Ασθένειες Πρόβλημα με το θηλυκό ζεμπράκι

Oκ θα τιρησω αυτα που μου ειπατε και ελπιζω την επομενη φορα να μην εχω δυσαρεστα αποτελεσματα.. Θα ειμαι πιο διαβασμενη! Ειστε σιγουροι οτι δεν καταλαμβαινει τον χαμο της θηλυκιας ο αρσενικος μου; Επειδη απο εψες ειναι πολυ ησυχος και δεν τραγουδα οπως παλια.. Ειναι η ιδεα μου μηπως;
 
Οπωσδήποτε το καταλαβαίνει αλλά δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση αμέσως άλλο θηλυκό. Κατ' αρχήν μπορεί να μην το δεχτεί έτσι απότομα. Ακολούθησε αυτά που σου είπαν τα παιδιά και παρακολούθησέ τον μήπως έχει κι αυτός κάτι και χρειαστεί φάρμακα.
 
Αν η θηλυκιά σου ήταν άρρωστη πιθανών να έχει κολλήσει και ο αρσενικός. Δωστου λίγο χρόνο να συνέλθει από το σόκ της απώλειας τον οποίο θα τον εκφράσει με τον δικό του τρόπο και παρατηρησέ τον ώστε να αντιληφθείς έγκαιρα τα σημάδια μιας πιθανής ασθένειας. Μέχρι τότε έχεις όλο τον χρονο να ενημερωθείς για να είσαι προετοιμασμένη. Το ΡΒ διαθέτει πληθώρα άρθρων για την σωστή διαβίωση, διατροφή και αναπαραγωγή όλων των ειδών !
 
Όπως σου γράψανε όλοι δεν πρέπει να βιαστείς. Βρες ένα υγιές θηλυκό, τήρησε την καραντίνα και προετοίμασε τα πουλιά καλά πριν τα βάλεις για αναπαραγωγή. Προετοιμασία σημαίνει πλούσια διατροφή, αποπαρασίτωση, υγιεινή και σωστές συνθήκες διαβίωσης (κλουβί, χώρος...). Αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή σε αυτή την φάση πρέπει να του πάρεις για παρέα ένα δεύτερο αρσενικό αλλά και πάλι θα πρέπει να τηρήσεις καραντίνα κτλπ.

Τα ζεμπράκια έιναι κοινωνικά πουλιά και τους αρέσει η παρέα του είδους τους. Τώρα αυτός είναι μόνος του και πολύ πιθανό να είναι λίγο τρομαγμένος.

Σχετικά με την φωλιά τα ζεμπράκια προτιμάνε συνήθως να κοιμούνται σε αυτήν. Αν σκοπεύεις να πάρεις θηλυκό (και αναπαραγωγή) είναι καλύτερο κατά την γνώμη μου να απομακρύνεις την φωλιά και να την ξαναβάλεις όταν αυτά θα είναι έτοιμα και μαζί. Έτσι θα έχεις καλύτερο έλεγχο.

Διάβασε καλά παλιότερα θέματα σχετικά με τα παραπάνω, θα σου λυθούν πολλές απορίες.
 
Περασα και εγω το ιδιο με την θυλικια μου στεναχωρια...;( βασικα εμανα μεγαλωνη τα 5 μωρα ο αρσενικος... Δεν μπορουσα να κανω κατι... Πρεπει νσ παρω ασβεστιο για αρσενικο;
 
Το σουπιοκόκκαλο είναι απαραίτητο για αρσενικά και θηλυκά. Επιπλέον χορηγούμε μόνο στα θηλυκά για να κάνουν τα αυγά τους.
 
Οκ... 😉

Στην περιπτωση μου, που η θυλικια μου παιθανε απο διστοκια! Μεσα στιν φωλια, που ηταν τα μικρα υπαρχη κινδινος για την υπολιποι οικογενια;
 
Στην περιπτωση μου, που η θυλικια μου παιθανε απο διστοκια! Μεσα στιν φωλια, που ηταν τα μικρα υπαρχη κινδινος για την υπολιποι οικογενια;
Αν πεθανε απο δυστοκια και οχι απο ασθενεια, οχι δεν υπαρχει κινδυνος. Αλλα καλο ειναι αυτα να τα ρωτας στο δικο σου θεμα για να μην μπλεκομαστε.
 
Back
Top