Ασθένειες Πρόβλημα στα πόδια καναρινιού κακώσεις στα πέλματα

Αυτό (biodigest) μπορεί να μπει μόνο σε αυγοτροφή; Θα ήθελα να αποφύγω το αυγό για το καναρινάκι μου με το πρόβλημα στο πόδι! Άσε που ούτως η άλλως δεν τρελαίνεται κιόλας για αυγοτροφή. Τρώει πολύ λίγη όταν βάζω.

-Μπορείς να περιγράψεις ή να βάλεις μια φωτό της αυγοτροφής που χρησιμοποιείς;

Πρώτα απ' όλα χίλια ευχαριστώ σε όλους για το ενδιαφέρον. Το καναρινάκι όταν το αγόρασα δεν φορούσε δαχτυλίδι, οπότε το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Όσο για την αυγοτροφή, στην αρχή πήρα χύμα εμπορίου, ο αρσενικός (Καρούζο) την τσάκιζε, η θηλυκιά με το πρόβλημα (Μάτα) από την αρχή έτρωγε πολύ λίγο. 'Υστερα όμως πήρα αυγοτροφή της CeDe με φρούτα και έκτοτε ούτε ο Καρούζο τρώει πολύ λίγη και η Μάτα σχεδόν καθόλου. Κύριε Μάκη, είχατε στείλει κάποιες φωτο στη Νικολέτα (οξύτατο πρόβλημα ποδάγρας) και τα ποδαράκια της Μάτα παρουσιάζουν σχεδόν την ίδια εικόνα. Να βάλω και εγώ Epithol κι αν ναι τώρα ή να το αφήσω λίγο να ηρεμήσει απ' όλα τα σκευάσματα που της έχω δώσει; Κι όταν λέτε πρόβημα με το συκώτι; Πώς θα το καταλάβω;

Πρώτα απ' όλα χίλια ευχαριστώ σε όλους για το ενδιαφέρον. Το καναρινάκι όταν το αγόρασα δεν φορούσε δαχτυλίδι, οπότε το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Όσο για την αυγοτροφή, στην αρχή πήρα χύμα εμπορίου, ο αρσενικός (Καρούζο) την τσάκιζε, η θηλυκιά με το πρόβλημα (Μάτα) από την αρχή έτρωγε πολύ λίγο. 'Υστερα όμως πήρα αυγοτροφή της CeDe με φρούτα και έκτοτε ούτε ο Καρούζο τρώει πολύ λίγη και η Μάτα σχεδόν καθόλου. Κύριε Μάκη, είχατε στείλει κάποιες φωτο στη Νικολέτα (οξύτατο πρόβλημα ποδάγρας) και τα ποδαράκια της Μάτα παρουσιάζουν σχεδόν την ίδια εικόνα. Να βάλω και εγώ Epithol κι αν ναι τώρα ή να το αφήσω λίγο να ηρεμήσει απ' όλα τα σκευάσματα που της έχω δώσει; Κι όταν λέτε πρόβημα με το συκώτι; Πώς θα το καταλάβω;

-Απο μακρυά χωρίς εικόνα τι να πεί κανείς. Εκείνες οι φωτό αναφέρονταν στην υπερκεράτωση των ποδιών και πράγματι το EPITHOL βοηθάει και μπορείς να το βάλεις άμεσα.Αν η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή θέλει και Ιβερμεκτίνη.
-Για το 2ο μέρος της ερώτησης σου έδωσε ο Νίκος σωστή κατεύθυνση!

Διάβασα σχετικά με τον έλεγχο που θα πρέπει να κάνω στο σώμα του πουλιού και θα προσπαθήσω αύριο να το κάνω. Επίσης θα προσπαθήσω να βγάλω και φωτογραφία τα ποδαράκια του. Ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Καλησπέρα και πάλι!
Το πρόβλημα με το καναρινάκι μου συνεχίζεται. Συνεχώς σηκώνει το δεξί του πόδι. Κινητικότητα μέτρια. Τρώει, όχι όμως πολύ, με αποτέλεσμα να έχει κάνει καρίνα. Προσπάθησα να δω την κοιλιά του αλλά δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα. Παρατήρησα όμως αυτές τις μέρες τις κουτσουλιές του και είναι αραιές και έχουν ένα χρώμα προς το κίτρινο - ανοιχτό πράσινο. Αν έχει πρόβλημα με το συκώτι του τι θα μπορούσα να κάνω; Η διατροφή του μέχρι τώρα είναι μίγμα σπόρων της Vitakraft, μήλο κάθε μέρα, αγγούρι ή μαρούλι μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυγοτροφή σπάνια γιατί είπαμε ότι δεν την τρώει. Τις δύο τελευταίες μέρες βάζω και πολυβιταμίνες στο νεράκι του. Επίσης ξεκίνησα και θεραπεία με epithol (δευτερη μέρα σήμερα). Θα το ξαναπάω και στον κτηνίατρο αλλά η εμπειρία σας είναι πολύτιμη. Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει;

Μέχρι να το δεί ο γιατρός.Βάλε στον πάτο του κλουβιού ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, για να είναι απολύτως διακριτές οι κουτσουλιές τουΤοποθέτησε το πουλάκι σε μια γωνιά ήσυχη και ΖΕΣΤΗ. Αν μπορείς να φτάσεις την θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς.
Δώσε μόνον σπόρους(ΟΧΙ μήλο,ΚΑΘΟΛΟΥ πρασινάδες,) και μια πολυβιταμίνη στο νερό.
Multi-vit for birds
Ferti-vit (Orlux)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα σε όλους. Συγνώμη που δεν επικοινώνησα τόσο καιρό αλλά ήμουν λίγο πιεσμένη. Η κατάσταση σχετικά με το καναρίνι έχει ως εξής: Μετά τις τελευταίες συμβουλές του κ. Μάκη, για μερικές μέρες έκοψα τα πάντα και του έβαζα μόνο σπόρους (συγκεκριμένα μίγμα σπόρων Vitakraft και καναβούρι) και νερό. Το καναρίνι άρχισε να είναι καλύτερα δηλ. σήκωνε μεν το πόδι αλλά σταμάτησε να είναι στον πάτο του κλουβιού, καθόταν στα κλαδάκια του, άρχισε να είναι λίγο κινητικό. Κουτσουλιές πάλι καλές, ανοιχτό καφέ - γκρι. Το πήγα στον κτηνίατρο, ο οποίος το κοίταξε στην κοιλιά και δεν είδε τίποτα ανησυχητικό. Τα ποδαράκια του μετά την epithol ήταν σχετικά καλύτερα. Μου είπε να το παρακολουθώ και να του το ξαναπάω σε ένα μήνα. Άρα δεν έβγαλα κάποια άκρη, που θα μπορούσε να οφείλεται όλη η αρχικά περιγραφόμενη κατάστασή του. Συνεχίζοντας την ίδια τακτική η κατάσταση ούτε χειροτέρευε ούτε καλυτέρευε. Μετά από μερικές μέρες... άρχισε να κελαηδάει ξαφνικά και μάλιστα πολύ καλά κι έτσι κατέληξα στο ότι τελικά είναι αρσενικό! τι λέτε κι εσείς; Εξακολουθώ την ίδια τακτική (μόνο σπόρους και νερό) και η κατάσταση είναι στάσιμη. Τρώει, πίνει, κάνει σχεδόν καθημερινά μπάνιο, κελαηδάει πολύ, κάθεται όμως την περισσότερη ώρα σε ένα κλαδάκι με το πόδι πολύ συχνά σηκωμένο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Προς το παρόν, παρατηρώ και περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Το ότι κελάηδησε δεν είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο καλυτέρευσης απ' ότι κι αν είχε;

Επίσης, ξέχασα να σας πω! Το όνομά μου είναι Χριστίνα κι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως να αλλάξω το "chrg" σε "Χριστίνα" πολύ θα το χαιρόμουν. Στην τεχνολογία δεν τα πάω καθόλου καλά! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Back