Ασθένειες Προβλημα στο ραμφος του sun conure

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kanoupa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τώρα τρελάθηκα εγώ 😱
Ποτέ χύμα!
Αν μπορείς να βρεις, πάρε μια συσκευασία βρώσιμο ζεόλιθο να του έχεις, βοηθάει στην αποτοξίνωση αν φάει κάτι επικίνδυνο.
Στο μπάνιο στάζε και μερικές σταγόνες μηλόξυδο, κάνει πιο λαμπερό το πτέρωμα και αποθαρρύνει τα τυχόν παράσιτα.

τι ειναι ο βρωσιμος ζεολιθος και απο που τον περνω;
μηλοξυδο το κλασικο απο το σουπερμαρκετ;
 
τι ειναι ο βρωσιμος ζεολιθος και απο που τον περνω;
Ζεόλιθος για πουλιά είναι αυτός, έχει 5 ευρώ η μικρή συσκευασία και κρατάει άπειρο καιρό. Που θα τον βρεις, επικοινωνείς με την εταιρεία και σου λέει που έχει κοντά σου αντιπρόσωπο.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1z5CxzYR1LOdlZy9e2iLcuX9lSOlJyU3GheCAFAqrZnYEOIvS
Για την αντιμετώπιση ελαφρών τοξικόσεων και δηλητηριάσεων, χρησιμοποιούμε και καρβουνάκι, το οποίο έχουν τα petshops, είναι σχετικά φθηνό, γύρω στο 1,5 ευρώ νομίζω.
img_20150902_005746_920-jpg.35167

Αυτά τα δύο, δεν τα βάζουμε ποτέ στο κλουβί όταν δίνουμε αντιβίωση. Τα έχουμε όλο τον υπόλοιπο καιρό στην διάθεση του πουλιού μήπως αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
μηλοξυδο το κλασικο απο το σουπερμαρκετ;
Στο άρθρο που σου έβαλα, γράφει βιολογικό με ίζημα. Το παίρνεις από βιολογικά και είναι ακριβότερο βέβαια.
Στην ανάγκη, το απλό του σούπερ μάρκετ.
 
καλημερα.. σημερα πηγα στον κτηνιατρο του εδιξα τις φωτο και μου ειπε οτι ειναι μυκητας. μου ειπε να του βαλω το μπενταντιν 1 φορα τη μερα για 10 μερες και μετα να ξαναδει φωτογραφια.. Βεβαια μιλησα με ενα αλλο ανθρωπο και μου προτεινε μια γυναικα στην αθηνα η οποια ειναι πολυ καλη και ειναι η μονη πτηνιατρος στην Ελλαδα συνφωνα με τα λεγομενα του. και αφου λιγο ανχωθηκα επειδη μου ειπε να μην εμπιστευομαι οποιον να ναι ειπα να επικοινωνισω. λειπει σε συνεδριο στη θεσ/νικη και μου ειπαν να τη καλεσω αυριο το μεσημερι.. Νομιζω 1 μερα αναμονης αν ειναι να παρω μια ακομα (πιθανον πιο εγκυρη γνωμη) δε βλαπει..
επ ευκαιριας πηρα και τη συσκευασμενη μου τροφη.. :)
 

Συνημμένα

  • rsz_20160307_112440.webp
    rsz_20160307_112440.webp
    39,5 KB · Προβολές: 44
Μπράβο!
Ποια είναι η μόνη γυναίκα πτηνίατρος; Βρίσκεται στην λίστα μας για ν' ακούσεις γνώμες;
αφου λιγο ανχωθηκα επειδη μου ειπε να μην εμπιστευομαι οποιον να ναι ειπα να επικοινωνισω
Δεν εννοείται αυτό; Γιατί αγχώθηκες; :)
 
Μπράβο!
Ποια είναι η μόνη γυναίκα πτηνίατρος; Βρίσκεται στην λίστα μας για ν' ακούσεις γνώμες;


Δεν εννοείται αυτό; Γιατί αγχώθηκες; :)


patricia gray λεγεται αν googlareis τη βγαζει.. Δε ξερω αν την εχουμε στη λιστα..
εννοειται.. αλλα οταν δεν εχεις κατι σιγουρο η καποιον που να ειναι πολυ καλος/ειδικος πανω στο θεμα οσο να ναι ανχωνεσαι :/
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
patricia gray λεγεται αν googlareis τη βγαζει.. Δε ξερω αν την εχουμε στη λιστα..
Ναι, φυσικά υπάρχει στην λίστα μας και είναι σε όλους μας πολύ γνωστή και εκτιμητέα. Η καλύτερη λύση να επικοινωνήσεις μαζί της 👍
 
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην Κρήτη είναι πως τα πετ σοπςΔΕΝ έχουν συσκευασμενες τροφές για πουλιά παρά μόνο χύμα!
Πριν 3 χρόνια λόγω δουλειάς είχα μαζί μου και τον Πριμο, γύρισα ολα τα μαγαζιά του Ηρακλείου και βρήκα μόνο σε ένα κατάστημα να πουλάνε τη Manitoba. Εύχομαι στα Χανιά να είναι πιο εύκολη η εύρεση τροφής.
Περαστικά στο μικρό!
 
Προσοχή με το μπεταντίν στο ρουθούνι. Αν σου πέσει πολύ, μπορεί να το εισπνεύσει και να του ερεθίσει το αναπνευστικό του σύστημα. Καλύτερα να συμβουλευτείς την κτηνίατρο που ανέφερες πριν απο οτιδήποτε.
 
γεια σας παιδια.. σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.. Οχι εδω στα Χανια τουλαχιστον σε ενα συγκεκριμενο που παω εγω εχει συσκευασμενες και νομιζω ειναι κ πολυ καλες.. αν θυμαμαι καλα η μαρκα που πηρα prestige της versele-laga ειναι απο τις καλυτερες..

στο θεμα μας τωρα.. Πηρα τηλ τη γιατρο και μου ειπε οτι το μπενταντιν δεν ινδικνεται για θεραπεια(10 μερων νομιζω). μου ειπε να στηλω στο email φωτο και λεπτομεριες... Το εκανα και αναμενω απαντηση εντος ημερας.
ευτυχως δε το χρησιμοποιησα καθολου το μπενταντιν.. :)
 
καλημερα σε ολη τη παρεα εδω... εχω καποια νεα δεδομενα στη κατασταση του Ερμη μου.. λοιπον..

εχω καποια νεοτερα στο θεμα και θα σας τα παραθεσω για τη βοηθεια σας..η patricia gray αργουσε και με ειχε ξεχασει θα ελεγα.. Και πηρα απαντηση της μεσω email χτες.. Οπου μου ελεγε οτι δε μπορουν να βγουν ασφαλει συμπερασματα και οτι θα μπορουσε να ειναι καποιο ειδος μυκητιασεις ισως και τιποτα και μονο απο κοντα θα μπορουσε να εχει πιο σωστη αποψη.. και οτι να την ενημερωνα για οτιδηποτε αρνητικο η θετικο στην υγεια του.. Ετσι και εγω την ενημερωσα για ολα που γραφω παρακατω..
λοιπον βρηκα(μεσω του site σας :) ) ενα κτηνιατριο στο ηρακλειο(εγω ειμαι απο χανια) τον πηγα τον κοιταξε και εξωτερικα ηταν μια χαρα αποτι μου ειπε.. ειδε τα κακακια του και ηταν μια χαρα.. κοιταξε για μυκητα και αποτι μου ειπε δεν ηταν.. μετα του εκανα 3 διαφορετικες εξετασεις(αναμενω αποτελεσματα) 1 αιματος για να δουμε αν ειναι ελειψη βιταμινων, 1 που θα παει στο λονδινο για να μια αρρωστια που δε θυμαμαι, και αλλη μια που παλι δε θυμαμαι.. η γιατρος σε πρωτη φαση μου ειπε οτι περιμενουμε τις εξετασεις.. και ειπε και οτι θα μπορουσε να ειναι και απο την ελειπη τροφη-ηλιο...
λοιπον.. Το αραιωμα εκει εχει προχωρησει ακομα λιγο(δυστηχως) και τωρα φτερνιζεται αποτι βλεπω πιο συχνα απο παλια.. επεισης τωρα μου αρχισε να μου βαζει το νυχακι του και στο αλλο ρουθουνακι.. και τωρα πριν λιγο δυστηχως.. Που τον ακουσα και φτερνιστηκε τον εβγαλα και ειδα πως ηταν σα μπουκομενος γιατι πρωτα στο 1 ρουθουνακι ειδα υγρη μυξουλα και μετα παλι που ξαναφτερνιστηκε ειδα παλι και στο αλλο.. Ολη μερα δεν ειχα αντιλειφτει κατι και τωρα ουτε φτερνιζεται ουτε διχνει μπουκομενος.. Πριν 2-3 μερες που ειχε φτερνιστει παλι ειδα και ειχε βγαλει σα μυξουλα και ειχε κατσει στο ραμφος.. Το σκευτηκα αλλα λεω μπορει να ηταν οπως φτερνιστηκε και να ηταν φυσιολογικο.. Τωρα ομως ηταν σα μπουκομα..
τωρα το πρωι θα παρω τηλ την γιατρο που τον ειδε να της τα πω και να τη πω για το φυσιολογικο ορο που ειχε υποθει απο τη ΜΑΡΙΑ στην αρχη.. ελπιζω να πανε ολα καλα στην υγεια του στη συνεχεια..
 
μολις πηρα τη γιατρο με τις εξετασεις και μου ειπε οτι στη καλλιεργεια που του καναμε βρεθηκε κατι(μικροβιο αν καταλαβα καλα)
και οτι μεχρι το βραδυ που θα εχουν βγει κ οι εξετασεις (αιματος) θα καταληξουμε σε τι αντιβιωση θα του δωσουμε..
το φυσιολογικο ορο δε χρειαζεται να τον βαλω γιατι θα δωσει εξτρα στρεσ σε συνδιασμο με την αντιβιοση που θα πρεπει να του δωσω
 
και οτι μεχρι το βραδυ που θα εχουν βγει κ οι εξετασεις (αιματος) θα καταληξουμε σε τι αντιβιωση θα του δωσουμε..
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Περιμένουμε και το "πόρισμα" του γιατρού καθώς το φάρμακο και τη δοσολογία... Που θα σας συστήσει.
 
να στε καλα για τη βοηθεια και το ενδιαφερον σας..
ελπιζω το ποστ μου να βοηθησει (αχρειαστο να ειναι) και αλλους στο μελλον..
ενα μεγαλο ευχαριστω στο site για τους προτεινομενους κτηνιατρους που απο εκει τη βρηκα και μπορεσα και πηγα μια και στα χανια δεν εχουμε τοσο εξηδεικευμενους..
 
λοιπον.. αναμεναμε τις εξετασεις συκωτιου και σπληνας για να εχουμε πληρη εικονα.. ειναι μια χαρα και απο σημερα το πρωι ξεκινησα την αντιβιοση.. Το φαρμακο ειναι το baytril 0.5%. η γιατρος ειπε να δοκιμαζα να του το εβαζα σε κατι που του αρεσει (πχ μπανανα) γιατι εχει δυσαρεστη γευση ωστε να αποφυγουμε το στρεσαρησμα οσο γινεται.. Το δοκιμασα να το παρει απο μονος με τη μπανανα αλλα με τη πρωτη το αφησε και δυσανασχετουσε.. μετα παλι προσπαθησα να του το δωσω αλλα δεεεν..
αναγκαστηκα τωρα το πηγα με σειριγκα και θα προσπαθησω οσο πιο λιγοτερο γινεται να στρεσαρεται.. η δοσολογια ειναι 0.3 πρωι-βραδυ και σιγουρα για 1 βδομαδα! Μετα που του το εδωσα ηταν ενφανως δυσχανετησμενος κουνουσε το κεφαλι του τη γλωσσα του εκλεινε ελαφρως τα ματια του και φτερνιζοταν..
ενημερωσα τη γιατρο και μου ειπε οτι ειναι σχετικα φυσιολογικα και οτι οσο μπορω να μην τον στρεσαρω.. Μου ειπε οτι θα μπορουσαμε να το δωσουμε απο τη ποτιστρα αλλα εινια προτειμωτερο απευθειας.. και ας αφησουμε να περασει το σ/κ και μιλαμε τη δευτερα..
δυσκολη αποστολη εχουμε αλλα σιγα σιγα θα τα καταφερουμε και θα το ξεπερασουμε και αυτο...
αναμενω ακομα τις εξετασεις του αιματος και τις αλλες για μια συγκεκριμενη αρρωστια που θα πανε στο λονδινο..
θα ενημερωσω για νεοτερα.. ελπιζω ολα καλως να κυλισουν..
 
Ποια είναι η διάγνωση δηλαδή που προχώρησε σε αντιβίωση;
 
Ποια είναι η διάγνωση δηλαδή που προχώρησε σε αντιβίωση;

η καλλιεργεια εδιξε οτι εχει καποιο μικροβιο.. αποτι καταλαβα γιαυτο φτερνιζοταν και μπορει το μικροβιο να βγηκε προς τα εξω και να επιρεασε τη περιοχη που πεφταν τα πουπουλα πανω απο τα ρουθουνια.. Δε ξερω ακριβως αλλα θα μου τις στηλει με email..
 
Back
Top