Ασθένειες Προβλημα στο ραμφος του sun conure

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kanoupa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
λοιπον... Οπως ειχα γραψει.. Του εδωσα αντιβιοση το baytril 0.5 για περιπου 10 μερες.. μετα του εβαζα για 5-6 μερες στα ρουθουνια το κοληριο tobrex 3 φορες τι μερα.. και τωρα και 1 βδομαδα εχουμε σταματησει τα παντα..
ωστοσο βγηκαν οι εξετασεις αιματος και ειχε χαμηλο αιματοκριτη.. αλλα οπως μου ειπε η γιατρος ο αιματοκριτης τους μπορει να αλλαζει αναλογα την εποχη και δε χρειαζεται να ανυσηχισουμε προς το παρον.. επισης ειχε υψηλα λευκα που δηλωνει την αμυνα του οργανισμου στο μικροβιο που ειχε εντοπιστει στην καλλιεργεια.. στο αιμα εντοπιστηκαν οπως μου ειπε πρωτοζωα.. αποτι καταλαβα ειναι σαν ''παρασιτα'' που βγαζει ο οργανισμος.. (πιθανον με την αντιβιοση να εξαφανηστηκαν) γιαυτο το καλυτερο θα ειναι να του ξανακανουμε προς το τελος του αλλου μηνα ξανα εξεταση για να τσεκαρουμε τις τιμες.
κατα αλλα στη συμπεριφορα του.. στο σπιτι μεσα συνεχιζει κατα διαστηματα να φτερνιζεται αλλα και παλια φτερνιζοταν(δε ξερω ομως αν ειναι το φυσιολογικο του). Παντως το νυχι του στο ρουθουνι του το κανει σπανια αποσο εχω δει..
το αλλο που παρατηρησα ηταν οταν τον εβγαζα στον ηλιο τα πρωτα 10-15 λεπτα τοτε φτερνιζοταν και εβαζε το νυχι του στο ρουθουνι του.. μου ειπε οτι μπορει να ειναι απο το αερακι η μπορει και απο τα φυτα που ειναι στη βεραντα και να δοκιμασω να τον βαλω σε αλλο μερος και να δω. η πτωση των πουπουλων στα ρουθουνια εχει προχωρησει λιγο αλλα το παρακολουθω.. Οπως μου ειπε μπορει να χρειαζεται να κανει το κυκλο του και μερικες φορες να διχνει οτι χειροτερευει αλλα να μην ειναι ετσι. Οποτε το κοιταω αυτο και την ενημερωνω αν προχωρησει.. εδω και μια βδομαδα του βαζω βιταμινη στο νερο και θελει πλουσια διατροφη. (του εχω προσθεσει αρκετα στη διατροφη- φακες φασολια και αρακα σχεδον με τιποτα ομως δε τρωει). της ειπα για εξτρα βιταμινη σιδηρου αλλα δε χρειαζεται γιατι δε κανουν καλο και οι πολλες γιατι μπορει να πειραξουν το συκωτη. το μονο που μου προτεινε ειναι να παρω προβιοτικα και να του δινω 1-2 φορες το μηνα. και οχι οταν πινει τη βιταμινη.. η διαθεση του παντως δεν εχει αλλαξει.. ισα ισα εκει που ειχε λιγη πτωση με τα φαρμακα και το στρεσαρισμα που περναγε.. Τωρα με τις βιταμινες και το σταματημα των φαρμακων αναπηρε παλι..
 
Στα προβιοτικά να δώσεις μεγάλη σημασία τώρα για να επανέλθει η χλωρίδα του εντέρου μετά από τόσα φάρμακα. Κυκλοφορούν και σε σκόνη που μπορείς να τα δώσεις στην αυγοτροφή για να αφήσεις το νεράκι φρέσκο.
 
ναι μου το ειπε οτι κυκλοφορουν σε σκονη. αλλα σκευτομαι να το δωσω στο νερο γιατι αμα αυτος αντιληφθει κατι ''ξενο'' μετα δε το ακουμπαει..
απο διατροφη του δινω πιπερια κοκκινη και τη τρωει μια χαρα, καροτο, πατατα,ρυζι, πατζαρι ροδι, μπανανα, μηλο, χυμο πορτοκαλι, αυγο (αλλα μου τρωει μονο το κροκο-πρεπει να τον βαλω να τρωει κ το ασπραδι). του πηρα και εξτρα λιναροσπορο, κουκουναρι, αμυγδαλο. Αυριο θα προσπαθησω να του ξαναδωσω φακη μπας και φαει..
τι αλλο προτεινεται να βαλω στη διατροφη;
 
επινε ομως; αμα ειναι να πιει δε με νοιαζει ας βρωμαει..
σκευτομαι αυριο να παω να παρω.. αλλα να περιμενω να περασουν οι μερες της βιταμινης και μετα να του δωσω; η να σταματησω για 1 μερα την βιταμινη και τη ξαναρχισω μετα; θα παρω τη γιατρο να τη ρωτησω..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
η πλακα ειναι οτι οταν τον εχω εξω να τον ταισω και δε του αρεσει κατι.. Τοτε αρχιζει να φιαχνει τα πουπουλα του σε στυλ... Τωρα εχω δουλεια δε μπορω να φαω.. και οταν το απομακρυνω σταματαει και παει να ερθει στον ωμο μου..
 
Kanoupa, περαστικά στο πουλάκι σου.
Σε προηγούμενα μηνυματά σου έγραψες οτι θα σου έστελνε η γιατρός με email τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αναφέρθηκες επισης σε κάποιο πρωτόζωο - παράσιτο κλπ.
Μήπως τωρα ξέρεις να μας γράψεις το όνομα του μικροοργανισμού που εχει προσβάλλει το πουλι; Καλό θα ήταν να το γνωρίζουμε για να μπορούμε να το συσχετίσουμε στο μέλλον με μια πιθανή αγωγή.
Ευχαριστω, κι ευχομαι καλή πορεία!
 
γεια σου φιλε μου ιανε.. Οχι η αληθεια ειναι οτι δε ξερω το ονομα του μικροοργανισμου αυτου.. και στις εξετασεις δε καταλαβαινω τι ειναι τι.. Θα ρωτησω τη γιατρο ομως και θα το αναφερω για μελλοντικη αγωγη..
 
καλημερα σας.. η αληθεια ειναι οτι δε του ειχε περασει τελειως.. αναγκαστικα και ξαναπηγα να του κανω εκπλυση στα ρουθουνια με φυσιολογικο ορο και του ειχε παρει και υγρο απο εκει για εξεταση (οπου τελικα δε διαπιστοθηκε να εχει κατι).. μετα την εκπλυση παντως μετα απο 2-3 μερες ειδα και βελτιωνοταν η κατασταση του οσο πηγαινε και ειχε αρχισει να βγαζει και πουπουλα εκει που ειχε χασει.. Τωρα νομιζω οσο παμε και ειμαστε καλυτερα.. εχει φτερνισματακια αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικα(ετσι και αλλιως απο οταν τον θυμαμαι τα ειχε). υπαρχει και η πιθανοτητα να ηταν καποια αλεργια η απο την ανοιξη;δε ξερω.. Παντως εκτος τη πρωτη εξετασει που ειχε διξει καποιο μικροβιο ολες οι αλλες εξετασεις ηταν πολυ καλες..
υπαρχει και η πιθανοτητα η αυξηση σε πλουσια διατροφη που του εχω εμπλουτησει να εχει βοηθησει. Νομιζω ολα παιζουν το ρολο τους.
τελος καλως ολα καλα θα ελεγα..
θα θελα να σας ευχαριστησω ολους για τη βοηθεια σας και οσο μπορω θα βοηθησω και εγω στο εργο σας που ειναι πολυ σημαντικο 🙂
 
τελος καλως ολα καλα θα ελεγα..
θα θελα να σας ευχαριστησω ολους για τη βοηθεια σας και οσο μπορω θα βοηθησω και εγω στο εργο σας που ειναι πολυ σημαντικο 🙂
Τέλεια!
Μην χάνεσαι τότε, έχουμε κι άλλη κονούρα τώρα στην Κρήτη 🙂
Υ. Γ. Μαζί με τον Ανέστη περιμένω κι εγώ απάντηση στο ερώτημά του.
 
Όσο έπαιρνε την αντιβίωση είχε σταματήσει τελείως το φτέρνισμα;

οχι τελειως δεν ειχε σταματησει ποτε το φτερνισμα...
απο οταν το εχω φτερνιζεται κατα διαστηματα..
και εχω παρατηρησει οταν ειναι σε ''συνχηση'' τοτε φτερνιζεται(π.χ αμα θελει να βγει και δεν τον βγαζω). Γιατι οταν το εχω εξω μαζι μου πολυ σπανια να φτερνιστει.

Τέλεια!
Μην χάνεσαι τότε, έχουμε κι άλλη κονούρα τώρα στην Κρήτη :)
Υ. Γ. Μαζί με τον Ανέστη περιμένω κι εγώ απάντηση στο ερώτημά του.



ποιος αλλος εχει κονουρα; Σε ποιο νομο στη κρητη μενει;
 
Back
Top