Γενικά Προσωπικές εμπειρίες με cockatoo

Κανείς δε συστήνει τίποτα. Άλλωστε τα cockatoo δεν είναι από τα είδη που θα συστήσει κάποιος. Ίσα ίσα παραθέτουμε κάποια στοιχεία (ότι ξέρει ο καθένας) για κάθε είδος ώστε να αποτρέψουμε, αν είναι αυτό δυνατόν, κάποιον από μια επιπόλαιη ή παρορμητική απόφαση. Από κει και πέρα η απόφαση κι η ευθύνη είναι αποκλειστικά του καθενός που ζητάει κάποιες πληροφορίες.
Aπλή παράθεση στοιχείων δεν υπάρχει.. Ούτε καν στα μαθηματικά.. Πόσο μάλλον εδώ..ότι λέμε είναι φορτισμένο με προκαταλήψεις, στερεότυπα, παραδοχές, δεν εννοώ βέβαια ότι εσκεμμένα κάποιος κατευθύνει τον άλλο προς μια κατεύθυνση, αλλά οτι αυτό γίνεται αυτόματα έιτε το θέλουμε είτε όχι..
 
Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ζήτησε κάποιες εμπειρίες. Εγώ δεν αναφέρθηκα καν στις εμπειρίες μου. Ίσα ίσα που προσπάθησα να πω κάποιες γενικές παραδοχές. Ποτέ δε θα συστήσω σε κάποιον cockatoo. Και πόσο μάλλον όταν κάποιος δεν είναι σίγουρος για την επιλογή του. Από κει και πέρα αν επιμένει να τον πάρει, η ευθύνη είναι δική του. Δε θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω. Δε μου πέφτει λόγος.
 
Εγώ είχα ένα umbrella. Ο Πάνος ζήτησε κάποιες προσωπικές γνώμες κι απλά τού 'πα να το σκεφτεί καλά.
 
Όχι κανένα πρόβλημα. Κι εγώ καλοπροαίρετα τα λέω όλα. Κι αν έχω κάνει κάποιο λάθος, συγνώμη. Και για τις Αμαζόνες γι' αυτό λέω ότι είναι ανεξάρτητες για να μη νομίζει ο Πάνος ότι θα τις πάρει και θα είναι χαδιάρες και δε θα φωνάζουν σαν τα cockatoo. Είμαι της άποψης ότι πρώτα πρέπει να ξέρουμε τα γενικά χαρακτηριστικά του κάθε πουλιού και μετά να παίρνουμε απόφαση αν θέλουμε να τ' αποκτήσουμε. Άλλωστε κι εγώ προσπαθώ καθημερινά να μαθαίνω πράγματα για το κάθε είδος.
 
Σωτηρη συμφωνο το συγκεκριμενο ειδος εχει απαιτησης πιο πολλες απ τα αλλα και εινε μονο για μονοκατοικια. Καλητερα να το ξανασκεφτη ο Πανος
 
Η δική μου εμπειρία από cockatoo είναι εξαιρετική. Εμένα μόνο μια φορά έχει φωνάξει, για λίγο στην αρχή και ποτέ ξανά. Είναι απίστευτα ήμερη και χαδιάρα. Από κει και πέρα, όποιος με ρωτάει δε του λέω ποτέ ότι τα cockatoo είναι έτσι. Ίσα ίσα που λέω ότι είναι φωνακλάδικα και δύσκολα σαν πουλιά. Αν εγώ, λόγω συγκυριών, έπεσα στη εξαίρεση, δε σημαίνει ότι είναι κι ο κανόνας αυτός. Οπότε δε μπορώ να πάρω και κανέναν στο λαιμό μου.
τι ηλικία έχει το κακατούα σου; Που κ πως μεγάλωσε;φύλο; Είδος; Πόσες ώρες ασχολείται κάποιος μαζί του;τι ακριβώς κάνετε με το κακατούα; Ειναι αρτιμελές ή εχει κάποιο πρόβλημα;σε ποιο σημείο του σπιτιού είναι το κλουβί του;υπάρχουν άλλα πουλιά στο σπίτι και αν ναι τι είδη;
 
Εμένα είναι umbrella, θηλυκό, 4 ετών, το πήρα από έναν γνωστό μου που έπρεπε να φύγει για εξωτερικό για λόγους υγείας. Είναι αρτιμελέστατο, ασχολούμαστε 6-7 ώρες την ημέρα. Το κλουβί του είναι σ' ένα bird room πού 'χω φτιάξει. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται κοκατίλ, red rump Lovebirds κι ένα ring neck που πλέον εδώ κι ένα μήνα τό΄χω σ' άλλο χώρο.
 
Τώρα κλείνω προς amazon ή macaw(severe). Σας ευχαριστώ που με βάλατε στον σωστό δρόμο!
Οπα-Οπα Κε Πανο! Και εγω το ιδιο...Αμαζον η Μακαο σεβερε-Ρεντ Φροντιτ-Μιλιτερι..Αν θες το συζηταμε και οχι μονο...ψαχνουμε μαζι;ΚΓ.
 
Κυριάκο, δεν τα διάβασες όλα! Τελικά αποφάσισε να πάρει κοκατού ο Πάνος.
 
Tελικά δεν θα πάρω cockatoo. Στην αρχή το είχα κλείσει αλλά μετα το ξανασκέφτηκα.Λέω Κυριάκο να πάρω η African Grey ή έναν severe macaw. Θα το ήθελα πολύ να κοιτάζαμε μαζί.
 
Παρακακαλώ πολύ να μείνουμε στο θέμα, με τίτλο ''Προσωπικές εμπειρίες με Cockatoo''
 
Παρακακαλώ πολύ να μείνουμε στο θέμα, με τίτλο ''Προσωπικές εμπειρίες με Cockatoo''
Κε γρηγορη! Ναι συμφωνο με αυτοπρεπει να κραταμε αυτην την αρχη! Ειναι βασικο για την σωστη λειτουργια του ιστοχωρου! Αλλα ειναι και ενας απο τους"Νομος" θαλεγα του pb!(για να μην δημιουργητε χαος)Ευχαριστω πολυ ναστε παντα καλα! ΚΓ.
 
Back
Top