο στο δακτυλο να εχεις και παρεα να σου κραταει το πουλακι για να μην κανεις αγχωμενες κινησεις(εγω ειχα αγχωθει στο φουλ).
παντως αν υπαρχει δυνατοτητα γιατρου πηγαινε το. Εγω καποιον που εχω υποψη μου ειναι στην περιοχη της βουλας δεν ξερω αν σε βολευει

Συμφωνω με αυτα που σου λενε για τον γιατρο αν τα καταφερεις να βρεις θαναι το καλυτερο. Ριξε και δω μια ματια.Orthopedics for Poultry Made Easy for Beginners

Back