Ασθένειες Πρόβλημα στα πόδια καναρινιού κακώσεις στα πέλματα

Χριστίνα

Πρώην chrg
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Κατ' αρχήν θερμά συγχαρητήρια για όλη αυτήν την προσπάθεια που είναι εξαιρετικά καλή και χρήσιμη. Απέκτησα την Άνοιξη δύο καναρινάκια, το ένα σίγουρα αρσενικό το άλλο μάλλον θηλυκό, τα οποία και έχω λατρέψει. Τους τελευταίους δύο περίπου μήνες το θηλυκό (η Μάτα μου) έχασε την αρχική της ζωντάνια και σηκώνει το δεξί της πόδι σχεδόν συνέχεια. Πολλές φορές και για πολλή ώρα κάθεται στον πάτο του κλουβιού, συνήθως σε κάποια γωνία. Επισκέφθηκα δύο φορές κτηνίατρο, που είπε κάτι για ποδοπάθεια - κακώσεις στα πέλματα, πως δεν έχει ακάρεα, είπε να του άλλαξω κλαδάκια, πράγμα που έκανα και επίσης του έδωσα 5 ημέρες anti-stress (Tabernil) και μετά aidonin solution (Tafarm). Ακόμα του έκανα κάθε μέρα πλύσεις με bedatin και του βάζω και αλοιφή pomada (Tabernil) σύμφωνα με τις οδηγίες. Τρώει, πίνει σχεδόν όπως πάντα αλλά συνεχίζει να σηκώνει το πόδι και να μην είναι πολύ ζωηρό. Δεν ξέρω τι έχει τελικά και φοβάμαι μήπως με όλα αυτά δεν το βοηθάω αλλά το απλά το παιδεύω. Στενοχωριέμαι πολύ και ζητώ τη βοήθειά σας.

Ρίξε μια ματιά εδω

https://community.petbirds.gr/threads/Ασθένεια-ποδιών-ποδάγρα.56/
https://community.petbirds.gr/threads/Καναρίνι-σηκώνει-συνέχεια-το-πόδι-του.4813/

Μάλλον πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με το συκώτι του, καλό θα είναι να αποφεύγουμε να φορτώνουμε τα πουλάκια μας με διάφορα σκευάσματα και να μην ξεχνάμε και την χορήγηση προβιωτικών τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, όπως και να έχει εύχομαι περαστικά.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση. Σταμάτη, όταν λέμε προβιωτικά, τι ακριβώς εννοούμε;

Με λίγο ψάξιμο στις κατηγορίες του φόρουμ μπορείς να βρείς αρκετά χρήσιμες πληροφορίες απο εμπειρίες μελών 🙂

Η πιο σωστή κίνηση θα είναι να ψάξεις για πρεβιοτικά και όχι για πρόβιοτικά.

Εαν υποτεθεί ότι βρίσκω το Liviferm (προτιμώ τη λύση στο νερό) σε μία ποτίστρα 100 ml για κάθε καναρίνι πόση ποσότητα πρέπει να βάλω; Συγνώμη αν η ερώτηση είναι χαζή αλλά στη δοσολογία αναφέρεται σε ένα φακελάκι/2 λίτρα νερό ημερησίως για 40 περιστέρια;

Σε 200 ml νερό - 0,5 gr liviferm αλλά κατά τη γνώμη μου μην το χρησιμοποιήσεις γιατί το χλώριο καταστρέφει το προβιοτικό προτιμότερο είναι το bio-digest.

προτιμότερο είναι το bio-digest.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Νίκο! Είναι καλύτερο το bio-digest. Δίνουμε 4 γρ σε 100 γρ μαλακής αυγοτροφής.

Θεωρώ καλύτερη την χορήγηση στην αυγοτροφή γιατί στο νερό δημιουργούνται διάφορα βακτήρια γι' αυτό πρέπει να πλένεται συχνά και σχολαστικά η ποτίστρα.

Αυτό (biodigest) μπορεί να μπει μόνο σε αυγοτροφή; Θα ήθελα να αποφύγω το αυγό για το καναρινάκι μου με το πρόβλημα στο πόδι! Άσε που ούτως η άλλως δεν τρελαίνεται κιόλας για αυγοτροφή. Τρώει πολύ λίγη όταν βάζω.

Δεν ειναι υδατοδιαλυτο, μονο σε αυγοτροφη μπαινει!

Πάρε αυγοτροφή του εμπορίου (όχι τη χύμα και να είναι στεγνη) και μαλάκωσε την με τριμμένο καρότο και να την κάνεις σαν αφράτο κέικ πρόσθεσε και τα πρεβιοτικά και είσαι έτοιμος, αλλά το πρόβλημα σου είναι άλλο αν δεν κάνω λάθος.

Αυτό (biodigest) μπορεί να μπει μόνο σε αυγοτροφή; Θα ήθελα να αποφύγω το αυγό για το καναρινάκι μου με το πρόβλημα στο πόδι! Άσε που ούτως η άλλως δεν τρελαίνεται κιόλας για αυγοτροφή. Τρώει πολύ λίγη όταν βάζω.

- Υποψίες...
-Μήπως το γεγονός οτι δεν πολυτρώει την αυγοτροφή
(πολύ παράξενο και αντίθετο απο την συνήθη συμπεριφορά) προέρχεται απο το ότι είναι αυτή, που του έχει προκαλέσει το πρόβλημα;
Το πρόβλημα στο συκώτι, που το αναγκάζει να κρατά το πόδι του συνεχώς ψηλά;

- Υποψίες...
-Μήπως το γεγονός οτι δεν πολυτρώει την αυγοτροφή
(πολύ παράξενο και αντίθετο απο την συνήθη συμπεριφορά) προέρχεται απο το ότι είναι αυτή, που του έχει προκαλέσει το πρόβλημα;
Το πρόβλημα στο συκώτι, που το αναγκάζει να κρατά το πόδι του συνεχώς ψηλά;
Έχω δύο θηλυκά που δεν τρώνε αυγοτροφή όσες μάρκες και αν έβαλα. Μόνο πατέ με μέλι και προσθέτοντας κάτι άλλο όπως χυμό πορτοκάλι τη τρώνε

Δε ξερω αν υπαρχει καποιο προβλημα αλλα το οτι δεν αγγιζει την αυγοτροφη δεν ειναι φυσιολογικο. Δεν υπαρχει καναρινι που να μην αγγιζει αυγοτροφη ετοιμη του εμποριου.Ακομα και καναρινια που αγοραστηκαν απο πετ που τους διναν μονο σπορους το πρωτο πραγμα που θα τσακισουν ειναι η αυγοτροφη. Το ποδι που σηκωνει ειναι αυτο με το δακτυλιδι; Μηπως το ενοχλει και ψαχνεις τζαμπα για ασθενεια; Αν ο γιατρος σου ειπε κακωση ποδιων αγορασε πατηθρες που να εχουν την ιδια διαμετρο σε ολο το μηκος τους

Back