Φροντίδα Προστασία καναρινιών από το κρύο τον χειμώνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του φόρουμ. Διάβασα αρκετά άρθρα και απόψεις των άλλων σχετικά με το θέμα και θα ήθελα τη γνώμη σας και στη δική μου περίπτωση καθώς είμαι ερασιτέχνης και τώρα μαθαίνω σιγά σιγά. Μένω στο Πειραιά οπότε δεν έχουμε τόσο κρύο όπως στην επαρχία. Στις φωτογραφίες φαίνεται η μόνιμη κατοικία των 3 μικρών μου φίλων έως τώρα, κλασική ντουλάπα dexion με πλέγμα και τούλι για προστασία. Παλιά που είχα ένα καναρίνι το έβαζα μέσα τη νύχτα που από ότι διάβασα το μέσα έξω είναι απαγορευτικό για τα καναρίνια μας.

Εδώ είναι που θέλω τη γνώμη σας. Θεωρείται ότι η λύση ναυλον που έχω διαβάσει είναι αρκετή δεδομένου ότι ήδη είναι καλυμμένη η ντουλάπα όπως μπορείτε να δείτε από 2 μεριές για τη μείωση τις επίδρασης των ρευμάτων αέρα; Μια άλλη λύση που σκέφτομαι είναι να μπουν μόνιμα μέσα τους κρύους μήνες μέχρι την άνοιξη ακριβώς 2 μέτρα πιο πίσω δίπλα στο τζάμι όπου δεν θα αλλάξει κατά πολύ η θέα και ο χώρος των πουλιών αναφορικά με το στρες. Σε αυτή τη λύση απλά σκέφτομαι ότι θέλω να τηρώ τις ώρες ύπνου των πουλιών και επειδή είναι σαλόνι σίγουρα θα έχει φώτα ανοιχτά μετά τις 6 που κοιμούνται. Μια λύση με σεντόνι όταν είναι να κοιμηθούν είναι καλή πιστεύετε; (αυτό εφάρμοζα παλιά που είχα μόνο ένα).

Συγγνώμη αν σας κούρασα οποιαδήποτε γνώμη δεκτή, σας ευχαριστώ!
 

Συνημμένα

  • received_372525750755250.webp
    received_372525750755250.webp
    83 KB · Προβολές: 92
  • received_2423719264597285.webp
    received_2423719264597285.webp
    163,7 KB · Προβολές: 13
Νομίζω θα είναι εντάξει εκεί, αρκεί να μην τα πιάνει η βροχή, και να μην περνούν ρεύματα αέρα. Αν δεις ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ακρέες, μπορείς να σκεπάσεις ολόκληρη ή μια πλευρά της κατασκευής με ένα βαρύ κάλλημα, όπως ένα σεντόνι ή ένα τραπεζομάντιλο (που δεν χρειάζεσαι φυσικά).


Θεωρείται ότι η λύση ναυλον που έχω διαβάσει είναι αρκετή δεδομένου ότι ήδη είναι καλυμμένη η ντουλάπα όπως μπορείτε να δείτε από 2 μεριές για τη μείωση τις επίδρασης των ρευμάτων αέρα;
Το νάυλο σίγουρα είναι μια ποιό καλαίσθητη λύση, αλλά πιστεύω δεν είναι τόσο πρακτικό όσο ένα βαρύ ύφασμα (όπως σου είπα και ποιό πάνω). Εφαρμόζετε δύσκολα στην κατασκευή, και υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί από τον αέρα, εκτός αν το δέσεις γύρω και είναι μόνιμο, αλλά και πάλι τις ζεστές μέρες δεν θα είναι τόσο ευχάριστο για τα πουλιά. Ενώ το ύφασμα (ριχτάρι), θα μπορείς να το αφαιρείς ευκολα ανάλογα με τον καιρό.
 
@Liakos18 Ο λόγος που θα ήθελα ναυλον είναι για να τα βλέπω και εγώ αλλά και εκείνα να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη θέα. Απλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά αποτελεσματικό σαν λύση.
[automerge]1604678021[/automerge]
@Stavros θα βγάλω αύριο επειδή νύχτωσε τώρα αλλά είμαι σε μπαλκόνι στο 4ο όροφο. Η ντουλάπα απέχει αρκετά από την άκρη οπότε δεν τίθεται κάποιο θέμα βροχής. (υπάρχουν και τέντες εξάλλου). Το μόνο που φοβάμαι είναι ο αέρας που μπορεί να έχει αυτούς τους μήνες.
 
Ειμαι κ εγω μπαλκονατος (και νεος ερασιτεχνης) και καταλαβαινω απολυτα το αγχος και τις ανησυχίες σου μιας κ ειναι ο πρωτος μου χειμωνας με καναρινια.εγω εχω 2 κατασκευες ντεξιον που φιλοξενούν 8 καναρινακια.σε καποια σημεια εχω osb,στη μια πλαινη πλευρα εχω βαλει plexiglass για καλυτερη ορατοτητα και στην φατσα η πορτες ειναι με ναυλον που εχω καποιες τρυπες για αερισμο και να μην εγκλωβιζω υγρασια.απο αερα ειμαι καλυμενος.το κρυο με αγχωνει.
 
Θεωρείται ότι η λύση ναυλον που έχω διαβάσει είναι αρκετή δεδομένου ότι ήδη είναι καλυμμένη η ντουλάπα όπως μπορείτε να δείτε από 2 μεριές για τη μείωση τις επίδρασης των ρευμάτων αέρα;
Είναι μια χαρά η κατασκευή και αφού υπάρχουν και τέντες δεν υπάρχει λόγος να κάνεις καμία αλλαγή.
Βάλε ναύλον και στην πλάτη της κατασκευής, και άφησε ελεύθερη την πρόσοψη.
Μια άλλη λύση που σκέφτομαι είναι να μπουν μόνιμα μέσα τους κρύους μήνες μέχρι την άνοιξη
Αυτό θα είναι τεράστιο λάθος που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Το Χειμώνα όταν κάνει πολύ κρύο μπορείς να ενισχύεις την διατροφή τους με λιπαρούς σπόρους όπως κανναβούρι, αποφεύγοντας τις υπερβολές στις ποσότητες.
Τα πουλιά που ζουν σε εξωτερικούς χώρους προσαρμόζονται και προετοιμάζονται για τον Χειμώνα, αν τους βάλεις μπάνιο θα παρατηρήσεις ότι θα κάνουν ακόμα και τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο.
 
κρυο με αγχωνει
Και εμένα αυτό ακριβώς όταν πέσει η θερμοκρασία σε μόνοψηφια νούμερα. Γιαυτό κοιτάζω όσο είναι νωρίς για να συνηθίσουν μέσα η έξω...
[automerge]1604695458[/automerge]
Βάλε ναύλον και στην πλάτη της κατασκευής, και άφησε ελεύθερη την πρόσοψη
Μάλλον αυτό σκέφτομαι να κάνω. Βέβαια η πρόσοψη βλέπει βορρά και τη φοβάμαι λίγο. Αλλά εκεί έχω την πόρτα είναι τελάρο με σιτα αλουμινίου. Οσον αφορά το ναυλον αυτά που κοιτάζω στις παρακάτω φωτογραφίες είναι κατάλληλα για αυτήν την εφαρμογή; θέλω να έχω το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα για να τα βλέπω τα χαζούλια μου.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20201106-224032.webp
    Screenshot_20201106-224032.webp
    77,2 KB · Προβολές: 15
  • Screenshot_20201106-224030.webp
    Screenshot_20201106-224030.webp
    71,9 KB · Προβολές: 15
Θεωρώ ότι αυτό που σου χρειάζεται είναι να τυλίξεις το κάθε κλουβί με νάυλον παντού, καλύπτοντας όλες τις πλευρές (οροφή, πάτο, πλαϊνά).
Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα φύλλο νάυλον κατάλληλης διάστασης (και πάχους). Το ακουμπάς σε ένα τραπέζι. Τοποθετείς το κλουβί έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορείς να τυλίξεις το φύλλο γύρω από αυτό (πάτος, πλάτη, οροφή), με αποτέλεσμα η μία άκρη του νάυλον να εξέχει δυο - τρία εκατοστά από την οροφή. Το νάυλον που θα περισσεύει (συνεχόμενο από το κάτω μέρος του κλουβιού) θα πρέπει να έχει τέτοιες διαστάσεις, ώστε να μπορεί (αν το σηκώσεις προς τα πάνω) να υπερκαλύψει την πρόσοψη του κλουβιού, έως το ταβάνι. Η διάσταση όλου του φύλλου, θα πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει με τα κατάλληλα διπλώματα να κλείνονται και τα πλαϊνά του κλουβιού. Τα πλαϊνά λοιπόν διπλώνεις και στις επαφές τους τα σταθεροποιείς με κολλητική ταινία, π.χ. χαρτοταινία. Στο τμήμα που περισσεύει για την πρόσοψη, κολλάς scrats (βέλκρο, είναι πάμφθηνα). Συγκεκριμένα, το τμήμα με το χνούδι το κολλάς στο νάυλον που περισσεύει, ενώ αυτό με τη σκληρή ίνα στο πλαστικό που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα κάγκελα του ταβανιού. Όταν λοιπόν πέσει η θερμοκρασία, κλείνεις και την πρόσοψη με τα σκρατς, ενώ όταν είναι ανεκτή, την πρόσοψη του πλαστικού την έχεις μαζεμένη κάτω από το κλουβί. Βεβαίως αυτή η διαδικασία προυποθέτει ότι έχεις κλουβιά με συρόμενες σχάρες και ταψιά, που σου επιτρέπουν το καθάρισμα χωρίς τη μετακίνηση του κλουβιού.
Για νάυλον θα μπορούσες να βάλεις είτε διαφανές είτε αυτό με τις φουσκίτσες (το οποίο όμως έχει μικρότερη διαπερατότητα στο φως, αλλά μάλλον μεγαλύτερη ικανότητα μόνωσης, αν και εφόσον η συγκεκριμένη κατασκευή που σου προτείνω δεν είναι αεροστεγής, η θερμοκρασιακή μόνωση δεν ισχύει).
Εναλλακτικά θα μπορούσες να κάνεις ό,τι και παραπάνω όχι για το κάθε κλουβί, αλλά για όλη την κατασκευή σου.
 
Καλημέρα έχω μια παρόμοια κατασκευή εγώ στην πλάτη έχω μόνιμο κόντρα πλακέ τώρα που αρχίζουν τα κρύα έκλεισα και τα πλαϊνά με κόντρα πλακέ και μπροστά ρίχνω ένα νάιλον και είμαι καλυμμένος! θεωρώ ότι μέχρι 5-6βαθμους θερμοκρασία με αυτό είμαι ο.κ αλλά πιστεύω ότι έτσι όπως το έχεις είσαι καλυμμένος απλά θα σου έλεγα να σφραγίσεις καλα την πλευρά που το χτυπάει ο βορράς και στο πίσω μέρος που είναι η μπαλκονοπόρτα σου να αφήσεις καμία τρύπα να περνουν και λίγο αέρα μην σκάσουν επίσης μια καλή λύση που σκέφτομαι και για εμένα είναι να βάλω κάτι στα κάγκελα του μπαλκονιού (μάλλον έναν μουσαμά)να κόψω τον αερα(και να "ανεβασω" κατά συνέπεια την θερμοκρασία στο μπαλκόνι μου και για μένα και για τα πουλιά)
 
@ianos Σκεφτόμουν να ντύσω κατευθείαν την κατασκευή με το ναυλον απλά δεν ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή την εφαρμογή. Φοβάμαι να ντύσω μεμονωμένα κάθε κλουβί για κανένα κίνδυνο ασφυξίας.

@Scoros Έτσι όπως το λέτε νομίζω θα το κάνω ωραία ιδέα. Το μπαλκόνι βλέπει βορρα οπότε θα πρέπει να το κλείσω καλά.
 
Σκεφτόμουν να ντύσω κατευθείαν την κατασκευή με το ναυλον απλά δεν ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή την εφαρμογή. Φοβάμαι να ντύσω μεμονωμένα κάθε κλουβί για κανένα κίνδυνο ασφυξίας.
Πουλάνε σε διάφορα μαγαζιά νάυλον διαφανές σε ρολό, επίσης σε λαϊκές αγορές. Απλά προτίμησε κάποιο που να μην κάμπτεται εύκολα με το πρώτο αεράκι. Όπως και να έχει το ζήτημα, ασφυξία δύσκολο να πάθουν, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσεις αεροστεγώς την όλη κατασκευή με μία στρώση νάυλον
 
@ianos Σκεφτόμουν να ντύσω κατευθείαν την κατασκευή με το ναυλον απλά δεν ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή την εφαρμογή. Φοβάμαι να ντύσω μεμονωμένα κάθε κλουβί για κανένα κίνδυνο ασφυξίας.

@Scoros Έτσι όπως το λέτε νομίζω θα το κάνω ωραία ιδέα. Το μπαλκόνι βλέπει βορρα οπότε θα πρέπει να το κλείσω καλά.
Και λίγο προσοχή όταν έχει πολύ αέρα να μην σφαλιαριζει το νάυλον γιατί έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις ότι φοβούνται και δεν τρωνε!
 
@ianos Ιδανικά θα ήθελα να πάω εγώ να το διαλέξω απλά δυστυχώς τώρα έκλεισαν οπότε θα πρέπει να αρκεστώ σε online παραγγελία. Γιαυτό αν κάποιος έχει κάποια πρόταση κάποιο link θα του ήμουν υπόχρεος.
 
Όπως είναι η κατασκευή σου, αν στις 3 από τις 4 πλευρές αντικαταστήσεις το τούλι με διάφανο νάιλον δεν θα έχεις πρόβλημα (λέω να το αντικαταστήσεις και όχι να το βάλεις από πάνω για να βλέπεις και λίγο τα πουλιά, εκτός βέβαια και αν είναι μόνιμα βαλμένο οπότε δεν αξίζει να το ξηλώνεις για 2-3 μήνες).
Στην μια από τις 4 πλευρές θα αφήσεις το τούλι όπως είναι, για να παίρνουν αέρα τα πουλιά και θα είσαι μια χαρά.
Εγώ στην Χαλκιδική που είναι και αρκετά πιο βόρεια από τον Πειραιά, έχω μόνιμα τα πουλιά στο μπαλκόνι σε παρόμοια κατασκευή εδώ και 5 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Επισυνάπτω και ένα βιντεάκι με την δικιά μου κατασκευή για να πάρεις καμιά ιδέα:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
@ianos Ιδανικά θα ήθελα να πάω εγώ να το διαλέξω απλά δυστυχώς τώρα έκλεισαν οπότε θα πρέπει να αρκεστώ σε online παραγγελία. Γιαυτό αν κάποιος έχει κάποια πρόταση κάποιο link θα του ήμουν υπόχρεος.
[automerge]1604852047[/automerge]
Νομίζω ότι με κάτι τέτοιο είσαι υπερκαλυμενος!
[automerge]1604852209[/automerge]
Ωραία λύση. Το καλοκαίρι όμως δεν ζεσταίνει πολύ το νάιλον;
Βρε Μαρία το καλοκαίρι θα το βγάλει!
 
@George98 Πολυ ωραία κατασκευή. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να τα βλέπω αλλά ακόμα έχουμε πολλά κουνούπια εδώ και επειδή πέρασα μια ευλογία ενώ ήδη έβαζα το βράδυ το τούλι λέω να το έχω μόνιμα πλέον δεν ξέρω. Πάντως θα βάλω σίγουρα ναυλον σε 3 από τις 4 μεριές.
[automerge]1604926903[/automerge]
@Scoros Ωραία θα το κοιτάξω ευχαριστώ πολύ ! 😍
 
@Scoros ανέφερα την συγκεκριμένη κατασκευή που φαίνεται πιο μόνιμο. Επίσης και το καλοκαίρι έχει δυνατούς ανέμους! Επειδή το πλαστικό είναι για τον αέρα...
 
@Scoros ανέφερα την συγκεκριμένη κατασκευή που φαίνεται πιο μόνιμο. Επίσης και το καλοκαίρι έχει δυνατούς ανέμους! Επειδή το πλαστικό είναι για τον αέρα...
Επειδή τέτοια κατασκευή περίπου έχω και εγώ να ξέρεις ότι σε μια τέτοια κατάσκευη το χειμώνα κλείνεις τις 3 πλευρές καλά κι αφήνεις μια για ανοιξε-κλεισε για να κάνεις τις απαραίτητες δουλειές και για να το αφήνεις ανοιχτό όταν ο καιρός το επιτρέπει. Το καλοκαίρι φέυγουν όλα από γύρο γύρο και μπαίνει σιτά για τα κουνούπια από τον καλοκαιρινό αέρα δεν παθαινουν τίποτα. Το προηγούμενο σχόλιο μου ΔΕΝ ήταν ειρωνικό αν το πήρες ως τέτοιο σόρυ!
 
Back
Top