Γενικά Προετοιμασία σπιτιού για υποδοχή κοκατίλ

Καλησπέρα,

Πριν ένα χρόνο περίπου έγινα μέλος της κοινότητας ψάχνοντας παπαγαλάκι.
Δεν έχω ακόμα, όμως φτιάχνω το ποστ για να ενημερώσω ότι το δωμάτιο που έλεγα (για να φιλοξενήςει το μικρό φίλο) το φτιάξαμε και θα στείλω και φωτογραφίες για εντυπώσεις χαχα.

Έχω μερικές ερωτήσεις τώρα στην τελική ευθεία (είπα να τα βάλω όλα σε ένα ποστ):

Το κλουβί που σκέφτομαι να παραγγείλω είναι 80χ52χ130 με 1.2cm απόσταση τα κάγκελα. Πιστεύετε είναι εντάξει ή να πάω για πιο μεγάλο 93χ60χ150 (ίδια απόσταση τα κάγκελα);

Επίσης, έψαξα για πτηνίατρο στην περιοχή μου και βρήκα μέσω της ιστοσελίδας εδώ και γενικά στο ίντερνετ, τον Δημήτρη Βλαχοκώστα στη Βούλα. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; Οι κριτικές που είδα στο Google ήταν εξαιρετικές αλλά δεν ανέφεραν συγκεκριμένα για παπαγαλάκια.

Και τέλος,
όλο το χρονικό διάστημα έψαχνα αγγελίες για υιοθεσία (αφού από όσο ξέρω δεν έχουμε καταφύγιο πτηνών απο όπου μπορώ να υιοθετήσω αντί να αγοράσω), αλλά δεν βρήκα τίποτα. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να υιοθετήσω ένα από το κοπάδι της Ανατολίας (@anatolia νομίζω) γιατί φαίνεται πόσο τα αγαπάει, τα φροντίζει και νοιάζεται να πάνε σε καλό σπίτι, όμως εγώ μένω Αττική, εκείνη Θεσσαλονίκη και καμιά από τις δυο μας δεν νιώθει άνετα με μεταφορική. Ξέρει κάποιος έμπιστο εκτροφέα κοκατιλ στην Αττική; Που να νοιάζεται όντως για τα πουλάκια, να τα μεγαλώνει στο χέρι και να τα δίνει με συμβόλαιο υιοθεσίας; Υπάρχουν πολλές αγγελίες από 15-120€ από διάφορα άτομα, αλλά αν έχει κάποιος καλή εμπειρία και θέλει να μοιραστεί, θα το εκτιμούσα απίστευτα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια!! Καλή συνέχεια 🦜✨♥️

Back