Προστατευτικό καναρινιών για το χειμώνα

maya_the_bee

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2015
Μηνύματα
6
Πόλη
Λάρισα
Αποφασισα κι εγω φετος να αφησω τα καναρινια εξω να ξεχειμωνιασουν. Μιας και οι θερμοκρασιες στην πολη της Λαρισας, δεν πεφτουν παρα πολυ κατω απο το μηδεν, μπηκα πριν κανα δυο μηνες εδω στο φορουμ και μεσω αναζητησεων απο το νετ, πηρα ιδεες για προστατευτικο καλυμμα των κλουβιων. Χρησιμοποιησα απλο ναυλον(με τις φουσκες δε το σκεφτηκα δυστυχως), ελαφρως χοντρο κι οχι τοσο διαφανο, οσο θα ηθελα.

20171026_140338_600x800.webp

Τα καλυμματα ειναι γαζωμενα σε ραπτομηχανη και εφαρμοζουν ακριβως σαν κουκουλα. Τα κλουβια στηριζονται σε τοιχο, οποτε φροντισα να αφησω την πισω πλευρα ανοιχτη για να αεριζεται το κλουβι και για να μην μου παιρνει ο αερας το ναυλον και το ψαχνω, τα πιανω με ενα λαστιχο περιμετρικα.

20171026_140302_800x600.webp ttt

Ηδη φοραω τα καλυμματα 1 1/2 μηνα και οταν βλεπω οτι η θερμοκρασια ανεβαινει πανω απο 7 βαθμους, τα ξεσκεπαζω την ημερα και τα σκεπαζω παλι μολις αρχιζει να σουρουπωνει.
Εννοειται πως ενισχυω το μειγμα με λιπαρους σπορους και για την ωρα, παμε καλα.
20171026_140302_800x600.webp 20171026_140353_600x800.webp 20171026_140347_600x800.webp
 
για να μην μου παιρνει ο αερας το ναυλον και το ψαχνω, τα πιανω με ενα λαστιχο περιμετρικα.
Πολύ ωραία, μπράβο σου!
Με μανταλάκια δεν θα ήταν ασφαλές και ευκολότερο να πιάνεις τα πλαϊνά;
 
δεν θα έπρεπε να ε΄χει και προστασία από αρπακτικά;
Ασφαλώς και θα έπρεπε. Εντάξει με το νάιλον έχει μια μικρή προστασία, δεν είναι εύκολο ένα αρπακτικό να το σκίσει, δεν είναι όμως και απίθανο. Ειδικά τώρα το χειμώνα που η εύρεση τροφής είναι δυσκολότερη ένα αρπακτικό μπορεί να επιμείνει για ώρα.
maya_the_bee έχεις μεριμνήσει για αυτό;
 
Μόνο οι γάτες υπάρχει περίπτωση να παλέψουν να το σχίσουν... αλλά δεν υπάρχει ελπίδα ακόμη και για αυτές αν είναι καινούργιο κι όχι πολυμεριμένο.
Για τα άγρια ιπτάμενα... Ούτε λόγος.
Θα φύγουν αμέσως.. αν ποτέ πλησιάσουν.
 
Είναι θέμα όρασης αυτό που περιγράφεις Γιάννη ή αν όχι, γιατί θα φύγουν με το πλαστικό;
Είναι όλα μαζί Γιάννη.
Πολύ καλή όραση για να διακρίνουν το πλαστικό διαφανές σκέπασμα, ο θόρυβος από τις κινήσεις του αέρα πάνω του και κυρίως το ένστικτο που δεν τους επιτρέπει να χτυπήσουν θήραμα όταν δεν είναι σε "καθαρό πεδίο".
Και οι γάτες αναγνωρίζουν τα παραπάνω.. αλλά ως πιο επίμονα, εξυπνότερα και κυρίως περίεργα όντα θα επιμείνουν και σε διάρκεια... αλλά και σε επαναλήψεις επισκέψεων.
Συνεπώς κάθε φορά από λίγο... κάπου θα βρουν την τρύπα που χρειάζεται για...
 
Πραγματικά κάθε φορά που μαθαίνω κάτι (όπως για την προστασία από τα αρπαχτικά) προσπαθώ να σκεφτώ τους τρόπους που θα τα κρατήσουν μακρυά και γιατί θα τα κρατήσουν μακρυά. Κάθε φορά όμως Γιάννη με εκπλήσσεις με τις γνώσεις σου.
 
Με μανταλάκια δεν θα ήταν ασφαλές και ευκολότερο να πιάνεις τα πλαϊνά;
Δοκιμασα αλλα δε βολευει. Θα ανεβασω αυριο μια φωτο με το λαστιχο, για να δεις.

δεν είναι εύκολο ένα αρπακτικό να το σκίσει, δεν είναι όμως και απίθανο.

Το ναυλον επειδη ειναι και στα πλαϊνα αλλα και στην προσοψη, και να ερθει καποιο αρπακτικο, θα πρεπει να το σκισει με τα νυχια ή το ραμφος. Ειναι καπως χοντρο το ναυλον, οποτε το θεωρω αδυνατο να το πετυχει.

Μόνο οι γάτες υπάρχει περίπτωση να παλέψουν να το σχίσουν...

Εχω μεριμνησει να τοποθετηθουν τα κλουβια σε σημεια, ετσι ωστε να μην μπορουν ουτε οι γατες να τα φτασουν.
 
Εστω και αργοπορημενα θα ηθελα να σου πω οτι εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια! Ειχα σκεφτει κι εγω την λυση του γαζωμενου ναυλον πριν καταληξω σε κανονικη κατασκευη για τους μικρους μου φιλους, αλλα η σχεση μου με το γαζωμα ειναι.. Μηδενικη.. Εδωσες μια παρα πολυ πρακτικη λυση! Καλη Χρονια!
 
Χωρίς να θέλω να χαλάσω αυτή την ωραία πρόταση, θα ρίξω μια ιδέα που εφαρμόζω εδώ στον Έβρο (έχουμε λίγο παραπάνω κρύο)... Το καναρινάκι μου είναι σε εξωτερικό βορινό μπαλκονι.η λύση του κουτιού πλεξι γκλας απορρίφθηκε λόγω κόστους, το μέσα έξω απορρίφθηκε γιατί με την διαφορά θερμοκρασίας θα το έκλαιγα το καναρίνι, όποτε η ιδέα ώστε να προστατευθεί ο μικρός μου φίλος ήταν η εξής: το κλουβί μπήκε σε μικρή εσοχή που καλύπτεται από όλες τις πλευρές πλην της φάτσας του κλουβιου (Βόρας) για να μην κινδυνεύει από ρεύματα αέρα, και το κλουβί καλύφθηκε γύρω γυρω με νάυλον προστασίας από αυτά που καλύπτουν τα μωρουδιστικα καροτσια ώστε να μην μπαίνει αέρας και βροχη, το οποίο είναι με φερμουάρ και επιλέγεις ποια πλευρά και πόσο, να μένει ανοιχτή για παροχή οξυγονου. Εύκολο στην τοποθέτηση λόγω φερμουάρ που διαθέτει, οικονομικό (ούτε 5 ευρώ) και βοηθάει και στην υγιεινή καθώς εύκολα αφαιρείται και πλένεται... Προς το παρόν το σύστημα δουλεύει... Ειδωμεν...
 
Αναλόγως τον άνεμο...η μόνη σίγουρη κλειστή είναι η μπροστινή μεριά.λόγω βοριά, συνήθως αφήνω την πίσω πλευρά που έχει απόσταση 5εκ από τον τοίχο...όταν όμως φυσάει από βορρα και επειδή το σπίτι είναι πάνω σε ρεύμα αέρα ο. Κάστρο... Ο Μάνος που μου το έδωσε είναι από το Ωραιόκαστρο... Εξού και το όνομα... Την βγάζει εντός του σπιτιού...
 
Back
Top