Ασθένειες Προβλημα στο ποδι μικρου καναρινιου

Πόλη
Λάρισα
Εχω ενα σοβαρο προβλημα με το καναρινακι μου.
Σημερα που πηγα στη φωλια να το δω ειδα οτι ενα ποδαρακι του ηταν κολλημενο στα νηματα μαζι με κουτσουλια ξερη.
Εκοψα το νημα με προσοχη αλλα παρατηρησα οτι το ποδαρακι του ηταν μαυρο και ειχε πρηστει λιγο πανω απο την κλειδωση του γονατου.
Υποψιαζομαι οτι οταν ηταν μικρο μπλεχτηκε στο νημα το ποδαρακι του με αποτελεσμα να μην κυκλοφορει το αιμα και επομενο ηταν να μαυρησει.
Το καναρινι ειναι 14 ημερων και θελω να ρωτησω κατι.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το ποδι αχρηστευτηκε. Θα μπορει να βγει απο την φωλια οταν γινει στην καταλληλη ηλικια η θα εχει προβλημα;
Καλα για ζευγαρωμα δεν το σηζητω αλλα θα μπορει να κανει τα βασικα; (νερο, φα'ι', κτλπ. )

Φίλε μου βαλάντη. Μάλλον θα χάσει το ποδαράκι του. Τέλος πάντων για να μην πολυλογούμε για το τι μπορεί να πάθει δώσε άμεσα αντίβίωση για πέντε ημέρες. Μπορεί να σώσεις το πόδι ειδάλλως αν προχωρήσει πολύ, μάλλον πρέπει να το κόψεις. Τα καναρίνια με ένα πόδι κελαηδούν και ζευγαρώνουν κανονικά. Έχω βγάλει πέρυσι καρδερινοκάναρα με κανάρα που είχε ένα ποδί. Δώσε πάντως ότι αντιβίωση έχεις. αν έχει πολύ ζέστη φρόντισε να την αλλάζεις δύο φορές την ημέρα για να μην αλλοιώνεται και πικρίζει, έτσι το πουλί θα παίρνει την απαραίτητη ποσότητα αντιβίωσης. ελπίζω να βοήθησα. Στην αντιβίωση βάλε υποχρεωτικά πολυβιταμίνες σε διπλή απο την συνιστώσα ποσότητα.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114 (Καλά κατάλαβες Γρηγόρη ποιος είμαι!)

Να το σωσω αποκλειετε ειναι σε προχωρημενη κατασταση.
Αν χρειαστει να το κοψω που θα παω;
Να περιμενω να βγει πρωτα απο την φωλια η να ενεργησω αμεσα.

Τι λετε βρε παιδια; Μονοι σας κοβετε ποδια απο τα πουλια; Με ποιες γνωσεις παιρνετε τετοιες αποφασεις και κανετε τετοιες ενεργειες!

Υπαρχουνε και πτηνιατροι!

Οχι τι μονος μου ρε Φοιβο εγω ποιανω τα καναρινια και φοβαμαι.
Εννοειται θα παω σε κτηνιατρο αν χρειαστει.

Οχι τι μονος μου ρε Φοιβο εγω ποιανω τα καναρινια και φοβαμαι.
Εννοειται θα παω σε κτηνιατρο αν χρειαστει.

Ειπα κι εγω! Ανατριχιασα και μονο που το διαβασα...

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να γινει καλα το ποδι απο το πουλακι!

Πηγαινε παντως σε κτηνιατρο οσο ειναι νωρις... μπορει οσο το αφηνεις να μη γινεται κατι αργοτερα...

Φοιβο ειναι 14 ημερων ακομα δεν εχει βγει απο τηνη φωλια δεν θα ταλεπωρηθει αν το παω τωρα σε κτηνιατρο;

Φοιβο ειναι 14 ημερων ακομα δεν εχει βγει απο τηνη φωλια δεν θα ταλεπωρηθει αν το παω τωρα σε κτηνιατρο;

Βαλαντη μαλλον θα ταλαιπωρηθει αλλα αν ειναι αναγκαιο; Μονο του να το πας οχι ολο το κλουβι και τα υπολοιπα. Βεβαια περιμενε λιγο να δουμε τι θα σου πουνε οι πιο εμπειροι με τα καναρινια!

Επειδή κάποιοι ανατριχιάζουν και για να μην προχωρήσει η γάγγραινα, πήγαινε το σε ένα κτηνίατρο να το δει και αυτός θα σου πει τι αντιβίωση να του δώσεις. Πάντως κάνε κάτι γρήγορα! Ειδάλλως κάνε του μία καλή κηδεία φίλε! Πρέπει να ξέρεις τα πουλιά ψοφάνε ψυχρά, έτσι απλά χωρίς συναισθήματα με εμάς δίπλα να περιμένουμε το θαύμα να γίνει.

Επειδή κάποιοι ανατριχιάζουν και για να μην προχωρήσει η γάγγραινα, πήγαινε το σε ένα κτηνίατρο να το δει και αυτός θα σου πει τι αντιβίωση να του δώσεις. Πάντως κάνε κάτι γρήγορα! Ειδάλλως κάνε του μία καλή κηδεία φίλε! Πρέπει να ξέρεις τα πουλιά ψοφάνε ψυχρά, έτσι απλά χωρίς συναισθήματα με εμάς δίπλα να περιμένουμε το θαύμα να γίνει.
Ωραιος φιλε λες την αληθεια ψυχρα αλλα σωστα!

Θα παρακαλουσα σε θεματα σοβαρα που επειγουν να απαντανε μονο τα εμπειρα μελη... Με σαφεις απαντησεις-οδηγιες.
Βαλαντη ακουσε τον Νικο...

βαλαντη δεν ξερω πολλα για το συγκεκριμενο θεμα αλλα ελπιζω να μην υπαρξει μεγαλο προβλημα αμα μπορεις ανεβασε μια φωτο για να δουν τα πολυ εμπειρα μελοι και να σου πουν τι ακριβος να κανεις.

Σημερα που σηκωθηκα και πηγα να το δω, ειδα οτι το ποδι του αιμοραγουσε😱. Τρομαξα πολυ.
Αποφασησα να το παω σε κτηνιατρο οπως και εγινε.
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι το ποδαρακι του ειχε σπασει και ειχε και γαγγραινα. Προχωρησε με την συγκαταθεση μου σε αφαιρεση του ποδιου☹.
Το καλο ειναι οτι απο την ωρα τις αφαιρεσης και μεχρι τωρα δεν υπαρχει αιμοραγια.
Μου εδωσε αντιβιωση Terramycin Soluble Powder. (Για 7 ημερες).
Μου ειπε πως αυτη η αντιβιωση ειναι για μεγαλυτερα ζωα αλλα μου εδωσε την δωσολογια για το καναρινακι μου.
Βεβαια με ενα ποδαρακι θα ειναι λιγο δυσκολο στην αρχη αλλα θα το προσεξω οσο ποιο καλα μπορω:D.
Τωρα το προβλημα ειναι αν θα φαει επειδη ειναι σοκαρισμενο.
Σε περιπτωση που δεν τρωει τι κάνω;

Θελω να ευχαρηστησω τον Νικο76 για την αμεση παρεμβαση του.

Ελπιζω να πανε ολα καλα.

Βαλάντη, εύχομαι σιδερένιο το πουλάκι σου και αυτό που του συνέβη να είναι και το τελευταίο. Μακάρι να πάνε όλα καλά, το εύχομαι με όλη μου την καρδιά..

Πρέπει να ξέρεις ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Υπάρχουν πολλοί που ήξεραν τι να κάνεις! Απλά εγώ σου απάντησα πιο γρήγορα. Όταν αγαπάς τα πουλιά σου δεν είναι υπέροχο το συναίσθημα να ξέρεις ότι του έσωσες τι ζωή;
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114

Back